Sesongen siste stevne

November 5th, 2011

Da var sesongen vår over for 2011, og jeg er meget fornøyd med året som har gått. Det har blitt opprykk til A, en A debut med både cert poeng og NM poeng og et godkjent A stevne.

Dagens stevne var jordespor i Sarpsborg. Dommere var Harald Grøndal i felt og lydighet og Terje Pedersen i oppsøket.

I går kveld kom jeg plutselig på at jeg hadde glemt papirene hennes i Oslo. Jeg hadde dessverre tatt et par glass med noe som gjør en ikke lovlig å kjøre, så jeg måtte opp seks for å kjøre hjem til Oslo. Leitet og leitet etter lommeboka mi, men finner den ikke, så jeg måtte få min mor med meg in case of kontroll… Att og fram er like langt, og jeg kom meg både tilbake igjen med papirer, fant lommebok og rakk å dusje før jeg dro på stevnet (de som kjenner meg veit hvordan jeg hadde hatt det om jeg ikke fikk dusjet. 😛 )

Vi startet dagen uvanlig nok med fellesdekk. Vida lå pent og pyntelig og hadde ikke leet på et øre en gang da skuddene gikk av. Sånn er det med disse skuddfaste hundene veit dere, vi trener faktisk ekstremt lite på det. 😉 Lurer på om hun skal gå igjennom en karriere uten å reise seg på fellesdekk egentlig. Vida fikk i hvert fall 10.

Så bar det opp i feltet. Det så enkelt ut med oversiktlig terreng, men det var ikke mye vind at det gjør noe. Nå har jeg en hund som ofte fungerer godt i slike tilfeller, og jeg syntes at hun beviste at hun er god i feltet idag. Dekket det godt, søker selvstendig med nesa på helt fra start. Hun slo fort på en gjenstand, og jeg ropte bra. Men hun fortsatte bare videre så da trudde jeg at hun ikke hadde funnet noe likevel. Hadde ikke sett at hun hadde stappet svampen inn i kjeften så jeg ikke så noe tyte ut. Så fant hun noe nytt og bedre, og retunerte med den i stede. 😛 Fant en gjenstand til fort, så hentet hun inn den hun bytta da det var ca ett minutt igjen. Sendte henne ut igjen og håpet på det beste. Og så fant hun siste gjenstand akkurat innenfor tiden. Så vi ble belønnet med en 9. Bortsett fra byttinga, var jeg meget, meget fornøyd med henne idag. Det er en øvelse jeg har null nerver på faktisk! 😛

Så var det lydighet. Jeg er veldig glad for at jeg har en hund som det ikke betyr noe i hvilken rekkefølge ting kommer. Hun trenger ikke å slites ut i sporet for å gå lydigheten eller noe.

Fri ved foten var jeg faktisk fornøyd med. Jeg syntes at hun fulgte meg bra, hadde gode vendinger, satt seg i alle holdter (sliter med at hun glemmer å sette seg på konkurranser) og gode taktendringer. Holdtene hadde vært noe trege og noen av de skjeve, men jeg synes at 7 på det grunnlaget var litt strengt da… Men men.

Innkallinga hadde god fart på alle strekkene. Dårlig ståmoment til Vida å være, og vi trengte DK på dekkmomentet som forventet. Så det ble 7 her også.

Fremadsendinga ble hun for lang, så det ble 0 der. Hun hadde glemt helt hva taktkskifte var rett og slett. 😛 Det beste var jo at Monica Tegler spurte om hvorfor jeg ikke gav henne en DK der, men det har jeg jo faktisk ikke inne på henne. Og så går Monica ut og gjør akkurat samme feilen som meg, bare at hun har en DK til å bruke der. 😛

Krypen hadde blitt stakato, og det ble en 8.5 der. Følte at hun ikke var så halvgalt idag, selv om hun kan krype bedre enn idag.

Halsen hadde hun flyttet på seg, og så står det at den er svak. Men jeg skjønner ikke helt hva det menes med det. Vida kan ikke bjeffe høyere eller kraftigere faktisk, hun gir den lyden hun kan på halsen. Så det ble en 7.5 der.

Hoppet hadde trege sitter, noe jeg er fult klar over. 8.5 der.

Begge apporteringene ble det 9 på. Aner ikke hva som ble trukket for.

Stigen ble det 10 på.

Oppsøket mitt var dårlig. Hun festet seg i et spor ganske tidlig, og ville ikke slippe det. Jeg ventet henne ut for å få henne lengre ut igjen, og det tok litt tid før hun ville videre ut. Gikk noe over sporet, og tok bakspor. Så det ble 5.5 poeng der.

Så bar det ut på sporet. De første 3 pinnene ble plukket raskt inn. Så hadde vi krysning over til et annen jorde, og her røk vi på en smell. Både jeg og Vida var overbevist om at det ikke var mulig å krysse over det ene stedet, og valgte et annet sted. Der fikk hun utrolig nok overvær av sporet som gikk på det jordet (sporet mitt lå over tre jorder…) og fant slutten. Så vi gikk ikke halve sporet en gang, og fikk bare fire pinner med oss. Så det ble en 6 der.

Ja ja. Ikke den beste summen i dag, med 441 poeng. Ikke noe NM poeng heller, og laaaangt fra certet. Men det kommer flere stevner til neste år! 😀

Likevel er jeg fornøyd med dagen. Vida har en utrolig atityd og glede i konkurransene. Noe her har vi gjort riktig, for hun virkelig storkoser seg når vi konkurrerer. Føler at jeg har gjort noe riktig her, og det er noe å ta med seg til neste hund.

Leave a Reply