Noomi er en ramp – Vida er en sladrehank

Idag har det blitt skogstur på oss på Siggerud. På tide å kjøre litt rundt å gå turer flere forskjellige steder også. Minus med å bo i Oslo er at man må planlegge litt om man skal gå enkelte steder for å ikke bli sittende fast i rushen. Fra jobben hjem bruker jeg sånn ca 15 minutter til vanlig, men i rushen så går det fort borti mot en time på samme strekke. Og det er rett og slett kjedelig. 😛

Ingrid postet noen videoer av Diamant i bloggen sin i går, og jeg får litt prestasjonsangst av de. 😛 Se hvor flink hun er i en alder av 9 uker! 😮 Noomi bøller for det meste… Og har ikke den konsentrasjonen enda. Men det kommer garantert. 🙂

Men litt inspirert av videoen fikk jeg hentet inn klossen min fra bilen slik at vi kan trene litt på den. Tok en bitteliten økt etter vi kom inn, og fikk nå belønnet for noen labber på klossen. Måtte jo føre på det i grunnferdighetsskjemaet henne, slik at vi kunne sette et kryss til. Har streket over noen deler som jeg ikke blir å lære henne. Jeg ønsker ikke slipp ved passivitet men at hun skal holde til slippkommando kommer uansett, i tillegg til at slipp på target har jeg aldeles ikke bruk for.

En del av den litteraturen man kommer borti ang valper, så virker det som om de nesten ikke skal få gå tur eller få aktivitet. Ikke voksne hunder for den saks skyld. En hund som løper på tur, er stresset. Og man skal visst bestrebe seg etter at de skal gå rolig rundt og lukte om man skal følge hva enkelte forfattere/hundetrenere mener. En ting er sikkert. Noomi hadde nok garantert lekt pingpongball veggemellom og holdt hoff store deler av natta om hun skulle bare få noen rusleturer i bånd på 10-15 minutter per dag… Ikke kan de visstnok trenes mer enn noen få sekunder ad gangen heller.

Noomi er en ramp, og Vida en sladrehank. Når Noomi finner på noe tull, så sier Vida tydelig ifra til meg at nå gjør hun noe hun ikke har lov til! Noomi har bl.a. funnet ut at hun skulle vaske gulvet idag, så hun har dratt langkoster fram og tilbake her. Ikke akkurat så veldig effektivt da, men men.

Vi har noen korte, små økter med trening i løpet av dagen. Foreløpig får ikke Vida være med på moroa, for Noomi er for liten til å vente på tur enda. Så Vida får godis for å ligge i sofaen. Passer på å trene når hun ikke er på toppnivå i aktivitet. Hun passer best å trene på småtterier inne mens hun er litt roligere.

Høyre øret har stått litt idag, og vippen er noe mindre. Valpebiting avtar, siden hun dyttes ned av sofaen hver gang hun forsøker seg nå. Og før noen trur hun blir skadet, så blir hun dyttet ned i en Biabed med dyne i, så hun lander mykt (og dyttes ikke hardt heller. 😛 ).

Natta foregikk uten problemer i natt, og hun sov helt til jeg våknet. Da skal hun ha litt kos før hun skal luftes. Helt tørr i natt også.

2 Responses to “Noomi er en ramp – Vida er en sladrehank”

  1. Ingrid Says:

    Nej, jag har heller aldrig förstått varför valpar inte ska röra sig. Klart att de ska! Men de ska däremot inte ansträngas. Det är en himmelsvid skillnad.

    Ha ingen prestationsångest Mikkel! Du gör så mycket bra saker med Noomi och hinner med tids nog. Jag kan ju berätta att jag aldrig körde någon kloss med Allti. Hon lärde sig bakdelskontroll ändå när det var dags…;-)

  2. Mikkel Says:

    Man mosjonerer ikke valper nei… Selv om noen gjør det også.

    Vi har god tid på oss. Sesongen i år og 2013 er tross alt Vida sine. Så hun skal jo ikke være klar før B i 2014. Så vi har egentlig ikke så veldig prestasjonsangst. 😛

Leave a Reply