Archive for the ‘Brukshund’ Category

Litt trening

lørdag, september 6th, 2014

I dag har vi vært en tur på Hvaltjern for å trene litt. Vida fikk kjøre både spor, lydighet og et lite felt. Og med tanke på hvor mye trening hun får, så synes jeg hun holder en god kvalitet på øvelsene enda. Ting går ikke så lett i glemmeboka hennes.

I lydigheta har vi en feil som ALLTID kommer når vi har hatt et treningsopphold. Hun kan ikke bli i posisjon på innkallinga. Merkelige greier egentlig. Legger jeg henne, så setter hun seg i det minste opp. Setter jeg henne, så kommer hun gående etter meg. Å starte å trene sitt/dekk og bli har ingen hensikt, det fungerer ikke. Og det eneste som skal til er et par repetisjoner med at jeg snur meg og ber henne sitte/ligge igjen, og så er problemet løst. Ellers synes jeg fremadsendingen hennes hadde meget god kvalitet over seg, og hun vekslet fint etter syv skritt. Ellers fikk hun hoppe på et lavt hinder og gå litt fri ved fot.

Fellesdekk trente vi også, men det er ikke så lett bestandig å være 10.5 år og skal trene, for plutselig fløy det en gul sommmerfugl forbi, og det var veldig fascinerende. Og hun måtte følge med på den i stede for meg. 😛 Men men. Gamle damer har stor feilmargin. Ligge på fellesdekken gjorde hun også, trur jeg kommer til å dåne dersom hun reiser seg en gang.

Noomi fikk være lenge ute i sola og kose seg. Fikk en ball hun kunne leke litt med i gresset, og den hadde hun det mye moro med. Hun fikk gått litt på banen også, men orker ikke så veldig langt. Så vi må starte å bygge det opp igjen.

Noomi er jo en hund som gjør alt skikkelig, ikke bare halvveis. Og legger hele seg inn i det meste, selv skader. Når hun først skulle skade seg liksom, så måtte det være såpass alvorlig som det er. Veldig synd at senene er for lange, for hun har fått veldig god bevegelse i poten nå.

Vi venter spent på telefon fra kirurgen for å fortelle om det blir skinne på henne eller ikke. De som skal lage skinnen er Scandic Orthopedic. Har tittet “litt” på hjemmesiden deres, samt de YouTube filmene de har lagt ut. Så nå er det bare å krysse fingrene for at de skal kunne hjelpe Noomi. 🙂