Pipedyr. :-P

Noomi er et lite pipedyr. 😛 Hun mener hun skal få viljen sin, og hun liker å fortelle at hun ikke får den og er misfornøyd med det. Nå har Anne og Mette mobbet meg med at jeg får akkurat det jeg ikke vil ha, nemlig en skrikeschäfer. Men helt ærlig så er jeg ikke redd for det. Likevel er det en ting jeg tar tak i NÅ. Lyd er noe jeg aldri venter med til senere, som så mange gjør. Veldig mange av de som har hatt hunder med masse lyd i, har nettopp gjort dette. Jeg har gjort det selv, og lært av mine feil… Noomi får ingen løsninger på lyden sin. Hverken i trening, lek eller ut av bilburet.

Vi var i hallen for første gang idag, og jeg synes det gikk veldig greit. Hun har litt skrekkblandet fryd ang hunder, men dette er noe som kommer til å forsvinne garantert. Hun ble venn med en liten papillon/chihuahua/pomeranian blanding. Synd vi ikke fikk filmet de i starten, for valper er litt rare. Men de tødde nå opp og lekte fint sammen etterpå. Hun har lekedate imorgen også, og så skal vi nå se om vi ikke får dratt og møtt en kollegas valp i løpet av ferieuka mi.

Fikk slengt noen kommentarer om at Noomi så nå ut som en hund som fikk alt for mye mat. Aner ikke helt om de var på spøk eller alvor, men jeg føler at slike ting ofte er et dårlig hint på at man må starte å gi hunden mindre mat eller mosjonere mer. Men folk burde lære seg å ta på bikkja først da… Noomi er aldeles ikke tykk. Vida derimot burde få både mindre mat og godiser og mer mosjon… Så på tide å få henne i mer form igjen. Hun har ikke den formen hun hadde før juni i fjor, og det henger sammen med min manglende form og at jeg har brukt noen månder for å komme meg opp igjen.

Om jeg skal klage på denne valpen, så er det at hun har alt for rask ladetid (hva slags system installerte du i henne Ingrid???). Det skal ikke lange tiden til før det er full fart igjen. Hun har holdt hoff et par netter, så jeg må endre litt rutiner på kvelden slik at jeg får lagt en tur under siste raptus. Noomi er ikke vant til min merkelige døgnrytme, men det blir hun.

Vi trente litt i hallen. Jobbet mest med lek, men også med lyd. Leken hennes er fin synes jeg. Hun legger seg godt bakover ofte og drar skikkelig, og kommer tilbake med leka når jeg kaster den eller slipper den. Hun vil ha mer av jakt og kamp. Av og til glemmer hun leka da, og henger seg i mine armer i stede, men det får så være. Viktigste er at hun ønsker å komme tilbake til meg for å jobbe videre. Og vi snakker om å komme skikkelig tilbake og. Hun har høyere fart inn med leka enn ut etter den, og hun løper rett i fanget mitt for å leke mer.

Puttet henne oppi en kompostgrindbinge (som jeg måtte sette fast med noen stoler for at hun ikke skulle gå rundt med den), og tulletrente Vida rett ved. MYE lyd som forventet (og som de fleste andre hundene vi trener har i en slik situasjon). Belønnet stilleperioder, og lengre stilleperioder fikk hun komme ut og leke selv en liten økt. På kort tid fikk jeg redusert lyden kraftig. Ved lek så blir jeg helt passiv om hun piper, og setter igang igjen når hun er stille. Nå høres det sikkert ut som et superproblem, og Ingrid river seg nok i håret nå over hva jeg synes om den lille skapningen. 😛 Men på akkurat det punktet kommer jeg til å være meganøye fra dag en, i stede for å kanskje sitte med et problem om noen år. Nå høres jeg sikkert ut som jeg tar alle sorgene på forskudd Ingrid, men jeg gjør ikke det. 😉

Fikk også jobbet med noen frivillige sitter og litt kontakt. Synes hun er flink til å være ute i et slikt miljø for første gang. Det var spennende å se på de andre hundene som løp, men vi fikk belønnet mye for at hun bryter konsentrasjonen mot de, og heller vendte seg mot meg.

