Archive for the ‘Rundering’ Category

What? Rundering???

torsdag, mai 3rd, 2012

Siden internettet mitt falt ned igjen som vanlig igår, så kommer gårsdagens innlegg først nå…. Trur jeg seriøst må få meg et egent internett snart, som jeg kan klage på om ikke fungerer skikkelig… Men her kommer det.

I dag har Vida gjort ting hun tydeligvis husker. Nemlig rundering. Det er vel ett års tid siden sist, og hun har vel bare hatt to dager på kurs + en runderingsøkt til (en uforglemmelig en med masse løpende folk i løypa vår). Og utrolig hva hun husker!

Planene var ikke rundering idag. Det var spor og felt med begge jentene, og så en liten lydighetsøkt på Vida. Men det ble visst litt endringer. På veien opp så ringte jeg Anette og ba henne stikke opp, og siden hun er spontan anlagt, så dukket hun opp rakst. Plutselig dukket det flere personer fra SHK opp, og det viste seg at jeg hadde plukket meg ut stedet de skulle rundere for å trene. Så da fikk Vida være med å rundere.

Aller først fikk jentene hvert sitt felt. Først ute var lille Noomi. Hadde lagt ut to gjenstander før jeg hentet henne. Tok henne med ut i feltet, og skulle prøve å leke med henne i nærheten av ene gjenstanden. Men den fikk hun raskt i nesa, og da kunne jeg bare glemme å leke. Hun skulle nemlig finne den! Jeg vet ikke helt om jeg skal være fornøyd med at leken betydde mindre enn gjenstanden i nesa, men siden hun er så sosial anlagt, så regner jeg med at det å returnere med de blir ganske så automatisk. Men det er jo flott at hun er såpass ivrig på å søke allerede!
Tok henne med inn til midtlinja, og slapp henne. Rett ut på 50 meter og søke. Fant den ikke med en gang, men likevel så ble hun der ute til hun fant den. Flink jente det! Så hadde jeg glemt hvor den andre lå da (shame about the handler), så jeg kjørte bare en enkel repetisjon på 50 meter da.

Vida fikk hente inn to gjenstander selv, med masse belønning og skryt. Hun søker av uten nevneverdige problemer. Problemet vårt her er at søkslysten er litt større enn ønsket om å returnere med gjenstander akkurat nå. Så i morgen skal vi kjøre felt med belønning med ball på hver gjenstand.

Så fikk Noomi et spor. Med ny sporline og greier. Kort fortalt, så er eneste grunnen til at den ikke ligger i søpla at Anette trengte en påvisningsline. For som sporline har jeg ikke vært borti mer søplete line, men som påvisningsline for små hunder vil den nok fungere. Det var umulig å holde skikkelig, og det gjorde at Noomi fikk litt løsninger på å nappe rundt i lina idag. Må finne den gamle «IPO lina» til Vida og spore med henne trur jeg… Jeg ønsker ikke å ha en «nappe rundt i lina» hund i sporet…

Så slang vi oss med på runderinga. Kjørte med to figuranter ute hele veien. Terrenget er såpass tett enkelte steder der, så de blir ikke synlige hele veien. Og hvordan hun løp! Dette var noe hun ikke hadde glemt, og som hun satte stor pris på. Kjente underveis at jeg mistet mer og mer kontrollen, og hun styret mer og mer. Og i runderinga vil jeg faktisk akkurat ha det. 😉 Har ingen konkurranseplaner med henne i rundering, så dette er et ypperlig sted for å ha det gøy og at hun rett og slett kan være litt ulydig. Vidaer har godt av å være ulydig en gang i blandt… Da siste figuranten var hentet inn, så tittet hun etter den på andre siden en god stund og hadde lyst til å løpe mer!

Så dette fristet faktisk til gjentagelse! Og jeg har funnet ut at jeg skal rundere med Noomi nå også, men da med tanke på konkurranse. Siden tre av oss skulle på møte ikveld, så fikk ikke Noomi rundert idag. Men det får vi starte med en annen gang. 🙂 Siden runderingstreningen starter såpass tidlig, så rekker jeg også å trene før jobb de ukene.

Til slutt fikk Vida tutlet sitt lille spor, og lekt med pinner. 🙂

Briller fikk jeg og kjøpt meg, så nå kan jeg ferdes i skogen uten å være redd for øyne. 😛