Kløftahallen

Trass det fine været i dag, så har vi faktisk trent inne! Utrolig, men sant. Men fant ut at jeg skulle dra og sjekke ut forholdene i Kløftahallen i dag. Både se hvor lang tid det tok og kjøre, og hvordan kjøreforholdene er der siden jeg ikke akkurat har verdens beste vinterbil når det kommer til bakkeklatring…

Som sagt så gjort, og vi fant fram veldig lett faktisk! Kjørte ikke feil en eneste gang, og det trur jeg nesten er rekord for å være meg… Jeg var eneste der, så hadde ganske god plass å trene på! Hundene fikk begge være med inn, og så fikk de veksle på å trene en og en øvelse, så vi hadde en meget effektiv økt på en time faktisk.

Nirm fikk kjøre en del fri ved foten, med en del fokus på helomvendinger. Han drar fort litt fra der, og følger ikke mitt tempo, men det ble bedre med litt terping.
Så kjørte vi mannekeng med en hatt, og det gikk faktisk veldig bra. Fri ved foten fungerte for det! Var det siste hjørnet vi satte opp (det man står med ryggen til før man starter). Så får vi bygge opp med en og en hatt til det er en full firkant (og han skal ALDRI få stå ved en sånn en en gang til…).

Ellers fikk han hoppe litt hinder, der problemet er som vanlig at han er seig i baken før vi starter øvelsen. Og så kjørte vi en god del trickstrening. Moro for både hund og eier! Nirm hadde mest lyst til å leke på agilityhinderne da. Han er jo den mishandla agilitystjerna som aldri har fått skinne siden eieren ikke liker agility sånn voldsom mye akkurat. 😛 Mens Nirm har alltid ønsket å bli agilityhund…

Av og til lurer jeg på hvorfor jeg pirker fortsatt på han i lydigheta. Siden han ikke skal konkurrere mer. Men jeg trur faktisk ikke noen av oss hadde trivdes med treningene om vi ikke jobbet på den måten vi alltid har gjort…

Vida fikk kjørt igjennom ganske mye idag. Fri ved foten, dekk under marsj, innkalling med stå, apportering av tung gjenstand, avstand sitt/dekk, hopp over hinder og hals.

Fri ved foten var jeg ikke helt fornøyd med idag. Hun prøvde å slurve litt, og ikke sette seg ned i holdter et par ganger, og ikke følge godt på i vendinger. Og når jeg blir irritert på hu, blir hu bare teit…

Dekk under marsj var veldig bra i dag! Rask god dekk med begge albuer i bakken. Hun legger seg tydeligvis bedre om hun har bakoverdrift i dekken og ikke tenker for mye fram. Da kommer albuene opp fort.

Innkalling med stå var bra. Vi er enda på scratch her, men hun har en god stopp og god fart. Skulle gjerne sett at hu hadde litt mindre fart, for det er begrensa hvor kort strekke hu klarer å stoppe på med den farten. Det er full pinne, men faktisk full bråbrems og. Og hun har gode forventninger om hvor ballen skal havne (bak henne).

Hopp over hinder må jeg lære meg å vente med sitt kommandoen. La hu få lov til å lande før jeg kommanderer sitt. Nirm bør helst ha ny kommando i lufta, mens hu må vente litt. Men ellers er det vel jeg som har ødelagt for oss på den øvelsen de siste konkurransene (med kniksing i knærne). Trur jeg må finne ut avstanden som er best for henne med tanke på innsitten foran. Blir jeg for nærme, sliter hun med å komme korrekt inn.

Å løpe med 1 kgs apporten anser vi oss for ferdig i dag fant jeg ut. Det er ikke mer fart å hente ut av henne i den øvelsen rett og slett. Så da startet vi med å tilby å plukke opp 2 kgs apporten. Så nå skal vi jobbe med det en stund, før vi setter den inn i en apportøvelse og får opp farta med den også. Jeg ønsker god fart på denne øvelsen, og trur at veien å gå er å jobbe oss oppover et kg ad gangen. Vi kjører en del lange strekker med apporteringene. Både med ren innkalling med apportbukken (bare for egentlig å løpe med den), og apporteringer på 20-30 meter (noen ganger lengre også). Første innkallinga vi tok med apporten idag så glemte hun rett og slett apporten. Full fart til meg, og nesten framme kom hun tydeligvis på at noen manglet. For hun bråsnudde for å hente apporten!

På halsen så er det veldig fokus på starten. Rutinene før øvelsen starter og fram til første kommando og de første bjeffene. At hun starter på første kommando, og har gode, kraftfulle bjeff fra starten. I dag startet hun med en gang på alle kommandoene, men kom med slike «pipebjeff» en gang. Men framgang er det! Ikke lett å være liten schäfer og må tenke på flere ting på en gang. 😛

Avstanden målte jeg opp 3 meter, 5 meter, 7 meter og 8 meter. Både oppsittet og neddekket fungerte opp til 7 meter, men da jeg prøvde meg på 10 meter låste hun seg bare. Hun trenger litt mer fart i vekslingene når avstanden blir lengre, så jeg trur jeg skal prøve å få fram frivillige vekslinger på lengre avstand (hun tilbyr bare det når jeg er 1-2 meter unna).

Dette ble ikke akkurat kort innlegg, så tviler litt på om folk har lest alt sammen. 😛

Bilde fra hallen:

Kløftahallen

Kløftahallen

Måtte også stoppe og ta bilde av Ullensaker kirke mens vi var der:

Ullensaker Kirke

Ullensaker Kirke

Tenkte jeg skulle prøve å få til ett bilde om dagen fram til jul i år. Noe som skar seg litt i fjor, men jeg lever på at det er tanken som teller. Uansett, bildene blir å finnes her.

7 Responses to “Kløftahallen”

 1. Monica Says:

  Ser ut som om hallen var grei da 🙂 Jeg får bare raska på og skaffe meg lappen. Frister å kunne trene inne litt også ja. Ser jo du har opplyst bane ved deg også, heldiggrisen.

 2. Tora og Jeff Says:

  Hva er premien for å lese alt? 🙂

 3. Mikkel Says:

  En gratis svømmetur til Polen!

 4. Tora og Jeff Says:

  Jippi!! akkurat hva jeg ønsket meg 🙂

 5. EllaogMaria Says:

  Innehall er luksus altså.. Også i tillegg til den opplyste treningsbanen da. Du kunne kanskje ha delt litt med oss andre? 😛

 6. Mailin Says:

  … sier ikke noe jeg.. ikke misunnelig heller… men unner dere det 😉

 7. Mikkel Says:

  He he. Det er bra Mailin. Synes jeg har fortjent litt bedre forhold enn hva jeg hadde før sommeren altså…

  Bare å melde seg inn i riktig klubb det Maria, så kan jeg dele hallen med deg så mye du orker. 😛

Leave a Reply