Archive for the ‘Klikkertrening’ Category

“Fra valp til stjerne”

tirsdag, august 21st, 2012

Da var kurset med Maria Brandel over. Og det var veldig lærerikt som forventet. Hodet er full av informasjon, og jeg gleder meg til å jobbe videre med Noomi.

Lørdagen startet vi med å leke. Jeg kan vel roe meg i leken uten problemer, og ikke ta like mye av som jeg gjør noen ganger. Men jeg har ikke blitt mer voksen enn at jeg synes det er svært moro å leke selv. 😛 Noomi har masse lekelyst og er ivrig, og jeg må passe på at det ikke blir for mye. Dessuten så synes jeg selv at hun av og til blir heftigere i kampen om jeg roer meg litt også.

Så jobbet vi litt med fri ved fot og innkomster. Her må jeg få bort at hun sleiker i hånda mi og dytter på den, og så kan jeg med fordel få henne enda litt mer bakover. Selv om hun er den hunden jeg har hatt som går lengst bak faktisk.

Treningen vår med å holde posisjon har fått bra resultater, og nå er det på tide å utfordre henne mer der og strekke det lengre. Nå føler jeg også at hun har fått mer tålmodighet til det, og det er jo alltid en fordel. 😛

I dag har vi holdt på med litt mer fartsfylte ting. En økt med å fart mot meg, en fra meg og så jobbet vi litt med apporteringen.

Konklusjonen er at Noomi har god fart både til og fra meg. Hun trenger overhode ikke sterke påvirkninger for å løpe, og for mye er ikke bra. Da kan det komme lyd. En annen ting er at mottaker ved evt budføring ikke må ha leke for hver gang, men starte å bytte ut med godiser også. I tillegg så må den alltid stå stille, og at det er Noomi og jeg som beveger på oss.

På apporten tok vi tak i å holde fast, noe hun var rett og slett for varm og sliten til for å lykkes skikkelig med. Hun ble frustrert rett og slett. En ting jeg får jobbe med på andre tidspunkt. Men vi skal ta tak i den delen, så vi får på plass apporten helt nå.

Nye bekjentskaper gjør man alltid på kurs, og det er alltid hyggelig.

Etterpå dro Jan Sigurd og jeg opp i skogen og trente felt med Leopold (jaktgolden) og Vida. Vida fikk ta inn 3 gjenstander. Med litt hjelp, hadde hun de nye innkomstene også, og det gikk rimelig greit. Veldig lite vind, og da går hun sakte også. Syntes motivasjonen var litt lav idag, men det er det første feltet hennes siden 5. mai faktisk. Og med så lang pause, veit jeg at hun taper litt motivasjon (hun er nok litt bakvent der). Men alt i alt var jeg ikke så aller verst fornøyd med egentlig. 🙂

Så har jeg stjålet et bilde som Siv Svendsen tok i dag. Noomi har nok en liten rapporthund i seg, og jeg er nesten sikker på at Ingrid sitter og irriterer seg over at hun skal bli sporhund nå. 😛

Så får man håpe nå at min lille valp en dag blir en liten stjerne! 😀