Noomis første dag

Da har Noomi vært her over et døgn, og jeg kan ikke huske at det er så enkelt å være valpeeier. Noe rart er det med denne valpen. 😛 Men bare hun blir varm i trøya, så blir hun sikkert et lite monster. 😛

Hun er rett og slett utrolig enkel og snill! Hun sov i hele natt uten problemer. Ikke en lyd. Sover på sofaen nå, og kommer til å gjøre det en stund siden jeg ser om hun går til døra og vil ut da. Hun tisset inne en gang i natt, men ellers har hun ikke gjort noe inne idag. Går til døra hver gang hun må på do. Så er det bare å være observant fra min side og sprette opp og slippe henne ut når hun vil. Regner med at det blir noen dager med lunken mat, siden hun ikke bryr seg om jeg spiser eller noe. Hun må på do NÅ.

Matlysten er det ingenting å si på, så fôring nå er et lite prosjekt. Hun får ikke med seg at jeg har to kopper en gang, for hun er så opptatt av å prøve å ta Vidas mat. Hun er også veldig hekta på om jeg har godis i hånda eller lomma. Vida har heldigvis ikke spesielt mye matforsvar lengre, men jeg passer jo på for det. Har en regel i huset om at det ikke er lov å spise fra hverandres kopper, så det må Noomi lære seg. Grunnen til det er enkelt og greit at jeg har hatt hund med matallergi. Andre regler kommer etter hvert. Som at vi ikke stjeler fra hverandre, eller stjeler fra meg. Foreløpig kommer hun ikke opp på benken, så det er ikke noe problem. Samtlige hunder jeg har hatt har jeg kunne gått fra middagstallerkenen min i sofaen, og de rørte den ikke. Nå får ikke min spise mat fra min tallerken, og jeg trur det gjør det enklere også. Det er aldri lov til det, ikke lov noen ganger og lov andre ganger.

Hun biter. Hardt, og med fult bitt. Så det jobber vi med. I tillegg er det ikke bare Vilja som har en forkjærlighet til å tømme vannkoppen, så jeg er glad jeg byttet ut den normale med en som er mindre og har kanter (type man har i bil). Den har blitt dratt litt rundt, men hun har redusert den atferden nå.

Vi har startet med innkallingstrening allerede. Har vært på et par småturer idag, og siden det har vært tomt for folk ute pga været, så har de kunne løpe litt løse med båndene etter seg. Og da er det jo ypperlig å starte med slik trening. Så hun får godis hver gang hun kommer innom meg, og hver gang jeg roper på de. Hun har også fått vært og undersøkt noen lekeapparater nede på lekeplassen her.

Klikkeren har hun blitt introdusert for også. Og hun tilbyr sitt allerede. I tillegg til at hun blir sittende noen sekunder, og et par ganger har jeg kunne tatt et par skritt unna uten at hun reiser seg.

Inne så synes Vida at hun er litt slitsom og overflødig idag, men ute så leker de litt av og til. Har hatt en økt ute i hagen nå nettopp. Hun må lære seg Vidas brumlete lek, men det ser ut som det går helt greit og at hun skjønner at dette bare er lekebrumming, og ikke noe annet bak. Akkurat de første dagene, så er det Vida hun skal få leke med, og så blir jeg nok å leke mer med henne etter hvert. Har kastet litt ball og tyggebein, og tyggebeinet kom hun tilbake med hver gang. Ballen er litt stor, og hun kom ikke alltid tilbake med den. Men gjorde det flere ganger.

Noen bilder tatt ute idag. Været var ikke så bra akkurat. Snøføyke… Men men. Bilder er bilder. 😛

Nå har hun hatt et raptus inne, og plaget Vida. Litt overtrøtt valp akkurat nå som ikke vil sove. Håper hun sovner snart.

3 Responses to “Noomis første dag”

 1. Ingrid Says:

  Åhh så gott att se henne igen:-).

  Hon verkar vara precis som vanligt så det känns skönt i kennelmammans hjärterot…;-).

 2. Mikkel Says:

  Godt å høre. 🙂

 3. Inga Says:

  Awwww… så skjønn!

Leave a Reply