Archive for the ‘Apell’ Category

Spor og lydighet

søndag, september 22nd, 2013

I dag faret vi ut i skogen noe sent for å se om vi fant noen ledig terreng for å trene. Skal man ha plass visse steder, så må man være tidlig ute. Dessverre vet jeg ikke noe særlig om gode steder å trene bruks her i omenget enda, ei heller noen steder jeg kan trene lydighet. 🙁 Får ta meg en kjørerunde til friuka mi for å se etter det rett og slett… Det er et diiiigert idrettsanlegg her som hadde vært fristende å bruke, men det kommer det garantert til å bli lite godt tatt i mot. 😛 Eneste jeg har tenkt jeg kan bruke det til, er å kjøre intervalltreninger på meg selv, siden det er en ting som bør gjøres uten en viss svenske…

Men det ble spor på jentene. I dag la jeg ut et D spor til Noomi, for å se hvordan hun ligger an der. Problemet blir jo å gå 20 minutters spor med henne, da dette ikke er hennes sterke side. Hun er best på eldre spor. Og siden det gjør et hopp til en time i C, så er det vel ikke om å gjøre og være best på 20 minutters spor… Hun plukker apporter godt, men er av og til litt vel ivrig med å levere de. Veldig fint, men det hadde jo vært kjekt å kunne stoppe før hun treffer meg… Første vinkel var litt kranglete, men andre tok hun bra. Ivrig er hun i hvert fall!

Så hadde jeg ikke helt klare planer for hva Vida skulle få. Men da jeg så en enslig bærplukker, så stoppet jeg han og spurte om han kunne ta med seg noen pinner og legge ned mens han var ute og plukket bær. Det kunne han, og jeg merket stede jeg skulle sette på Vida. Vida sporet veldig bra, markerte på steder han hadde sitti og plukket bær, men pinner fant vi ikke. Etter ca 1 km, så tok jeg henne av og belønnet med ball. Rett etterpå så tok vi han igjen. En ny og spennende erfaring for oss begge!

Etterpå dro vi og trente lydighet.

Vida hadde en flott økt og hun var meget ivrig! Fremadsendingene hennes var rett og slett fantastiske! Gikk gjennom fri ved foten, en rett innkalling, fremadsending, hals og apport av tre.

Så var det Noomi sin tur, og hun fikk en mye lengre økt enn planlagt. Så hun var rett og slett sliten etterpå…

For det første har jeg bestemt meg for å skifte innkomst nå. Jeg blir ikke fornøyd med den hun har, så vi må endre på det. Så vi terpet på den på forskjellige avstander. Det tar nok litt tid før den faller på plass. På både Vida og Nirm så har det gått rimelig kjapt å skifte innkomster, så regner med det går bra på Noomi også.

På fri ved foten synes jeg hun har havnet litt for langt bak nå. Greit å ha en hund som går greit bak, som man ikke snubler i (sånn annet enn at hun som oftest limer hodet til låret mitt), men litt lengre fram må hun nok. 😛

Fellesdekk er ikke noe vi har gjort så mye med skal jeg innrømme, men i dag fant jeg ut at vi MÅ jobbe med den også om det skal bli noe start på henne. Som sagt som gjort, og hun lå veldig fint. Så er det bare å strekke tid og avstand, og legge på forstyrrelser etter hvert. Å legge henne i en fellesdekke venter jeg nok enda lengre fram mot en start, selv om vi kommer til å instrodusere hunder som forstyrrelser etter hvert. Grunnen er at jeg vil kunne jobbe med Noomi akkurat slik som jeg vil, uten å forstyrre henne, og vice versa. Vida er den hunden jeg har trent minst i fellesdekk, men som har vært den mest stabile. Så jeg kommer til å kjøre mye av samme treninga på Noomi som henne.

Så kjørte vi en del repetisjoner på forangårende i bånd. For å få henne til å gå sakte og rolig. Og dette er også noe som går veldig framover for tiden. 🙂 Hun starter å forstå at veien til belønning er å gå sakte og rolig, selv om hun glemmer seg av og til.

Jeg har dessverre ikke hatt den største motivasjonen i år mhp hundetrening. Vinteren var ikke noe trivelig med mye lungeproblemer på meg, furunkler på Noomi og jeg har slitt mye med matallergier dette året. Det tapper meg for krefter til det meste, og det går også utover engasjementet i hundetrening. Det blir bare til å gå turer bare (de verste dagene mine har jeg ikke hatt ork til det heller). Det er synd a Noomi er såpass utrent som hun er, med tanke på hvilken flott hund jeg har! Men vi satser hardt fra sesongstart 2014!

Etter mye prøving og feiling og nerding på nett, så har jeg lagt om store deler av kostholdet mitt til det positive. Det vil si mindre allergireaksjoner (kun en på 7 uker), mer energi, mer overskudd, mer fysisk trening av både hunder og meg selv og mer spor og lydighetstrening. Altså en veldig positiv utvikling for oss alle. 🙂