Archive for the ‘Utstilling’ Category

Norsk Vinner 2019

lørdag, november 16th, 2019

Før jeg i det hele tatt har rukket å introdusere Rime her, så får vi starte med litt resultater.

BIM og BIR

Rime er 11 måneder i dag, og han debuterte på sin første offisielle utstilling i går. Fra før av har han kun stilt som valp på spesialutstillingen i sommer, hvor han ble både BIR valp og BIS valp. Ikke vanlig at Mudier drar med seg BIS plasseringer, jeg lurer på om vi har hatt 1 x BIS og 2 x BIS valp hittil nå.

Dommer på gårsdagens Norsk Vinner utstilling (med tydeligvis både cert og nordisk cert utdelt) var Leif Ragnar Hjort (Norge). Det stilte fire mudier, da den femte ikke møtte opp.

Målet mitt for dagen var at Rime skulle ha en bra opplevelse i ringen og en fin dag. Han har ikke vært på en så stor utstilling før, ei heller innendørs med så mange hunder tilstede. Siden han er junior, så er det lov å ha et bittelite håp om å få en CK for tittelen. Men dagen bragte litt mer resultater.

Kritikken er jeg veldig fornøyd med:
“Utmerket type og størrelse. Velfromet maskulint hodet. Korrekt bitt. Utmerket hals. Korrekt forvinkler. Velutviklet bryst. Stump hale. Fantastisk velutviklet musklatur. Beveger seg meget bra. Meget vakker pels og farge. Typisk temperament.”

Det ble Excellent i junorklassen med CK. Så da møtte vi en championhannhund i BHK. Og Rime gikk hen og vant klassen med både cert og nordisk cert. Så da kan han allerede titulere seg med Norsk Vinner 2019 og Norsk Juniorvinner 2019.

BIR ble “Vinna” til Inga – Sigerdrivas Soria Moria. Hun ble 2 år i november, og fikk sitt siste cert for N UCH, samt nordisk cert.

2. BHK ble Pörgelóci Pergö “Pergo” med res cert og res nordisk cert
2. BTK ble championtispen Köves-Bèrci Betyàr Arany Alba “Alba” med res nordisk cert.

Disse nordiske certene er nye for meg, fra da jeg sist stilte aktivt ut. (Å løpe som f*** rundt en schäferhundring for å få en blå sløyfe på Vida regner jeg ikke med som å stille ut aktivt. 😛 ). Det samme er regelen om fullcertet på flere raser enn de som trengte bruks/jaktpremiering (jeg mener å huske de ble fullcertet da det eneste de manglet for N UCH var en bruks/jaktpremiering?). Så jeg får vel lese meg litt opp på de reglene der. Men men, det kommer om det viser seg at Rime klarer å hanke inn et cert eller flere til. 🙂

Vi har feiret det hele med en god tur i skogen i dag, hvor han fikk løpe og kose seg så mye han ville, uten så stor tanke på pels og hvor møkkete han skulle bli. 🙂 Greit at jeg ikke er den største utstillingsfantasten, men å vise en ren og velstelt hund er en selvfølge for meg. Han trenger også mer trening og er skrekkelig misfornøyd med halsbåndet sitt. Så vi får bytte ut det til et mykere et (sorry Rime, du kan ikke gå i sele på utstilling!)

En annen ting er faktisk klær. Både til utstilling og agility. Nå er jeg virkelig ikke en som pynter meg, og jeg har aldri eid en dress. Men å kle seg litt penere enn hva jeg gjorde i går kommer jeg til å gjøre. Det handler ikke om hva andre forventer at jeg skal gjøre, for meg handler det om at jeg liker å stille i litt penere klær, og respekt for dommere som alltid er stilig antrukket. 🙂 Men akkurat nå eier jeg ikke penklær etter at jeg hadde et “Marie Kondo moment” i vinter, og har ikke oppdatert med noen nye klær enda. 😛 Ingen planer om å løpe agility i penklær da, men å ha greie klær til konkurranser ser jeg ikke noe i veien med. 🙂