Archive for the ‘Konkurranse’ Category

Godkjent B spor!!

søndag, august 29th, 2010

Ny konkurransehelg denne helgen, og i går debuterte jeg som sporlegger også for et A spor. Noe jeg har vært enormt nervøs for, og funnet en million ting som kunne gå galt, samt å få det til slik at jeg ikke måtte løpe langt inn i skogen for å ta det i mot også. Og etter mye om og men så fikk jeg hjelp av Anne som stilte i Eccosandaler, thights og kjole for å hjelpe til! All cred til henne som hjelper overnevøse mennesker. 😛
Ekvipasjen “min” kom seg ikke igjennom en gang. Tenk så mye stress og styr jeg har hatt for ingen nytte. 😛

I dag var det min tur ut for å konkurrere. Dagen startet med at vi var en sporlegger i minus plutselig, så etter litt logistikkplanlegging, ble en sendt ut for å gå det A sporet, og jeg fikk spor nummer 1 for å kunne ta i mot den ekvipasjen (som kom igjennom i hvert fall).

Oppsøket gikk ikke så bra i dag. Selve oppsøket var bra, men hun tok bakspor. Noe tull hu har starta med i sommer… Irriterende. Så det fikk vi 7 på.

Sporet gikk egentlig bra. Valgte å gå tettere innpå henne, og vi plukket nå pinner jamnt og trutt. Kom inn med 6 pinner + slutten, men dessverre var en av de en gammel pinne, så den fikk vi ikke poeng for. Skulle nesten hatt ekstrapoeng for de for at vi rydder opp i skogen. 😛 Mot slutten av sporet så kom vi mot en sløyfe, men ingen pinne. Leita og leita, men fant ikke noe. Så fikk jeg bare prøve å sette Vida på sporet igjen for å se hva som skjedde, og etter ca 15 meter så fant vi en ny sløyfe og der fant vi en pinne også. Holdt oss innenfor tiden, så da ble det 8 poeng på sporet.

Lydigheta var ikke så bra poeng messig sett, men mye bra momenter.

Fri ved foten: Hun går veldig bra, men trenger noe. Jeg synes ikke at hu var så ekstremt trengete idag da, siden jeg hverken tråkket på labber eller snublet i henne. 😛 Jeg gjorde en feil i en “høyre om holdt” og tok venstre i stede. Ble 7 her.

Innkalling med stå: Hvilken stå???? 0

Fremadsending: En øvelse som aldeles ikke er ferdig, men som vi forsøkte oss på idag. Og jeg er egentlig fornøyd, selv om hunden min gallopperte hele veien begge veier, og ble for lang. Men hu gikk nå da, brydde seg ikke om gruppa og hadde god retning! 0

Kryp: Her trenger hun igjen, er noe høy og er treeeeeg i neddekket sitt. Men spratt nå ikke opp igjen med en gang. 😛 Det ble 6 her.

Hals: Halsen var kjempefin den! Og jeg var veldig fornøyd. Men et par sekunder før tiden var ute på stilleperioden etter halsen, så kommer hu søren meg med to bjeff til! Så det ble 5 her av snill dommer.

Hoppet: Dobbeltkommando på hopp fra meg, og setter seg tregt. 7.

Apportering av 4 kg: Opptaket var dårlig, kunne hatt mer fart inn og så var hu treg med den rumpa si igjen. 7,5

Fellesdekk med skudd: 10.

Altså ikke de supre karrakterene, og vi har en del å jobbe med. Men Vida hadde en meget god attityd under hele programmet og jeg slappet godt av idag. Nervene mine var unormalt godt under kontroll!! Vi er ikke ferdig med B programmet overhode, men det rykker da nærmere den magiske summen. 😛

Så stod feltet for tur. Og dette var moro! Vida søkte bra idag. Jeg tauet henne ikke i noe halsebånd, avleveringene var kommet seg mye siden sist, og vi fikk inn fire gjenstander innenfor tiden. Da vi skulle få karrakteren vår, så pratet dommeren om diverse ting og tang fra feltet, og jeg var ganske så sikker på at vi hadde fått 9 da, og var egentlig kjempefornøyd med det! Så sjokkert var egentlig ganske stor da jeg fikk 10(!!!!!) på feltet!!!! Mye motivasjon og trening på det, gav resultater!

Totalt ble vi nummer 3 av 6, og fikk 406.5 poeng. Og Godkjent B spor!

Til sist en stor takk til dommer for god konkurranseopplevelse! Det hjelper så mye til å takle nerver på! Samt gode klubbkamerater som er så utrolig positive!!