Dagens trening

Ny dag oppe i Fetsund. Både litt trening til Vida og klargjøring til sporstevnet i helga.

Vida fikk først et felt idag. 50 x 50 med 6 gjenstander i. Hun har blitt litt for dårlig til å komme tilbake med gjenstander for tiden, så vi hadde fokus på det idag. Når man kjører fulle felt er det søren meg kjekt å være flere stykker, for det er mye tråkking for 4 minutters trening altså. 😛

Vida plukket raskt inn 4 gjenstander under 4 minutter, enda vi brukte en del tid på belønning på grunnlinja. Hun har ikke noe problem å lokalisere de om de ligger litt rare steder og apporterer fint når hun først kommer inn. Men har tendenser til av og til å bli stående med den i munnen bare. Så jeg må følge skikkelig med, og rope på henne til helga.

Så kjørte vi en del innkalling. Vida er den første hunden min som stopper av seg selv på innkallinga, så det er for meg et faktisk helt ukjent problem å trene på. Alle de andre hundene mine har jeg kunne kjøre momenter hver eneste gang, og likevel har god fart og ikke noe stopping underveis. Men en hund må vel være den første. Men vi fikk jobbet en del med det, og det gikk fint.

Så var vi oppe og merket sporoppsøket for helga. Nå gikk det veldig fort, så da tok vi en liten treningsøkt der også. Innkalling, hals, apportering av tregjenstand og 4 kg. Og jeg må si meg fornøyd med den økta.

Innkallinga var det ikke noe tegn til å stoppe tidlig nå, men likevel stoppet greit på kommando de gangene jeg stoppet henne. Og god nok fart, med tanke på at jeg ikke kjørte 50 meter strekker.

Halsen var bra, satt fint og halset fint.

Apporteringene var bra. God fart ut på begge, godt opptak og god fart helt inn med treapporten, og nesten helt inn med 4 kg.

Leave a Reply