29. januar

I dag hadde Nirm blitt 10 år om han hadde fått muligheten til å leve videre. Dessverre fikk han ikke lov til å oppleve å bli gammel og grå. Vi har de bare på låns, disse fantastiske firbeinte skapningene som fyller hverdagen med så utrolig mye glede og latter.

Nå er det bare en uke igjen, og så kommer galskapen i huset. Trur det blir mye mer leven her med et lite bøllefrø, enn det var med to godt voksne hunder som kan oppføre seg skikkelig. Så får vi se hvor mye Vida klarer å huske at hun er en snart 8 års gammel dame da, og ikke går helt i «barndommen» hun også. Det er heller tvilsomt at hun klarer å huske det, trur nemlig ikke det har gått opp for henne enda at hun er voksen. Hun er enda veldig barnslig i bevegelser og væremåte, og trur hun egentlig aldri har planer om å bli voksen.

Det blir spennende med en liten energiklump i huset. Tenker at hun sikkert ikke kan bli verre enn Nirm var som liten, og da skal det nok gå bra. Vi kommer til å unngå frustrasjoner som turning i gardiner i hvert fall, siden det er litt vanskelig å nå opp til de gardinene jeg har.

Er vel på tide å starte å planlegge litt trening. Dette blir min første klikkertrente hund fra valpestadiet, så det blir veldig spennende. Det er alltid noe man vil forandre på fra hund til hund når det kommer til trening. Ting man veit man kan gjøre bedre med ny hund, og ting man har lyst å gjøre litt anderledes. Og andre ting ønsker man å beholde. I starten så blir det i hvert fall mye fokus på lek, og få det under litt kontroll og regler som jeg ønsker. Så er det å starte på grunnferdighetene.

Sporet er noe av det jeg gleder meg mest til, og jeg håper snøen går om ikke alt for lenge slik at vi kommer i gang snart. Hun må jo få litt tid på baken før vi skal ut i skogen da. Ikke at jeg er redd for at hun skal bli en dårlig sporhund om vi ikke kommer tidlig igang (som noen har klart å konkludere med…), men at jeg gleder meg til å starte opp en ny hund i sporet.

Er nok litt ensporet for tiden, og tenker bare valp, valp og valp.

I dag skal bloggen få prydes av et bilde av Nirm. Det er tross alt hans bursdag idag. Han var en hund som betydde noe helt enormt mye for meg, og kommer alltid til å bli savnet.

One Response to “29. januar”

  1. Kerstin G Says:

    Ja, det är som Du skriver Mikkel. Vi har dem bara till låns och det är fruktansvärt ledsamt och tårfyllt när de lämnar oss!

    Men snart börjar en ny era – E-kullen är på gång…

Leave a Reply