Noomi 9 uker

Natta gikk ikke like greit. Ett uhell inne. I tillegg så hadde hun litt problemer med å slå seg til ro. Hun var så varm at jeg faktisk endte med å ta tempen på henne, men den var normal. Her styres hele temperaturen av varmekabler i gulvet, og det ble rett og slett for varmt for henne når jeg i tillegg har gangdøra lukket. Nå er temperaturen senket og jeg må rydde gangen for sko slik at døra kan stå åpen. Vida har mye større aksept for henne om hun vil ligge å kose, enn å bite på henne. Så de sov så søtt ved siden av hverandre. Hadde et uhell i går kveld også, da så jeg faktisk ikke at hun var ved døra og måtte ut. Så hun er ganske flink til å være 9 uker.

Morgenen starter med lufting og så mat. Hun er ganske ivrig, og igår presterte hun å slå på komfyren i forsøket med å hoppe opp på benken… Hun har nå fått med seg at hun har egen kopp med mat, og har startet å sette seg ned før jeg setter ned maten. Å forvente at hun blir sittende er litt for mye forlangt. Vida derimot slipper slike ting en stund framover, siden nå er det Noomi som skal lære seg litt manerer. Dorullen kan ikke henge på holderen, for da er det papir utover hele huset. Døra til badet står åpen, siden jeg har en vannkopp der inne. Vida nekter nemlig å drikke av den lille, og jeg tør ikke å ha den store i stua enda in case Noomi velter den…

Idag har vi startet med kontakttrening. Sitte foran og se på meg. Det er ikke lett mener Noomi, for hun vil ha kjøttbollen sin NÅ (svenske kjöttbullar, så det er jo forståelig. 😉 ). Øktene våre er bare på noen få repetisjoner. Sånn ca 2 kjøttboller der Vida får en bit for hver gang Noomi får. Sikkert noen som hopper på konklusjonen om at Noomi ikke får være valp nå, men det får hun så aldeles. Litt småtrening på dette nivået skader ingen…

Vida får ha treningfri en uke nå. Hun er fornøyd siden hun får være med på Noomi sine økter, og få belønning for egentlig alt mulig rart hun gjør ved siden av meg mens vi trener. Så starter vi på igjen til uka når jeg får ordnet med nøkler til hallen og reist opp. Tenkte å dra opp til tirsdag litt tidlig, slik at jeg får trent meg ferdig før treningene starter.

Noomi starter å bli heftig i leken. Kamper, legger seg bakover og er ikke alltid så nøye med hvor hun biter (leke, arm, what ever…). Hun fikk med en leke fra valpepakken som oppdretter skaffet oss, og den falt i smak. Er akkurat myk nok og bred nok for en liten valpemunn. Hun kommer ofte tilbake med leken, og noen ganger kommer hun tilbake uten leke for å kampe i hendene eller armene mine i stede… Men se det positive i det at hun kommer tilbake for å leke med meg, med eller uten leke. 😛

Noomi er litt frekk av seg, og prøver å ta fra Vida tyggebein. Noe Vida ikke setter stor pris på. Så der går jeg inn og hjelper Vida, og blir med på å lære Noomi at det ikke er lov. Vida hadde en stor porsjon mataggresjon da jeg fikk henne, og jeg ønsker ikke at hun skal ta i bruk dette igjen. Så derfor velger jeg å styre den delen. Sikkert litt delte meninger om slikt, men siden det er jeg som har sett Vida i den situasjonen, så vil jeg påstå at jeg er den beste til å bestemme om de skal få løse ting selv eller ikke. Vida får være med i mye av oppdragelsen, Noomi skal jo respektere henne også. Men ikke alt trenger de å gjøre selv…

Akkurat vært en stund ute med de, og de har fått herjet litt sammen i snøen og utforsket ting. Så nå sover de søtt sammen. Noomi prøvde å puppe på Vida tidligere idag, men det var jo ikke noe å få der… De leker litt mer inne idag og sover inntil hverandre av og til. Det er Noomi som legger seg ved siden av Vida, men Vida aksepterer dette.

Noen bilder fikk vi tatt og. Ikke akkurat enkelt med en valp som er alle andre veier enn der jeg ønsker at hun skal være, i tillegg til at hun ikke helt har lært seg sitt og bli. 😛


På vei mot Vida


Noomi bære stadig på noe, og kommer gjerne med ting.


Snuser på noe spennende i snøen


Vida sitter tålmodig og venter…

I kveld er det komiteemøte og da blir det både inn der, hilse på folk og kjøre bil. Så da får hun noen nye opplevelser ikveld også.

4 Responses to “Noomi 9 uker”

 1. Anette,Issi,Amiga Says:

  Aww… Vidusen min <3

  Også søøøte nooomi! 😀 Ferdig innlært apport allerede ja? 😉

 2. Ingrid Says:

  Tusen ack för 9 veckors uppdatering:-). Nu vet du hur pressad man blir…;-). Ser fram mot nästa vecka…..hihi

 3. Mikkel Says:

  Gi oss en uke til på apporten Anette!

  Ingrid. Du hadde bare 8 uker å oppdatere oss om. Vi skal ha mange, mange år framover. Men det er jo ikke akkurat noen negativt det. 😉

 4. Eva & Elda Says:

  Härligt att läsa om syster Noomi….även Elda gillar att hämta toarullen o sedan har man den i hela huset.

Leave a Reply