Dag 2

I natt var Noomi flink og holdt seg helt tørr. Jeg sover veldig lett nå, og har på lyset i gangen slik at jeg ser om hun går til døra. Og våkner av at hun flytter på seg. Så jeg var ute og luftet henne i natt en gang. Vi har hatt et uhell inne, men det var min feil som «skulle bare» først. Ellers så nektet hun å gå inn idag fordi hun måtte bæsje, så tydelig at det er noe hun allerhelst vil gjøre ute (vi hadde vært og gått tur, og jeg trudde ikke at hun måtte…). Hun går til døra hver gang hun må på do, og noen ganger når hun bare har lyst å base i snøen. Så hun er veldig flink jente.

I dag har vi vært og levert papirene hos NKK for omregistrering. Siden jeg ikke har kopimaskin hjemme, og heller måtte få gjort det på jobb, var det både enklere, kortere og raskere å kjøre til NKK for å gjøre det. Så da ble stamtavle levert, kopi av kjøpekontrakt og kopi av passet. Om NKK ville ha stoppet den omfattende smuglingen av hund fra Sverige til Norge som det faktisk er, så burde de egentlig bedt om papirer for betalt MVA. Trur jeg er en av de få som har gjort opp for meg (men en vel en av de få som er blitt stoppet også…). Det skulle ta 4-6 uker for omregistreringen. Men registreringsnummeret beholder de, så ikke bli så lei deg Ingrid! Hun er og blir svensk. 😛

Noomi fikk sin første biltur idag i min bil. Hun har fått plass i det minste buret og skal sitte der til hun er stor nok til å flytte inn i Nirm sitt bur. I starten var det litt sutring, men så sovnet hun og lå og sov til vi kom til kjøpesenteret etterpå. Hadde pakke å hente fra Iherb som jeg ikke rakk på lørdag. Tok samtidig og gikk en liten runde rundt ved senteret, så hun fikk oppleve slike ting der. Det går veldig bra. Hun er ikke berørt av underlag overhode. Ikke så mye folk og biler ute idag heller, men det går greit med det og. Hun er veldig nyskjerrig. Vida var litt skuffet over at hun ikke fikk kjøre tbane, men det får vi ta til helgen. Da er det gratis for hundene, så blir ikke så dyrt å bare kjøre noen stopp da.

Knøttet starter å bli enda mer husvarm, og har vært litt mer monster idag. Hun biter mye og hardt, og jeg prøver å avlede etter beste evne her. Å bli sur og sint er ikke et alternativ uansett pga Vida. Hun reagerer om jeg snakker til Noomi, og er sikker på at jeg er missfornøyd med henne (og det ødelegger dagen hennes…). Hun har en forkjærlighet for sko, og særlig mine største og tyngste vinterstøvler. De skal draes med inn i stua om hun får sjansen. Heldigvis har jeg dør til gangen, så det er jo bare å stenge henne vekk fra skoene. Skap har jeg også å sette ting i.

Hun kamper bra med myke ting. Legger seg virkelig bakover og kommer til å få en god teknikk på det. I tillegg kom hun tilbake med sokken flere ganger. Men hun er jo bare baby, og det skifter fort hva hun gjør. Plutselig ser hun noe spennende noe, eller foukserer mer på min hånd (som er virkelig bra å bite på synes hun…).

Vi driver med småtrening allerede. Sitt starter vi med i går, og i dag har vi startet med håndtarget. Så får vi ta det litt for litt. Hun er veldig gal etter mat, så det går helt utmerket å belønne henne med godis. Noe jeg synes enkler treninga veldig mye. Hun har tatt de to tingene veldig lett faktisk, så det blir spennende å trene videre med henne. Lurer på hva vi skal finne på imorgen der.

Ute går det bra mellom Vida og Noomi. Der leker de litt, selv om Noomi synes at Vida av og til er litt for voldsom. Inne så synes Vida at hun skal være litt mindre masete. Det går helt greit om hun ligger i ro og vil kose, da kan hun bruke Vida som hodepute. Men hun klarer seg uten all bitinga og herjingen. Noomi har fått tilsnakk noen ganger, og synes fryktelig synd på seg selv da. Men det er ikke verre enn at hun prøver å invitere Vida til å leke etterpå. Det mykes opp mellom de hele veien, så innen uka er omme, så er de nok bestiser. Noomi fikk lov til å ligge inntil Vida å sove i sofaen tidligere idag. Da var de utrolig søte…

Hun er ikke så lydløs som Vida. Nå aner jeg ikke hvor mye lyd det var i Vida som valp, men Noomi protesterer gjerne om hun ikke får vilja si. Tviler på at hun blir noen skrikeschäfer av den grunn, men uansett så er lyd noe jeg alltid har i bakhodet under trening. Etter Bogar og alle hans 8ere vi fikk i lydighet, så er jeg nøye på det (2 poengs trekk for lyd, ellers hadde de ikke noe å trekke for…).

I dag ble det ikke noen bilder. Glemte kameraet da vi dro ut idag, og ellers har vi bare gått i nabolaget og lekt i hagen. I morgen er hun jo 9 uker, så da må vi ut og ta noen bilder. 🙂

Imorgen er det også komitemøte, og da får Noomi være med inn. Nytt sted å undersøke, og nye folk å hilse på. Så det blir nok bra. 🙂

3 Responses to “Dag 2”

 1. Ingrid Says:

  Snyft! Inga bilder!!
  Ser fram emot morgondagens uppdatering. Bra att Noomi håller dig sysselsatt nu när du har ledigt från jobbet;-).

 2. Mikkel Says:

  Hun har ikke forandret seg så mye siden igår. 😛 Kanskje noen prosent større? 😉 Har ikke veid henne…

  Hun sysselsetter både Vida og meg her. Og blir mer og mer pøbel… o.O

 3. Anette,Issi,Amiga Says:

  Grattis med vel overstått andre dag 😀

Leave a Reply