Miljøtrening

Blogginnlegg nummer 2 idag. Ikke dårlig det. Og enda et bilde til oppdretter, selv om hun fikk det på MMS også. 😛 Men Noomi har altså vært på farten ikveld.

Bilkjøring går greit. Hun sutrer bittelitt i starten, og så legger hun seg ned og sover. Så det kommer til å gå seg til. Skal ikke klage på den delen.

Idag var det komitemøte i Lillestrøm. Noomi fikk være med inn siden det er såpass kaldt nå, selv om jeg trur hun er veldig glad i kulde i forhold til varme. Vida derimot er motsatt, og ligger gjerne foran en varm vedovn og koser seg.

Fikk hilst på masse nye mennesker idag, og det var veldig fint. Hun er vant til at her går alle bare forbi henne, og alle valper har godt av å snakke med mennesker. Det var pilatestrening i etasjen over, og mange av de syntes hun var übersøt, og det er jeg jo helt enig i. Hun er glad i mennesker og logrer og styrer. Litt hoppete, men hun er jo baby.

Sjekket rundt i lokalene også gjorde hun, stjal en papptallerken hun gjerne byttet ut med en godis og koste seg med en strupe. Og da hun ble trøtt, la hun seg bare ned og sov. Fikk tisset ute et par ganger, og gjorde ingenting inne der.


Noomi har sovnet.
Mobilbilde som påstår at hun har rosa sele og ikke oransj!

Så gikk vi en liten runde sammen med Maria og hennes malle. Fikk litt miljøtrening i bygater samt inne på en tog/busstasjon. Største problemet var at hun ikke fikk gå raskt nok inn i en rundell, i tillegg til at vi måtte gå forbi flere folk som ikke ville hilse. Ei jente kom draende på en søppelsekk, og den gikk hun rett bort og undersøkte. I tillegg til fikk kos av jenta.

Hun er veldig nyskjerrig, og skal ha med seg det meste som skjer. Og veldig opptatt med å få med seg en hver bærbar gjenstand hun passerer. Alt fra søppel til snøklumper og pinner.

Fikk startet så vidt litt med doggie-zen på sitt på møtet. Ikke rare greiene, men det er en start. Hun setter seg når hun skal ha mat nå forresten, selv om hun ikke blir sittende enda. Sitte før hun skal ut av døra gjør hun og, men det er noe hun har valgt selv. Og erfart at døra åpner seg når man sitter…

Vel hjemme så kom det en del protester på at hun ikke slapp ut av buret fort nok, så da fikk hun bare vente litt. Med en gang det ble stille, så fikk hun komme ut. Hun er litt utålmodig, og vil gjerne at ting skal skje nå med det samme og akkurat slik som hun vil.

Vel hjemme fikk hun et voldsomt raptus. Og har funnet ut at soverommet kan også brukes som do, så jeg har sperret av adgangen dit nå. Hun er første hund jeg har klokka på ringing om natta for å lufte, men siden jeg har ferie nå så går det helt utmerket.

Vida har jo ingen problemer med slike miljøer… Hun blir med over alt. Fikk være med på runden hun også, siden hun hadde sitti i bilen under møtet. 🙂 Noomi har en fin læremester i henne på veldig mange områder.

Edit: Fant nettopp ut at Noomi er hebraisk og betyr lykkelig, vakker. 😀 Det passer utrolig godt til henne.

3 Responses to “Miljøtrening”

 1. Ingrid Says:

  Du måste vara en duktig tränare som redan fått henne att sitta när hon ska ha mat…Otålig är bara förnamnet på denna söta valp.

 2. Anette,Issi,Amiga Says:

  Så søøøøt hun er <3

  Thorstein er helt enig! Gleder oss til søndag!

 3. Mikkel Says:

  Hun er en utrolig valp å jobbe med Ingrid. Du kommer til å bli så misunnelig for at du ikke beholdt henne selv!

Leave a Reply