7 uker + trening

I dag er valpene 7 uker. Sitter og venter på oppdatering fra oppdretter, men det kommer vel i løpet av kvelden. Den som venter på noe godt etc. 😉 Får håpe de nye bildene kommer ut før man legger seg for kvelden. Det er utrolig at de har rukket å bli 7 uker allerede. Nå tikker klokka veldig ned mot henting.

Trening i Drammen Hundepark idag. Har leid hallen fire ganger denne vinteren sammen med en del folk. Kjekt at noen flere har mulighet på å trene dagtid. 😛 Alltid moro å trene med nye folk, og bli kjent med flere også innen klikkermiljøet. I tillegg så tok jo Inga turen opp fra Skien med Anya, så det ble tid for litt mudinerding også. Anya var ikke i den peneste pelsen akkurat. Snakk om å slippe all pelsen for vinteren. Kan ikke huske å ha sett en så naken mudi før…

Vida hadde en fin økt idag, men noen ting er og blir enklere innendørs, andre ting enklere utendørs.

Fri ved foten: Jeg var bevisst på plassering av mitt hode idag, og merkerlig nok så flyter hele øvelsen litt bedre når jeg ikke stirrer Vida i senk. Klarer å få med meg henne i øyekroken. Hun går jo veldig pent, så det er egentlig ikke noe problem å slippe kontrollen og ikke følge med på alt hun gjør hele tiden.

Innkalling: Ståmomentet er bra, og dekken er bra bare hun lystrer på første kommando. Har mye å jobbe med der, siden det har gått totalt i glemmeboka. Satte seg opp en gang. Det er andre gangen det har skjedd, og det ser ut som det har sammenheng med når det blir for mye aktivitet bak ryggen hennes. At hun ikke er helt komfortabel med det. Motivasjonen til Vida for å stå er veldig høy, og trur at noe av problemet med dekkmomentet ligger også her. Hun må rett og slett få høyere motivasjon for det… Føler av og til at jeg tar litt mye i mhp stemmebruk på denne øvelsen, men så skal jo tross alt stemmen min bære 75 meter i all slags vær og vind…

Fremadsending: Det er lettere innendørs enn utendørs. Hun skifter til trav der hun skal, og går rolig og fint videre. Litt problemer med innkalling idag. Øvelsen trenes i deler de aller, aller fleste treningene, og så setter jeg av og til sammen noen av de. Kjører sjeldent hel øvelse på trening.

Hals: En øvelse jeg starter å virkelig bli fornøyd med. Hun sitter rolig og hopper ikke sidelengs noe mer. Da avbryter jeg henne alltid nå. Eneste hun gjør er å ta for mye spenntak med forlabbene når hun halser, og sklir bakover på glatt gulv, men jeg har startet å feile det også nå.

Kryp: Ikke helt fornøyd med denne idag. Hun hadde det travelt, veldig travelt og ville ikke vinkle i dag og spratt opp i stå i stede… Dårlig teknikk idag. Lurer på om jeg skal fram med targetsticken litt for å få et bedre tempo.

Hopp over hinder: Lav høyde. Sittene noe bedre, men superraske blir de aldri.

Apportering av metall: God fart, men vi holdte på å ta livet av Inga idag da. 😛 Tenkte ikke på at det var noen bak meg da jeg belønnet bakover idag, men der var jo Inga som snublet i ballen og i Vida. 😛 Gikk heldigvis bra. Ingen baller eller hunder ble skadet i forsøket!

En av de tingene jeg liker med Vida, er den utrolig flotte arbeidsmoralen hun har fått. Selv om hun er opptatt av andre hunder før vi starter trening, så er fokuset alltid rettet mot meg med en gang vi starter. Hun gjør jo alt jeg ber henne om. Så sant hun er sikker på hva hun skal gjøre, så gjør hun det. Om og om og om igjen. Hun har bl.a. et facinerende tempo på innkalling. Jeg kan kjører hauger med repetisjoner, og hun løper likeglad hver eneste gang. Det er en ting jeg må skrive bak øre ang trening av Noomi. Så ekstremt repetisjonssterk som Vida er, er ikke akkurat normalen trur jeg. Hun kan pirkes på i det uendelige rett og slett. Men så lenge motivasjonen er høy for å gjøre noe, så tåler de mer pirk også.

Folk er advart at neste gang så klarer de ikke å trene noe særlig, men bare kommer til å sukke henført over Noomi. 😉 Noen valper hadde valpetreff der idag, så jeg håper de kommer om 4 uker også. Slik at Noomi kunne ha hilst på noen av valpene. Var en schäfer der av utstillingslinjer, og jeg klarer ikke helt å bli komfortabel med bein og vinkler på disse. Ingenting henger sammen, og de er skakke og skjeve. Men trivelig valp da, som beviste at like barn leker best og kom bort til Vida så fort han så henne. Eieren trudde at Vida var en ung liten jente, og ikke en snart åtte års gammel dame. 😛

Nå skal jeg forsøke meg på min første glutenfri bakst, og lage kikertkjeks. 🙂 Får håpe det blir vellykket og frister til gjentagelse. Fant mye spennende på innvandrershappa på Mortensrud idag også. Den butikken er gull verdt, og jeg kommer til å savne å ha en sånn en i nærheten den dagen jeg flytter herifra. Men det finnes såpass mange av de, at jeg skal nok finne et sted å handle spennende ting til en rimelig penger. Ny foodprosessor trenger jeg også, slik at jeg har mulighet til å lage litt snop og kaker igjen også. Deilige RAW kaker uten sukker, hvetemel og gjær. 😉

4 Responses to “7 uker + trening”

 1. Anette,Issi,Amiga Says:

  Takk for trivelig trening og kjøre 😀

  Gleeeeeeeeeeder meg til Nooooooooomi

 2. Ingrid Says:

  Stressa mig inte Mikkel. Har nyss gjort rent i köket och kollat mina mail. Nu ska jag börja redigera foton och en film från i går kväll..så gå och lägg dig och titta i morgon i stället….;-)

 3. Mikkel Says:

  I like så Anette. 🙂

  Jammen. Vil jo se Noomi biler nå! Ikke at det er noe press altså. 😛

 4. Mikkel Says:

  Og forresten så ble kjeksene mine utrolig gode! Bare så det er sagt! 😀

Leave a Reply