Vida fikk en liten økt idag, men jeg var ikke fornøyd med så mye av den annet enn innkallinga. Hun hadde noen riktig fine momenter. Ene ståmomentet var elendig, og da sa jeg at det rett og slett ikke var godt nok, og så fortsatte øvelsen med et bra dekkmomen og belønnet det. Neste ståmomentet var rått og det så ut som hun kolliderte i en vegg. Ser ut som det kan faktisk være en løsning på dårlige momenter. Med Nirm så var jeg fæl til å avbryte å kjøre på nytt igjen, noe som resulterte i at da han la seg på et ståmoment på et kurs, reiste han seg opp igjen og gikk tilbake til utgangspunktet…

I alle mine år med hundehold, så har jeg aldri gått valpekurs. Derfor gjør jeg opp for det til gangs med Noomi, og har meldt henne på to for sikkerhetens skyld. Begge er via Canis (sikkert ikke overraskende, jeg er visstnok «en slik Caniser» har jeg hørt. 😛 ). Ene er med Aase Ramsrud, og er et helt normalt valpekurs. Aase er litt redd for at jeg skal kjede meg, men jeg har gått kurs med henne før og jeg er veldig begeistret for henne som instruktør. I tillegg så kjøres det et kurs for kommende lydighetsstjerner fra mai av, og det hørtes så spennende ut at jeg slang meg med på det også. Fått ordnet med jobben slik at jeg kan komme for seint noen ganger i forbindelse med det kurset. Så skal de få plukke på oss allerede så tidlig for å få inn skikkelig gode grunnferdigheter! 😀

Da ble det visst en del kurs på oss likevel i år. Jeg som skulle ha et rolig kursår. 😛

I morges ble jeg en del toalettpapir tommere, da Noomi hadde funnet ut at jeg hadde glemt å ta den vekk, og hun hoppet opp og dro ut meter for meter… Vida derimot er en sladrehank og jeg merker på henne med en gang Noomi finner på noe hyss. Hun derimot var og stjal en godis Noomi hadde lagt i fra seg, og kunne ikke spise den før jeg sa hun kunne. Bare lå med den i munnen sin.
En annen ting som ikke er helt forenelig her i huset er at Noomi liker å bråke med metallyder, mens Vida er liker ikke de overhode… Så nå må matkoppstativet til Vida ryddes vekk for hver gang, ellers draes det med rundt i hele huset. *ler*

Mye rart å skrive om her, men da får i hvert fall Ingrid fulgt med på litt av hva jeg gjør med lille vidunderet. 🙂 Og får bare understreke for alle som liker å lese ting i verste mening, at jeg hverken er bekymret for den skrekkblandete fryden eller lyden, eller er misfornøyd med prinsesse Noomi som holder hoff (ok, klokka to om natta er hun ikke høyt i kurs…). Jeg har fått en helt utrolig valp som jeg er sikker på kommer til å passe meg utmerket.

5 Responses to “Pipedyr. :-P”

 1. Eva & Elda Says:

  Härligt att läsa om Noomi….ja Elda blir tossig ibland springer runt runt o toarullen kommer hon med sedan har vi papper i nästan hela huset.Ha de gott i helgen

 2. Tora og Orbit Says:

  Hærlig valp 🙂

 3. Ingrid Says:

  Ingen fara Mikkel. Jag förstår precis vad du menar med ljud. Jag noterade också att Noomi var en liten skrikapa. Jag vet inte om hon har benägenhet till ljud i förväntan (vilket är ett schäferproblem jag inte gillar), men hon var den som protesterade mest högljutt i kullen i olika sammanhang: I bilen, när hon chipmärktes, när hon skulle klippa klorna, när hon vaccinerades…ja överhuvudtaget när det hände saker som hon inte gillade. Ljud i protest snarare än i förväntan. Men det ena kan ju lätt leda till det andra. Så jag tycker du har en bra strategi och jag tror inte du får några problem när hon accepterat vad som gäller.

  Vad gäller «rask ladetid», som jag tror betyder att hon behöver kort vila och sedan är det full fart igen, så är systemet planerat med tanke på alla tuffa tävlingar du ska göra i framtiden. Tufft spår. Kort vila. Full fart. Uppletande. Kort vila. Full fart. Och när lydnaden sedan avgör tävlingen framåt eftermiddagen i + 30 grader så kommer du att önska att solen aldrig går i moln medan de andra sitter i skuggan och blöter ner sina hundar..;-).

 4. Mikkel Says:

  Foreløpig er det kun frustrasjon og protest hun piper i. Når hun ikke får ting som hun vil, ting ikke skjer raskt nok og slikt. Men synes det er greit å ta tak i det nå, for å poengtere at det er lydløst jeg vil ha. :-)Hun piper ikke for å komme ut eksempel, da prøver hun bare å sitte mange nok ganger til at døra skal åpne seg.

  Det betyr det ja. Og det kommer sikkert godt med når vi starter å konkurrere. 🙂

 5. Therese Says:

  Haha herregud for en lang bok av en blogg 😛 Men så herlig å lese hvordan du koser deg med henne 🙂 Det høres ut som dere vil passer fint sammen.

Leave a Reply