Archive for the ‘Konkurranse’ Category

Løpetid

tirsdag, februar 25th, 2014

Her er det nå løpetid i hus på den lille svensken. Denne gangen kom den ganske så overraskende, og uten noen intens kløe en uke i forkant. Har jo visst at det var tid for løpetid snart, men det var veldig deilig at hun ikke økte i kløe. Hun har også bare økt pittelitt kløe hittil i løpetiden. Og eneste grunn til at jeg merker det, er jo at hun har klødd ekstremt lite etter pelsen kom tilbake.

Det hun derimot har fått, er et sår under ene labben, som har gjort at hun har hatt “innetjeneste” noen dager nå. Noomi er heldigvis en hund som synes det går helt utmerket å ha innetjeneste også, med bare litt hagetrim. Labben har vært veldig vond, såret har væsket mye og da har jeg ikke kunne sette på gummisokker for å beskytte det heller på turer. Heldigvis er hun flink til å gå med vanlige sokker, slik at jeg kan hindre henne i å sleike på det. Sokker som settes på, skal sitte på mener hun. Og det gjør alt potestell tusen ganger enklere. Hun sover også med en sokk på hver labb hele natten igjennom om det skulle være så at alle potene trenger litt ekstra stell.

I går var det den vante kiropraktorturen til jentene. Til snart å være 10 år, så synes jeg Vida holder seg ekstremt godt. Merker ikke noe til alderen hennes, annet enn at hun liker å sove litt mer og synes at dårlig vær er nettopp dårlig vær. Når jeg sammenlikner henne med andre hunder (og særlig schäfere) på hennes alder, så synes jeg at hun bærer alder meget godt. Litt gråere på snuta må man regne med da. Og håper hun holder seg i fin form lenge enda. Hun har også blitt mer kosete med Noomi i det siste. Det er to jenter som virkelig setter pris på hverandres selskap! All atskillelse er for mye, og det er stor gjensynsglede bare de sitter i hvert sitt bur i bilen, og blir sluppet ut igjen (enda de kan se hverandre hele tiden…)

Som de fleste hundefolk forhåpentligvis har fått med seg, så har det kommet nye doping regler i Norge nå. Det har det jo vært ganske så mangelvare på, i tillegg til at jeg hittil aldri har opplevd eller hørt om dopingkontroller innen hundesporten. Det ryktes jo om flere hunder som har gått på bl.a. rimadyl mens de har konkurrert. Nå håper jeg NKK starter å innføre også dopingkontroller i RL, og at bruddene på reglene gir folk en real smekk.

Noomi er pdd utestengt fra all konkurranser i både Norge og Sverige pga immunoterapien sin. Men skjermaer er bestilt slik at jeg kan søke dispanasjon for henne. Om jeg får det eller ikke, vites ikke, men SKK virker i hvert fall litt mer positive enn beskjeden fra NKK. Men den som ikke søker, får ikke dispenasjon i hvert fall. Regner med at hun er blandt de første hundene landet her som det søkes om.