Sommer Camp 2020

juli 30th, 2020

I år har vi deltatt på vår første sommercamp i regi av Odalen agility. Tre dager med agility trening i vekslende vær, og konklusjonen vår er at både Rime og jeg trives bedre i regnet enn i solsteken. Ingen av oss er veldig glade i varmen, så denne sommeren har hittil passet oss utmerket.

Vi reiste oppover torsdag og hadde planer om å overnatte i hallen der. Værmelding sjekket, og det skulle være fine temperaturer på natten også. Den ene gangen man stolte på værmeldingen, og ikke pakket med seg nok varme klær og tepper. Første natten var rett og slett grisekald og både Rime og jeg frøs med temperaturer på +3 natterstid. Så vi flyktet allerede neste dag hjem til venner for å sove der på natten. Noe som var meget behagelig med både varm dusj, varmt soverom og en varm seng å sove i.

Dagene var fine der oppe. Rime fikk gått mer bane enn han har gjort hittil i livet sitt, og vi fikk både sett at ting vi har trent på fungerer som det skulle, og prøvd oss på nye ting. Vi jobbet mye med blindbytter og egentlig var den største jobben at jeg skal finne riktige linjer å løpe på (overraskende nok…). Rime gikk som en kule og var flink! Men det er på tide å sette ting litt mer sammen nå, han er tross alt 19 måneder.

Fikk lånt målepinner der oppe, for å måle han. Og Rime er akkurat over til å bli en large hund. Han er ca 44 cm høy, for det manglet en cm ned til bakken for å kunne klarere under 43 cm… Skulle gjerne sett at han var under de magiske 43 cm, men det hjelper selvfølgelig på om vi får 5 klasser etterhvert, og han slipper å løpe mot hunder som er 15 cm høyere enn han. Om ikke så bor jeg nå tett på den svenske grensa, så det er muligheter for å konkurrere der etter coronaen gir seg og alt går tilbake til normalen. Siden jeg håper på at det skal komme fem klasser fra neste år, så har jeg valgt å utsette debuten til 2021 også.

Vi har startet å jobbe med inn og flicks nå også. Noe som har gått overraskende fort å få han til å forstå. Det sitter ikke godt nok enda, men vi har hatt sånn ca tre økter med det hittil. Så det kommer seg det også.

På slalomen har vi kommet til seks pinner, men vi har ikke lukket de helt enda. Framover nå jobber vi fortsatt med innganger, vi har satt på noen hinder før slalomen for å få økt vanskeligheten og få opp fart og vi jobber også med bakbytter mens han er i slalomen. Noe han synes er vanskelig.

Rimes største svakhet per dags dato, er svingene hans. Han er og blir dårlig på å svinge tett rundt vingene når han skal det, så fort det kommer en pinne på. Men trener vi ikke på det, så blir det ikke bedre. Hoppene hans på wraps og flicks er rare, og det virker som om han allitd mener han skal gå s-sving for så litt “ops, andre veien”. Så vi må finne ut av hvordan få til dette. Den som gir seg etc, får ikke framgang. Ellers viser han god selvstendighet, kan ha god avstand mange ganger og takler layering i visse situasjoner nå, uten at vi har trent på akkurat det så mye.