Enda mer trening…


Noomi 7 uker

Noomi får pryde dagens blogg også. Det har vært veldig mye Noomi bilder, og lite Vida bilder i det siste. Men så forandrer Vida seg veldig lite fra dag til dag for tiden da. 😛

I dag har vi vært og trent på Kløfta igjen. Halv halv torsdager også, og da deler vi med agilityen og deres skrikehunder. Trangt om plassen, men det går nå på en måte. Trent får vi, selv om det blir lite av hele innkallinger, så det må vi ta i momenter.

Fri ved fot: Litt ufokusert idag, men jeg var nå flink på å se rett fram. Det er nok en vanesak for Vida, for jeg ser hun blir litt mer intens når jeg tar blikket ned mot henne. Men vendinger til venstre blir bedre med hodet rett fram synes jeg.

Innkalling: Gode momenter både på stå og dekk idag. Kjørte noen repetisjoner fram til stå og så fra stå til dekk. Når plassen tillater det skal jeg få kjørt noen hele innkallinger. Veldig fornøyd med denne øvelsen som oftest.

Fremadsending: Vi har jo hallen alene en time til fremadsendingtrening. Da trenger vi jo hele plassen. To økter på de som ville det idag. Vida hadde to flotte økter. Taktskiftene kom riktig, og hun hadde veldig mye bra på fra gruppe og videre. Hun har full fokus mot meg, og bremser veldig ned om hun kommer for langt fra meg. Trente litt på innkallingen også, for at hun skal holde full fart mot meg helt inn.

Kryp: Fokuserte på skikkelige steg på bakbeina i dag og forsøkte å få belønnet en del for det. Ikke disse doble hoppa hennes. Litt variende kvaliten på denne øvelsen, og blir nok aldri en 10er for oss. Men men.

Hals: Trente først uten kommando. Det gikk veldig bra. Hadde et speil å se i, så jeg så at hun satt helt rolig. Prøvde med litt kommandering senere og få henne til å bjeffe videre etter kommandøren sier kommander, men det var vanskelig og hun sluttet flere ganger før kommandørens stemme også. Må trene mer på det, men foreløpig må jeg være rask ute med min stillekommando. 😛

Apportering av metall: Gode opptak, grei nok fart. Det er litt i det trangeste laget der for å få skikkelig fart på henne, så trur jeg skal stå over apporteringer framover når det er fult av folk. Trente på litt opptak, samt å holde apporten til jeg sier slipp.

Stige: Er flink å få med seg alle trinnene ned. Jobber en del med å ikke ha det for travelt å komme seg til både stigen og opp på den. En del jobb gjenstår der.

Det var vel det vi gikk igjennom. Eller, vi trente litt på å slappe av idag også da. Noe vi ikke akkurat trenger å trene. Vida kan legge seg ned midt på banen og slappe av, eller ligge ved siden av meg og ta livet med ro. Ikke akkurat mye stress på den hunden der. Skal være nøye med å trene Noomi på dette fra start av. At hun får en god av og påknapp. Kjenner at jeg er sååå klar for valp akkurat nå, og klarer nesten ikke å vente på å hente henne…

Leave a Reply