Archive for the ‘Kurs’ Category

Kurs + helseundersøkelser

mandag, februar 3rd, 2020

I dag har Rime vært gjennom sine første helseundersøkelser, så nå trenger jeg ikke få anfall lengre bare fordi han tråkker på en barnål. Vi har hatt to tilfeller av hund med bakbein i lufta, og jeg har fått litt småpanikk med taker om kneskål ut av ledd og ting som verre er. Det har vært et skall fra et frø som satt fast mellom tredeputene en gang og en tråd han hadde viklet rundt foten en annen gang…

Øyne ble funnet uten anmerkninger. Både av veterinæren som øyenlyste, og han som er under opplæring. Knær ble 0/0. Så det er vi fornøyd med. Så er det bare å booke tid etter hvert for HD og AD røntgen, og innen de resultatene kommer tilbake, så halter nok Rime på ørene.

Vi har også startet på et onlinekurs med Running Contact med Katarina Podlipnik Capuder fra Slovenia. Det er lærerikt og vi har holdt på en uke. Det er første onlinekurset jeg har gått, og det medfører en del læring på andre steder som jeg har egentlig lite interesse av, nemlig videoredigering… Men vi har nå klart å legge opp noen filmer nå, og fått mye bra tilbakemelding.

En ting som jeg har brukt litt tid på å legge av meg (ok, en uke er vel ikke så lang tid…), er lydighetstankegangene ang fart. I lydighet har jeg forsøkt å hatt ønsket fart i de aller fleste øvelsene allerede fra start, man må jo lære hunden å løpe ut til ruta med en gang, ikke starte med å gå sake. Her er det motsatt. Og etter en uke nå, med “kjeft” fra instruktøren, fått sett litt på videoer av andre hunders progresjon på øvelsen og slikt, så har jeg sett at fart skal jeg legge vekk nå, og faktisk fokusere på lite fart og gode, korrekte treff. Det virker veldig bakvendt, men jeg vet jo at Rime kommer til å løpe på som søren så fort han får sjansen uansett. Alle øvelser på hinder etc har vi jo lært i sakte tempo, og Rime har jo lagt på full fres med en gang han får lov.

Agility har utviklet seg veldig siden jeg drev med det på 90-tallet. I klubben jeg trente i da, så handlet man hunden kun på en side. Og da jeg prøvde å få til å handle Maxi på begge sider, så lurte de på hva jeg skulle med det. 😛 Og så ser man i dag. I starten var det vanskelig å ha Rime på begge sider, det ligger så natrulig at venstre side er den rette. Men det er heldigvis helt borte nå. 🙂

2020 kommer til å bli et spennende år for oss. Vi har igjen to helseundersøkelser. Rime skal måles for første gang. Vi har RC kurset vårt, kurs i april med Jan Egil Eide og Petr Pupik, kurs til høsten med Anna Karlsson og så håper jeg på et sommerkurs også. Så skal vi lære inn slalom nærmere våren. Rime skal måles første gang. Og så blir det kanskje en debut i løpet av høsten.

Forrige trening møtte Rime mur og lengdehopp for første gang. Og det var nå bare nytt hinder å hoppe, og ikke noe problem i det hele tatt. Første forsøk spratt han over uten problemer, og så satte vi det inn i banen bare. Ikke noe sak det.