Jeg skjemmes…

Jeg skjemmes. Jeg har ikke vært flink nok til å ta vare på musklene til hundene mine i det siste. Og Nirm burde virkelig få massasje jamnlig. Han er ikke så begeistret for det, og det er en tålmodighetsprøve uten like å holde på med han. Han har faktisk aldri vært glad i å bli handtert fra han var valp. Han aksepterer det, og han er ufattelig kjælen. Men å handteres har ikke vært hans «greie».

Jeg er egentlig ikke noe glad i å sitte på gulvet med de, for man blir så sliten i ryggen av det. Det beste hadde vært et passende bord og en god stol på hjul med rygg. Siden jeg mangler egentlig begge deler, fant jeg ut at stuebordet mitt er jo faktisk passende høyde i forhold til sofaen. Kjøpte en treningsmatte for litt siden som er sklisikker, og den passet utmerket på bordet faktisk. Så vips, bordet ble en massasjebenk. Jeg antar nemlig at det er helt normalt å bruke stuebordet til slike ting…

Nirm var veldig medgjørlig idag. Jeg fant fort problemområder i ryggen hans, der jeg antok at de skulle være. Og jeg fikk jobbet ganske godt med den idag, til å være han. Jeg tok bare nakke og rygg idag på han. Det holder, og jeg må jobbe med litt og litt av gangen til han virkelig slapper av. Men han følte seg bedre på bordet enn på gulvet i den situasjonen.

Vida er strålende fornøyd hver gang hu får lov til å gjøre forbudte ting. Å gå på bordet er nemlig forbudt, annet enn når det er matte på det og hun skal masseres (hun har vært mye på bord på kursene). På henne jobbet jeg gjennom ryggen hennes, så hadde hun lyst til å legge seg ned på bordet, og det fikk hun lov. Det er egentlig litt lite til henne, så da satt vi bare og koste litt til hun slappet av oppå det.

Ellers nyter vi at det går mot vår. Plattingen min er snart snøfri, og klar for å feies bare det tørker litt opp. Og da har jeg et fint uteområde til å trene småting med. Og når snøen går på hageflekken min, så har jeg krypmuligheter utenfor kjøkkenvinduet. Hundene har fått kose seg i skogen i dag, og jeg fant ut at nå må man gå med høye støvler der framover. Snøen er jo pill råtten mange steder, og man går igjennom konstant.

Litt trening har vi fått til også. Nirm får trene på å strekke foran. Han tilbyr ikke å strekke bak, så imorgen skal jeg få kjøpt litt godis som kan stå strategisk til for å belønne dette ellers. I tillegg dytte litt på bakpoten sin, og jeg prøver å shape han til å dytte på motsatt side og (han dytter bare på høyre baklabb).

Med Vida jobbet jeg med å løfte labber. Tenkte å shape henne til å bli bevisst å løfte alle fire labbene nå. Hun er mer bevisst med forlabber enn baklabber, men å løfte venstre baklabb kommer seg veldig. 🙂 Flinkeste jenta mi det.

Nå er det kvelden her, og det er uvant rolig på hundene etter massasjeøkta. Nå er det ikke akkurat urolige, men de har lett for å mase litt om kos og slikt kveldstid. Men det er jo for det meste bare koselig da. 🙂

One Response to “Jeg skjemmes…”

  1. Tora og Jeff Says:

    Jeff mener fortsatt jeg har mye å lære av deg 😛

Leave a Reply