Trening

og revurdering av måndeslønn. For skal de ha godbiter, må de få ukepengene sine! Kanskje jeg burde ha brukt sesamfrø? De er jo tydeligvis resirkulerbare? *pjuk*

Selv om de egentlig fortjener husarrest i en uke (det hadde de fått om de hadde bare hatt to bein og kunne prate), så fikk de tur i skogen idag med hver sin frisbee. Ustyrtelig moro synes de, selv om de har litt forskjellig versjon av hvordan leke med en frisbee. Vida vil løpe etter, aller helst hoppe så høyt hun kan i lufta i tillegg, mens Nirm gjerne vil løpe rundt med en frisbee, boffe og knurre, og kampe litt. Og kaste den av og til. Men det var to stykk slitne hunder med hjem. Fikk «besøk» av en wheaten terrer hannhund mens vi lekte og. Nirm ikke så voldsomt begeistret for det (og denne hadde liksom ikke helt vett til å gå vekk når Nirm gav pen beskjed), og Vida gav total blaffen. Hun hadde frisbee tenk!

Men vi trente litt på gangveien her i dag. Flotte fotballbanen jeg hadde drømt om å trene på i vinter er jo enda skøyteis, så det gleder meg stort å se et par unger som var rimelig fortvilet over at den smeltet på dagen idag. *ondskapsfull*

Vida fikk mesteparten av oppmerksomheten idag, Nirm bare en liten økt. Han tulletrener bare, så egentlig ikke noe spennende å fortelle om. Han er sitt vante jeg, og ingenting blir jo bedre med så lite seriøs trening som han får.

Fri ved foten får vi bare gått fram og tilbake på. Ikke plass til annet enn helomvendinger. Men vi får jobbet litt med posisjon, og jeg var veldig fornøyd idag. Hun hadde god posisjon, og jeg synes hun går bedre om jeg retter meg skikkelig opp. Men det kan jo bare være illusjon også, for da ser man ikke hunden så godt. Holdtene var raske idag.

Dekk under marsj flott, annet enn at hun er litt langt fram på fvf der. Knotet litt med stå under marsj idag, la seg først og ville ikke stå i ro som vanlig. Akkurat den biten irriterer meg veldig, og noe jeg skal se om jeg får tatt litt tak i på kurset vi skal gå. Kanskje noen tips jeg kan få til det underveis. Jeg føler at uansett hva jeg gjør, så klarer hun bare ikke å stå i ro mens jeg passerer bak henne.

Avstanden går fint. Hun skifter 4 ganger på 5 meter avstand uten belønning imellom nå. Raskere opp i sitt enn dekk.

På apporteringa ble det litt tull da hun skled og sparket til apportbukken. Innsitten går bra. Hun har enda noe dårlig fart inn nå pga ny innsitt, men jeg regner med at den blir bedre når hu klarer å stokke beina sine litt bedre og tenke litt mindre. Det ser faktisk ut som hu bruker sine små hjerneceller på veien inn med ny innsitt.

Innkallinga med stå går framover og. Jeg får nok ikke bråstopp på de enorme avstandene som er i bruksen, men vi skal nok komme oss godt innenfor godkjente lengder. Men den må jobbes med på, og settes sammen til hel øvelse. Foreløpig trener vi mest på ståmomentet, og ikke siste delen. Men den må jo på plass den og.

En kort men effektiv økt, og kalde fingre. Nå gleder vi oss til å se flere unger stå og synes synd at isen smelter i morgen!

Leave a Reply