I går var det siste Caniskurskveld. Og igjen var jeg alene sammen med instuktøren. Vi gikk igjennom grunnferdighetsskjemaet, og hva Vida kan og ikke kan, også med tanke på neste kurs, der hunden må kunne tilby 60% av grunnferdighetene frivillig for å bestå. Og vi ligger faktisk ikke så langt unna til å klare det kravet.

Nirm var ikke helt fornøyd på stevnet om søndagen. Han er skuddberørt, og med så mye skyting som det er der, så trivdes han ikke i bilen. I tillegg så er det mye ut og inn og aktivitet med Vida, og han får litt begrenset med aktivitet de dagene, så fra nå av skal han få barnevakt stevnedagene. Han har blitt verre på lyd på sine eldre dager, så nyttårsaften er ikke det mest morsomme. I år har jeg fri nyttårsaften, men lurer på å faktisk putte hundene i bilen og parkere på jobb noen timer mens det verste pågår…

Men søndagen! Jeg må skrive mer om den. Rakk jo ikke så mye av det mellom stevnet og jobb. Men jeg kan konkludere med at det fungerer å konkurrere jobbhelger, så sant kjøringa er innen rimelighetens grenser da… Ikke akkurat aktuelt å dra til Trondhjem eller noe da. 😛

Det var 8 hunder påmeldt i klasse C, av 8 forskjellige raser. Morsomt. Var også en blandingshund med. Vi trakk startnummer 6.

Vi startet med fellesdekk med skudd. Vida har ikke ligget på fellesdekk siden sist konkurranse, og hu har blitt skutt to skudd for på enkeltdekk før. Men hu bryr seg ikke noe om skuddene, så det var ikke noe problem. Hun snuste litt, men ble faktisk ikke trukket for det. :-) Så vi fikk 10 der.

Budføring var neste post på programmet, men den stod vi over. Vida løper ikke så langt fra meg til et fremmed menneske, og jeg har ikke giddi og lagt noe mer arbeid i den øvelsen etter hu starta å nekte å løpe. Vil hun ikke, skal hun slippe.

Så var det ut til sporene. Ble parkert ved siden av en vei, og så var det bare å vente. Etter hvert dukket dommer opp, og han måtte forklare hvordan ting fungerte på et oppsøk på en konkurranse. 😛 For slikt har ikke vi gjort. Selet på Vida ved bilen som jeg hadde planer om, for å slippe det styret rett før oppsøket. Og like greit, for hu var ganske ivrig da hu skjønte hu skulle ut og gå spor. Fikk forklart hvordan ting gikk for seg, og så var det dags at starte. Sendte Vida ut, og hu tok et spor ganske tett på der vi stod, og vi fikk beskjed om å gå tilbake. Var litt usikker på om hu ville gå ut da, men det gjorde hun. Og fant et nytt spor og duret til høyre med en gang. Jeg fulgte på, og fikk «God tur» fra dommeren, og alene var vi.

Første strekken og vinkelen gikk bra og vi fant en pinne. Men et stykke ut på andre strekken drar hu på et kryssende spor antar jeg, og vi havnet i en potetåker retning en hage! Det regnet jeg med var helt feil, så vi snudde ned mot jordet vårt igjen. Tenkte først at nå kan vi jo bare gå tilbake til bilen, men ombestemte meg. Sporet lå der jo ute, så hvorfor ikke se om vi fant det? Som sagt som gjort, og plutselig var vi på det igjen! Plukket med oss en pinne, og duret videre. Fler pinner ble plukket, og det minket på antall kjøttboller i vesten. Så nermet vi oss slutten, og det var stor lykke da vi fant siste pinnen. Ved en opptelling fant vi ut at vi hadde en kjøttbolle for mye, og en pinne for lite. Regner med at den ligger på det området vi mistet.

Så bar det inn til lydigheta. Var jo klarover at det var den som det ville stå på for å få opprykket… Vida var ikke helt sitt «vante gamle» allerede ved oppvarming, så i stede for å jobbe litt ekstra med det, endte det med at jeg varmet henne opp alt for dårlig (shame about the handler…).

Karakterene våre ble som følger:

Lineføring: 8 – skjeve, og trege holdter
Gå foran i line: 5 – skjevt ståmoment, skjev retning
Dekk under marsj: 0 – står
Innkalling: 8 – skjev i frot og grunnstilling
Kryp: 6.5 – DK på neddekket, noe høy bak
Apportering: 7 – blir stående i front, skjev grunnstilling
Fritt hopp over hinder: 9.5 – litt skjev grunnstilling
Fellesdekk med skudd: 10

Budføring: 0 (avstår)
Sporoppsøk: 9.5
Spor: 9

Selv om jeg er fornøyd med at vi fikk opprykket, så er jeg ikke fornøyd med jobben vi gjorde på lydighetsbanen. Der har vi et godt stykke arbeid foran oss, ikke mist det å kunne prestere selv om vi får lydigheta til slutt og Vida er sliten. Da kommer mange feil. I tillegg så må jeg sørge for at jeg ikke får flere trekk i oppsøket (var jeg som fikk 0.5 poengs trekk der…), samt at vi må bli mer rutinerte i sporet, slik at vi ikke havner feil noe mer. Lettere å finne frem til sporet på et jorde, enn i skogen om vi mister det. 😛 Vi kommer likevel til å rykke opp i B til våren, selv om vi ikke gjorde en storveis prestasjon om søndagen. Så nå er det å lese program, sette opp treningsplaner og vente på at terminlistene kommer, slik at vi kan starte å se etter debutstevnet vårt der.

Bilde av de tre beste ekvipasjene kan sees her.

Leave a Reply