En uke med Noomi

Noomi har nå vært her en uke, og hun har snudd livet vårt litt opp ned. Det er ikke bare bare å bo med noe som er så søtt og nydelig, og er den vakreste schäfervalpen ever. Hun er utrolig god, utrolig rampete og utrolig mange egne meninger. Likevel er hun en enkel valp som er lett å ha med å gjøre.

Kveldsturen igår ble en liten utforskningstur i stede for bare gå i skogen. Siden det var mørkt og stille ute, så benyttet vi oss av mulighetene til å låne litt lekeapparater til barn her for at Noomi skulle få undersøke de. Så fikk hun enda noen opplevelser. Eller, jeg veit liksom ikke helt hvor mye opplevelser det blir når hun gir beng i de da… Vida var mer interessert faktisk, for det var jo en reell mulighet for å kampe med de mente hun… Litt trening på turen ble det også, siden de fant en tomflaske og da jobbet vi litt med å komme tilbake med den. Tilbake kommer hun, selv om hun av og til glemmer å ta med seg flaska. Men jeg setter pris på at hun er såpass opptatt av å komme tilbake at slikt går i glemmeboka av og til, enn at hun tar gjenstanden og forsvinner med den.

Hun var ikke helt fornøyd etter turen igår, og planla litt å holde hoff. Men ble sittende å se på film i stede (da satt hun og skakket på hodet til lyden) og sovnet etter hvert. Hun er enda fæl til å bite, men jeg gjør det enkelt og bare dytter henne ned av sofaen når hun blir for ille. Etter en liten stund så krøllet hun seg sammen ved siden av meg for å sove. Men først måtte hun gi meg en nattasuss.

I natt har hun vært helt tørr, og gjorde både stort og smått da jeg luftet henne etter vi stod opp. Våknet av at hun lå i senga si og lekte igjen, og da kom hun for å kose litt før vi stod opp og luftet. Hun sier enda tydeligere ifra nå når hun må ut. Hun er og flink og er stille på morgenkvisten når jeg sover, så hun har skjønt at sover man, så er man rolig.

Siden besøket vårt avlyste idag, så ble det trening i hallen istede, og det er aldri feil å gjøre. Vida fikk en god gjennomkjøring på flere øvleser, og fungerte mye bedre idag enn forrige gang vi var der. Droppet stige og apporter idag. Apporter skal jeg holde meg til når jeg har GOD plass rundt meg, siden vi bruker lett en del plass da, og har forsøkt å ta livet av Inga før med den øvelsen. Fart blir alltid dårligere når det blir trangt rundt henne også.

Fri ved fot: Her pirket vi litt på detaljer idag, og hun gjorde det ganske bra.

Innkalling: Litt varierende ståmomenter, men gode dekkmomenter. Ingen behov for DK eller noe på de. Så den går virkelig framover.

Fremadsending: Hadde bare halve hallen til rådighet, så det ble å bryte opp. Sendte først noen fra fot hvor hun hadde flotte taktskifter, og så terpet vi litt på travet. Ble så brutt av at andre bestemmer at de skal trene der akkurat jeg trente. Greit at vi deler plassen, men det burde gå litt begge veier om hvem som skal ta hensyn… Men enkelte er nok litt at «nå skal jeg trene HER, så da får bare andre flytte seg…».

Hals: Flyttet seg en gang, og da avbrøt jeg. Satt så stille. Tar det bra at jeg kan avbryte henne.

Kryp: Fokuserte på god takt med bakbeina. Litt varierende er det, og dette kommer aldri til å bli en stjerneøvelse for oss… Godt vi har flere gode øvelser ellers…

Hopp: Jobber med frivillig sitter her enda, og kommer nok til å ha mest av det siden hun setter seg raskere da. Feilet henne en gang da hun ikke satt seg. Satt seg på neste.

Noomi fikk leke masse idag. Hun leker fint, selv om hun ikke alltid holder hardt nok fast og med de beste bittene. Hun har fulle og faste bitt på armen min da i det minste. 😛 Hun kommer tilbake med leke fortsatt, og dette er noe jeg skal jobbe med for å beholde. Det er ufattelig deilig med en hund som kommer med den selv.

Så startet vi med spontan gallopp til fører. La ned noen godiser på gulvet og mens hun spiste de, så gikk jeg et stykke i fra henne, og da kom hun løpende så fort de små beina hennes klarer å bære henne. Superglad når hun kom til meg, og byttet på å leke og få godis og kos.

Ellers trente vi litt på sitt, DZ på sitt og kontakt. Det er mye å se på for en liten hund der inne, og hun klarer ikke å konsentrere seg veldig lenge. Men det gikk allerede mye bedre idag enn sist.

Så fikk hun et par hundemøter idag også. Og det går fort framover på det området. Hun så noen sheltier idag, og da ble hun glad. Hun er veldig nyskjerrig og vil bort til hunder. Så det er enkelt og greit bare å legge inn gode hundemøter av forskjellige raser i databasen hennes.

Kloklipp har vi overlev også idag, selv om det kom en del høylytte protester der. Hun har litt for mye egne meninger om livet denne frøkna her. 😛 Vida er jo en drøm å klippe klør på. Bare legge henne på siden i sofaen, og så klipp, klipp, ferdig. Så vi får nok jobbe litt med det med lille ramp slik at hun finner ut at hun faktisk ikke dør av å klippe klør.

Vi gikk en liten tur ved hallen idag mens det var pent vær, for å ta noen bilder. Som oftest så sover hun bort de fineste timene med fotolys…


Cluet med å ta bilder av Noomi, er å gå når hun er litt trøtt og sliten.
Da sitter hun nemlig litt stille…


Jentene koser seg i snøen. Har det virkelig gøy sammen.

I morgen starter egentlig min jobbuke, men det er utrolig godt å vite at jeg enda har to uker igjen å før jeg skal på jobb igjen. 😀

4 Responses to “En uke med Noomi”

 1. Carina Says:

  Noomi høres helt herlig ut! Du må bare si i fra hvis du vil trene sammen i hallen eller noe en dag. 🙂 Ida er også veldig snill med andre hunder. 🙂

 2. Ingrid Says:

  Härliga foton. Du beskriver Noomi så bra. Exakt sån är hon. Har egen uppfattning om saker. Vad fina öronen börjar bli. Ett par veckor till, så står de nog upp båda två:-)

 3. Eva & Elda Says:

  kul att läsa om Noomi….ja hur går det med öronen tror du de kommer att stå upp ??

 4. Mikkel Says:

  Vi må få til en trening til uka Carina. 🙂 Tenkte meg oppover på dagtid en av dagene. Trur det blir litt for mye for henne å være med på fellestreninger enda.

  Ørene kommer nok opp. Det høyre øret har stått litt rett opp idag, men har for det meste vipp. Men jeg er spent på om den «knekken» på siden der retter seg skikkelig ut, siden det likner litt på Säpo sitt øre. 😛 Men får da regne med det. Det andre reiser seg mer og mer det også.

Leave a Reply