Flåtthalseband til besvær?

Bogar ble dårligere i natt. Såpass at jeg faktisk var ganske overbevist at nå var det på tide å ta det tunge valget. Eneste jeg ikke klarte å få til å stemme, var at sykdommen hans og symptomene passer ikke helt sammen. Han har aldri hatt disse symptomene i det hele tatt. Så litt i tenkeboksen. Hvorfor blitt så mye dårligere de siste dagene? Flåtthalseband. Han fikk det på søndag. Jeg slo opp i felleskatalogen, og flere av symptomene til Bogar stod lista der. Vi har faktisk vært to ganger til veterinær med disse symptomene, og flåtthalseband på, uten at det i det hele tatt ble nevnt…

Halsebandet ble fjernet tideligere i dag, og hunden ble grundig vasket. Teppene hans er vasket. Nirm og Vida har fått fjerna sine halseband, og de ble grundig vaska i kveld. Og utover ettermiddagen har Bogar kommet seg mer og mer. I kveld har han søkt godis, løpt litt i hagen, kjefta på Vida og rusla rundt med glad hale. Jeg kommer selvfølgelig til å se det an, men siden han kommer seg nå mer og mer for hver time, så er jeg ganske sikker på at det er de som har vært årsaken.

Fikk dratt en tur på trening i dag da, siden han var kommet seg såpass. Tatt litt vare på de to store også. Bogar hadde hundevakt.

Treninga gikk bra. Nirm fikk kjørt litt fri ved foten etter vår nye oppskrift. Vi bruker da avstandsbelønning. Bitepølse. Går veldig bra, og jeg er veldig fornøyd. Kjørte og en innkalling med ståmoment, apportering over hinder og avstand. Og han gjorde en bra økt. Pga mye løping for han på fri ved foten nå, så blir det korte økter.

Vida fikk litt lineføring og fri ved fot. Hun gikk overraskende bra nå, til at det er en liten stund siden vi trente. Det blonde hodet klarte å huske noe. Fikk terpa litt på sitt under marsj. Denne sliter vi litt med. Så trente vi litt apportering over mønet. Fikk også trent litt avstandskommando. Dette husket hun faktisk veldig godt, enda det er lenge siden vi har gjort det. Er enda på starten der, med å forme bevegelser. Den har hatt gått av og ligget litt, for hu trampa ikke med bakbeina fra sitt til stå nå.

Nå er det kvelden her. Hundene sover. Og vi er spente på hvordan det går med Bogar framover nå.

One Response to “Flåtthalseband til besvær?”

  1. Marthe Says:

    Håper virkelig at halsbåndet kan ha noe med saken å gjøre. Håper det går fint med han nå.

    Kjempe flotte bilder du har tatt med det nye objektivet 😀

Leave a Reply