Søndagstrening

I dag kjørte vi en tur til Hvaltjern for å trene litt og gå tur i skogene der. Vi var ganske så alene for det meste, annet enn en familie på hjul. Hver sin interesse der. De skjønner sikkert ikke gleden av å surre rundt på en gressplen med noen hunder, jeg skjønner ikke gleden av å rundt og rundt på en stadion. 😛

Nirm fikk kjøre litt lydighetsøvelser idag. Innkalling med stå og dekk, rutesending og apportering av 4 kg. Han ble ganske så overrasket over at apporten veide så mye. Ene repetisjonen så mista han den, siden han ikke hadde fått godt nok tak, og da var det en gutt som ble ganske så fortvilet. Miste apporter er uhørt! Prøvde oss på litt tullete generaliseringstrening av ruta. Hadde lyst å teste hvor godt denne egentlig satt, og prøvde å sende fra forskjellige vinkler fra markøren til ruta. Om den står til høyre eller venstre for han, har ingenting å si for han. Trenger ikke å være nøyaktig vinkel heller (som jeg har opplevd å få på konkurranse, og dertil engstelige medkonkurrenter…). Å ha ruta rett foran markøren var heller ikke noe problem (at han må videre rett ut for å komme seg til ruta). Men at jeg stod i midt i mellom rute og markør og hadde ruta bak meg, DET var vanskelig å skjønne. Men med å øke vanskelighetsgraden mer og mer, så fikset han det også. Trente litt tricks også, og han starter å bli flink å kjede enkelte tricks. Selv om noen ting er vanskeligere enn andre. Å snurre før han rygger går lett, men det er verre å snurre etter han har rygget eksempel. Men det har bare noe med trening å gjøre. Dette er jo helt nytt for han å drive med.

Vida fikk en god treningsøkt, om en litt mer seriøs enn Nirm (de fikk tre økter hver mens den andre lå og så på i bånd).

Apportering av metall: Jobbet med frivillge opptak først, som tok litt tid å komme i gang med (hun er ikke så glad i metall at det gjør noe). Så fikk jeg skrudd til apporten slik at den ikke skranglet slik, og da fungerte det så mye bedre. 😀 Grepet hennes var veldig lett å justere til å bli fastere, og med bedre grep, så skrangler det mindre i kjeften hennes og. DZ på å holde fast er ikke noe problem. Så jobbet vi med å løpe fort og holde samtidlig, som gikk bra det og. Fornøyd med den økta.

Rutesending: Litt innfall å trene en lydighetsøvelse idag. Denne hadde gått i glemmeboka ganske så godt, men det er jo «år og dag» siden hun trente den sist. Så må tilbake til scratch på den. Hun løp ut til ruta hver gang, så ikke noe problem med det. Men inngangene i ruta var ikke korrekte.

Fremadsending: I dag var det et dyr som tenkte godt på denne øvelsen et par ganger. Og hun fikk skikkelig jackpot etter å ha valgt riktig i de situasjonene. Trente både å trave foran, galloppere ut fra meg og prøvde oss på noen tempovekslinger. Tempovekslingene kom et par meter senere enn jeg ønsker, men ellers var de gode og hun holdt retningen godt!

Ståmoment til innkalling: Litt tafatt i starten syntes jeg, men hun hadde fine ståmomenter idag.

Løsbitt: I dag starta vi på å lære å holde løsbittet. Jobbet først med at hun skulle holde det uten å knirke på det, så jobbet vi med å holde til jeg sier «vær så god» og så få løpe til ballen. Fungerte utmerket.

Så koste vi oss i skogen en stund, og hundene fikk løpt og kost seg.


Leave a Reply