A spor debut

September 25th, 2011

Da var den store dagen kommet. Vår debutt i klasse A spor. Og jeg både gruet og gledet meg til dette. Men hvilken debut det ble! 😀

Vi startet dagen med trekning, og jeg fikk start nummer 5. Så bar det ut på fellesdekken. Vida hadde vært noe urolig, og fikk 9.5

Så dro vi videre til skogen. Som vanlig var jeg en del nervøs, men jeg hadde ting litt mer under kontroll denne gangen, og hadde planene klare for oppsøket. Vida var selet på og lina var helt ute innen vi kom til startstreken, og det fungerte mye bedre. Sendte henne ut. Først slo hun på noe på oppsøkstrekka før hun rettet seg opp og gikk videre. Hadde gått litt over sporet, men tok riktig vei da hun fant det. Så vi fikk 8.

Så var det sporet. Flott terreng, og vi fant en pinne forholdvis fort. Så lurte jeg en liten periode på om sporleggeren hadde vært på fylla eller noe, for det var mye rart som skjedde, samt mye større avtrykk i mosa. Brukte litt tid på å finne ut av den delen, men kom oss på riktig retning. Pinner ble plukket jamnt og trutt, og jeg prøvde å holde tellingen undeveis. Men hver eneste gang jeg telte over så manglet jeg tre stykker. 😛 Kom inn og fikk talt over da, og da hadde vi alle åtte, så det ble 10! 😀 Vi brukte 34 minutter trass en del utredninger i sporet. Og jeg var strålende fornøyd med å få fult hus på mitt første A spor.

Så var det lydighet som stod for turen.

Fri ved foten: Så var det disse holdtene hennes igjen da. Hun misser fort en holdt eller to på konkurranser. Irriterende. Jeg fikk trekk for markering av holdter, noe jeg må regne med en liten tid framover pga dårlig balanse. Men det får gå. :) Det ble 8.5 der.

Innkalling med stå og dekk: Vida kommer på første kommando, men så legger hun seg ned igjen etter en meter. Syntes momentene så bra ut fra mitt ståsted, men hun stoppet visstnok for tidlig (ikke helt sikker på hvilket moment, eller om det var det at hun la seg ned). Og vi fikk 7 her.

Fremadsending: Her passerer hun mellom de to ytterste figurantene på høyre siden på første strekken. Taktskiftet kom alt for seint, men hun var litt treg videre, så jeg fikk gått for harde livet. Andre veien så kom også taktskiftet for seint, men hun ble ikke for lang. Avslutningene våre var dårlige, og tempo inn var dårlig, så der har vi noe å jobbe med. Her ble det 6.

Kryp: Vinkel til høyre. Gjennomgående høy bak, men usikker på hvor høy. Ble 9 her.

Hals: Her tabber jeg meg ut. Vida er urolig, og klarer ikke å sette seg skikkelig. Spør om jeg er klar, og jeg sier ja. Føler at hun sitter veldig urolig hele tiden, og når halskommando kommer går hun opp i stå. Her burde jeg ha ventet med klarsignalet til hu hadde fått satt seg skikkelig. Ble 7.

Hopp over hinder: Setter seg ikke på andre siden. 8.5

Apport av metall og 4 kg: 9 på begge. Trekkes for avslutninga, og på metallen hadde hun kårny opptak..

Stige: 10.

Dagen ble avsluttet med felt. Åpent og fint felt der man så hunden mesteparten av tiden. Vida plukket inn sine fire gjenstander under 4 minutter, men noe tygg på en. Så vi fikk 9 der! 😀

Totalt endte vi på 574.5 poeng. Siden vinneren hadde 595,5 poeng, så ble det ikke cert på oss. Men det var da søren meg certpoeng! I tillegg så trur jeg det er bra nok til ett NM poeng for oss. Vi ble nummer 4 også, av 10. Så jeg har vært mildt sagt meget fornøyd med dagen idag! 😀

6 Responses to “A spor debut”

 1. Inga Says:

  Grattis igjen, kjempe bra jobbet! Er så stolte av dere 😀

 2. Mette Says:

  Gratulerer så mye med en kjempe debut :) Supert!

 3. Siri & Co Says:

  Fyttesøren dere er go’e altså :). Grattis med flott innsats i debuten!

 4. Carina Says:

  Gratulerer nok en gang med en STRÅLENDE debut! Kjekt å være tidtaker når deltagerne kommer inn med så mange pinner. 😀 Blir spennende å se hva du og Vida får til videre. 😀

 5. Sandra Says:

  Dette står det respekt av. Og dere som aldri kom til å nå A, da gitt! 😀 Gratulerer så mye, Mikkel, vel fortjent!

 6. Lone Says:

  Åh, så BRA, Mikkel!!! 😀

Leave a Reply