Super trening

Idag møtte jeg Anne i Kløftahallen for en god lydighetstrening. Var tre stykker der idag, men siden hallen tømtes etterhvert, så fikk vi hallen for oss selv. Vi kjørte en og en hund slik at vi kunne prike litt på hverandre.

Fri ved foten: Fokus på min posisjon i forhold til blikk/hode og at Vida skal følge med for det. Merkelig å gå med en hund som ikke klenger… Men det går virkelig bedre dette. 🙂

Innkalling: Ingen tegn til tyvstart, god fart hver gang. Kjørte først noen med stå. Ikke helt fornøyd med momentene der idag, men vi fikk da en jeg kunne kjøpe. Så kjørte jeg fra stå og til dekk, og hun la seg med en gang på kommando. Dekkmomentet var ikke det beste, men akkurat nå er det viktigst at hun dekker på første kommando.

Fremadsending: To meget bra økter. Takskiftet hennes er som oftest utmerket, selv om hun løp for langt på gang to. Da ble hun nemlig sittende å se Inouk trene fremadsending, og det er uhørt! Fremadsending er en av favorittøvelsene våre faktisk! 😀

Kryp: Fokuserte på teknikken på bakbeina. Tok fram krypen på frivillig atferd, og skal jobbe med den der til teknikken sitter bedre. Det er vel det som kjennertegner en klikkertrent hund? At man kan hente det fram på frivillig atferd når man ønsker?

Hopp: Her jobber vi med sitten på andre siden. Og den har vi og på frivillig atferd nå. Da setter hun seg raskere. Skal se om det fungerer å bare ha den på det på trening, og si sitt på konkurranser for synsskyld.

Stige: Fin fart opp og over, men skifter teknikk på vei ned. Er litt overfokusert på å få med seg siste trinn.

Så hadde vi et lite feltsøk med 4 gjenstander blandt agilityapparatene. Noe Vida syntes var veldig morsomt. Aldri kjørt feltsøk innendørs før, men hun er jo vant til innendørssøk. Hun jobbet fint. Og gjorde som Vida alltid gjør når det bli vanskelige forhold, senke farta veldig. Fant alle gjenstandene, og har en heidundrende fart inn med de.

Veldig fornøyd med dagens økt. Tydelig at trening hjelper på å bli bedre. Merkelig det der… Jo mer man trener, jo mer flaks har man. 😉

Og forøvrig, er det 8 dager igjen. Om noen skulle være i tvil. 😉

Leave a Reply