Archive for the ‘Felt’ Category

Felt, spor og lydighet

tirsdag, september 17th, 2013

Får starte med en avgjørelse jeg har tenkt på en stund, og tatt denne uka. Vida pensjoneres nå fra konkurranse. Det er rart å tenke på at vi aldri skal ut på et konkurransespor sammen noe mer, med den spenningen som følger med det. Men jeg føler det er en riktig avgjørelse å ta nå.

Planene var å starte til helgen, men etter dagens økt, så kjente jeg at beinet hennes er ikke bra nok. Hun falt og slo seg skikkelig på tur på søndagen, og er øm i det ene beinet. Noe som reduserer kvaliteten på lydigheten hennes en del. Så hun ble trukket fra det. For Vida har det ingenting å si om vi konkurrerer eller ikke, bare hun får aktiviteten sin og treningene sine. Vida kommer til å bli trent framover som før, men vi kommer til å utelukke noen LP øvelser bare…

I dag har det blitt en skikkelig treningsøkt på jentene, med både spor, felt og lydighet.

Feltet ble noe “vindskjevt” 50×25 meter. Vida fikk fire gjenstander, mens med Noomi la jeg ut fire til etterpå. Vida jobber erfarent og rolig i feltet, og dekker bra så lenge jeg flytter meg på linja. Litt problemer med å finne siste gjenstand, som lå bak et tre.

For Noomis del er fokuset på at hun skal ut og hente 3-4 gjenstander nå. Det har vært det som har stagnert felttrening en stund, at hennes hukommelse på at det kanskje ligger noe mer enn en der ute ikke har vært helt tilstede. Første sending var det veldig full fart ut, men hun tar ned tempoet på de resterende
Noe av det beste mer henne, er at hun virkelig setter opp tempo når hun skal inn med gjenstandene! 😀 Man ser at hun virkelig har lyst å komme fortest mulig inn med de. Foreløpig er det bare kamping med gjenstander som gjelder.

Sporene var ikke lange for begge, og vi gikk de rett etter feltet. Vida jobber støtt og rolig. Mye lyng der hun gikk, og da er hun ikke alltid like god på pinner, så vi mistet to. Fulgte sporet bra der jeg hadde lagt det på sti.

Noomi er en festlig hund å gå spor med. Hun logret seg gjennom hele sporet i dag, og koste seg stort. Det er tydelig at forrige spors erfaring satt litt i henne, for hun var nøye på å få med seg pinnene sine! Fikk et par nye utfordringer med å krysse en bekk to ganger, samt følge sporet på sti et lite stykke.

LP økta var vi heldig med. Det startet å regne på vei til der vi skulle trene, men ble opphold da vi kom dit. 🙂

Vida fikk gå gjennom fri ved foten, innkalling, fremadsending og hals. Og det meste var veldig bra, annet enn at hun flyttet seg en del på halsen. Men ser jo det ene beinet ikke er helt som det skal, så da blir det bl.a. trege holdter.

Noomi fikk gå gjennom fri ved foten/lineføring, innkalling, apport, forangående i line, dekk under baklengsmarsj, hals og kryp. Krypen er noe vi bruker gooood til på, slik at vi får en bra en. 🙂 Med halsen så har vi fått fram en del lyd. Både av gode bjeff, og andre rare lyder. Så fokuset der er at hun skal kunne sitte på rumpa si og bjeffe. Det er nemlig ikke lett. Ellers starter fri ved foten å komme seg, men jeg er ikke fornøyd med høyresvingene hennes. Må jobbes mer med.

En annen ting jeg ikke er fornøyd med, er innkomstene hennes. Jeg har hatt at hun går rundt og bak meg, men jeg vurderer å bytte til dirkete innsitt. Skal bruke et par dager på å tenke på det nå.