Trening

Nirm stakkar har bare fått rusle litt tur idag. Det er ca -10 her, og det er litt i det kaldeste laget for han. Han piper fort om han blir stående litt for lenge i ro nå. Har på seg en frakk, som faktisk dekker såret også (ikke BOT dekken nå som han er nyoperert). Men det å sitte/stå og gjøre i fra seg, er nesten for kaldt for labbene hans.

Vida har fått en liten LP2 økt i dag. Trur nok hun har savnet å trene, vært noen rolige dager nå. «Min» flotte flott oppslyste treningsbane har endt som skøytebane. Moro for barna, men irriterende for meg. 😛 Så jeg må ta til takke med gangstien nå for tiden om jeg skal trene hjemme. Og jeg får jo ikke trent lange fvf der med masse vendinger! Bare alt annet egentlig. Så jeg trur vi overlever sånn totalt sett. Lys er det og der.

Vi kjørte noen rette strekker på fvf med holdter, overganger mellom sakte marsj og spring marsj og vendinger/forflytninger. Posisjonen var veldig bra idag, men hun hadde dårlige overganger til springmarsj, og hadde dårlig tempo der.

Dekk under marsj så har hu ikke så god posisjon på fvf. Så jeg har startet å vente henne ut til hun stiller seg bedre før hun får kommando (ingen kommando, ingen mulighet for belønning). Hun er veldig rask ned, men har lett for å bli høy i albuene enda. Så mer fokus på det framover nå.

Innkallinga hadde bra fart, men hun klarte ikke innsittet skikkelig pga det var for glatt, og hun skled inn i meg. Egentlig fint, for da fikk hun erfare at det er ikke krise å krashe i meg. Hun er nemlig overbevist om at det ikke går an å sette seg så inntil meg at hun berører meg… Droppet ståen idag, det er for glatt, og hun vil bare skli da.

Stå under marsj har et bra moment, men dårlig avslutning. Tydelig at vi må jobbe med den hele tiden for at den skal være bra, og ikke bare ta fram av og til. Men nå har vi jo planlagt LP2 debuten, så da må man jo trene på det også.

Apportering er flott som vanlig. God fart både ut og inn! Her er det innsittene vi sliter med. Hun kan «glemme» seg å sette seg ned når hun er sliten. Apporterte bare tre idag.

Rutesendinga var bra. Men litt for enkel egentlig, for musematta lyser jo opp på det hvite. Så jeg må rett og slett ha en ny musematte til vintersbruk… Men hun løper på lang avstand nå, 15 meter ca, så det holder til klasse 2 det.

Avstanden var så om så med. Noe bra, noe ikke fult så bra. Hun har tendens til å hoppe litt framover fra sitt til dekk, men har veldig fine oppsitt. Og kunne kjøre full øvelse uten belønning på ca 6 meter. Her må vi jobbe med neddekket, samt stimuluskontroll fram til stevnet.

Så kjørte vi en liten økt med kryp, og dette starter å se ut som noe vi kan like i framtiden! Teknikken hennes (og sikkert min og) har blitt bedre, tempo bedre (særlig mitt her) og retning MYE bedre (hun kryper ikke i sirkler rundt meg lengre. 😛 ).

Siden det er 53 uker i år, så bytter jeg jo arbeidsuke fra januar av (jobber jo en uke på og en uke av). Og det er faktisk ganske vanskelig å omstille seg mentalt på at man skal det når man sitter å planlegger stevner og slikt. Vi har en del planer for 2010 faktisk. Ikke alt er 100% sikkert enda da, og jeg håper at vi ikke blir å gå alle B spor stevnene jeg har satt opp. 😛 At opprykket er i boks i løpet av sesongen da.

Nå ønsker jeg å fokusere litt mer på konkurranser med Vida, enn å bare la hennes konkurranser følge Nirms form… Det ble litt for mye å droppe en del LP stevner med henne, siden jeg ikke gadd å kjøre til Sverige for å konkurrere bare med en hund. Og japp, jeg er fortsatt sær og konkurrerer bare LP der. Rett og slett for at jeg trives mye bedre på stevnene der enn i Norge, og da ser jeg ikke noe grunn til å starte på stevner jeg ikke trives på. Jeg har ikke store ambisjoner om noe landslag, høyt nivå i eliten eller NM med henne i lydighet, så da går vi stevner for å ha det moro sammen.

One Response to “Trening”

  1. Carina Says:

    Så flink du er til å trene, du kan ikke sende litt motivasjon opp til meg? 😀
    Høres bra ut dette, gleder meg til dere skal konkurrere, det går helt sikkert kjempebra. 🙂

Leave a Reply