Tbanetur + playdate

Natta i natt forløp seg uten noen problemer. Den lille, svenske prinsessen følte ikke for å holde hoff, noe som både Vida og jeg satte stor pris på. Kveldsturen ble lagt til siste raptus og hun fikk seg en tur i skogen. Enda litt energi igjen da vi kom hjem, og da ble det noen aktiviseringsleker å holde på med. Og så var det stille på henne, og hun sov godt. Våknet før meg, men da hadde hun bare ligget i senga si og styret med litt leker. Så problemet var ikke verre enn som så for å løse. 😉

Jeg har en spesiell døgntytme siden jeg jobber natt. Nå har jeg ferie, men er jo B-menneske så jeg sovner jo sjeldent så veldig tidlig. Så her er natt når jeg sover, uansett når jeg legger meg. Med det er enda litt vanskelig for en liten valp å forstå. Hun mener nok at når jeg er våken, så skal vi ha det gøy sammen. 😀

Noomi har vært på sin første tbanetur idag, og det tok hun på strak labb. Satt på gulvet når vi kjørte nedover mot sentrum, men ville gjerne sitte på fanget på vei hjem. Slappet godt av da, og tittet litt ut av vinduet. På vei hjem tok vi skogen tilbake, og de fikk løpt og kost seg litt.

Senere på kvelden dro vi til Tone for å besøke de bærbare brukshundene hennes. Papillonen Wolf (som også er en partysvenske) og shetland sheepdogen Isis. Noomi tødde mye fortere opp denne gangen, og det tok ikke lange tiden før det var tre småttiser og en diger hest i full lek. Wolf og Noomi fant virkelig tonen og koste seg veldig.

Ble med hjem til Tone også, så fikk Noomi sitt første besøk borte. Benyttet oss av sjansen til å kjøre heisen der, gå på sprinkel trapp og en gangbru med sprekker i (som Noomi ikke fikk med seg) og så heis ned igjen. Alt gikk uten problemer. Inne så gikk det en kule varmt med de små søte, så til slutt så måtte de ha litt hjelp til å roe seg ned. Satte Noomi i bånd, og tok ikke lange tiden før hun sovnet. Fikk servert god kake og muffins av Tone også (som både er veganske, glutenfrie og sukkerfrie).
Noomi var forøvrig veldig flink og sa i fra at hun måtte ut på do hos Tone også.


Noomi har sovnet hos Tone

Ingen trening på oss idag, siden det har blitt så mye inntrykk på henne. Men i morgen er det tur i hallen igjen. Da skal vi få lekt litt, og trent litt småtterier. Så blir det nok bra. Vi trener jo på hverdagslige ting hele veien.

Noomi er egen liten frøken med ganske mange meninger allerede, men hun viser jo stor samarbeidsvilje allerede. Hun har forstått at det å sette seg er det magiske for å få dører til å åpne seg, og matkoppen til å settes ned. Å bli sittende er ikke helt på reportoaret enda, så hun prøver bare å sette seg flere ganger om jeg ikke er rask nok. 😛 Hun er så ufattelig herlig, og jeg er utrolig fornøyd med henne. Og det er vel den første valpen jeg har som jeg gleder meg til hun blir litt eldre så vi kan trene med. Men vi skal nyte valpetiden veldig også.

Noomi er den hunden jeg har hatt som er sterkest i miljø allerede i 9 ukers alderen. De fleste som kjenner Vida veit jo hvor sterk hun er i miljø, og det er litt rart å tenke på at den hunden som skrek når hun skulle gå ned en liten betongtrapp, klatrer i alt som er fysisk mulig å klatre i av trapper og synes at å være i sentrum med 200 000 mennesker er toppen. Hun blir med på alt, over alt, så jeg trur ikke akkurat at Noomi blir noe dårligere der. 😉

Ørene er på vei oppover, og det ene har stått litt et par ganger idag, men har «sheltieknekk» for det meste på tuppen. Vel, ny bok dette, men er jo så mye å skrive om med de små. Vida koser seg nå med å være storesøster, og sover Noomi for lenge, så ser jeg at hun har lyst å gå bort å snuse litt på henne, og de sover ofte inntil hverandre i sofaen…

6 Responses to “Tbanetur + playdate”

 1. Ingrid Says:

  Helt underbar läsning:-).
  Tur att Noomis uppfödare inte var alltför morgonpigg utan att hon fick vända lite på dygnet redan där (natt:23.00-07.30). Tänker tanken om det hade varit mer normala tider (natt: 21.00-05.30)…Då hade du fått lite mer jobb Mikkel..;-)

 2. Mikkel Says:

  Kanskje det hadde vært det beste, for da hadde hun sovnet tidligere og så ligget og lekt i senga si mens jeg sov om morgenen. 😛

 3. Tone Cecilie Says:

  Tusen takk for besøket! Er jo kjempebra at min valp får leke og gå tur med litt store hunder (som ikke er BC) også:) Og kjekt at søteste Noomi får møte småttinger:)
  Wolf pep forresten da dere gikk, og ville ligge der Noomi hadde ligget.. Hehe

 4. Mikkel Says:

  Selvfølgelig savnet han sjærsten sin!

 5. Eva & Elda Says:

  Härligt att läsa om Noomi…..Elda blir tossig ca 9 på kvällen då e det mest fart i henne…/ha de gott

 6. Mikkel Says:

  De er nok noen kveldshunder. For det er utrolig rolig om morgenen i forhold. 😛

Leave a Reply