Happy Valentines

Siden det er valentinsdagen idag, så har jeg tilbrakt den med verdens beste jenter. Det har vært lite roser og konfekt på de, heller trening og aktivitet. Og trur de setter mer pris på slikt. De er så utrolig flotte begge to, og sprer så mye glede i hverdagen. Ville ikke ha vært de foruten. 😀 Så jeg er veldig taknemlig over at jeg har fått muligheten til å overta Vida, og at jeg fikk lille Noomi. Det var mange som stod uten valp fra E-kullet, så jeg er glad jeg var en av de heldige denne gangen.

Noomi har ikke vært i form i natt. Hun pep noe skikkelig og ville ut, og hadde diaré. I tillegg så hadde jeg nok ikke våknet gang to hun hadde sagt ifra, for hun hadde gjort i fra seg inne. I tillegg til at hun kastet opp i morges. Hadde fått med en oppskrift på en velling av Ingrid, så jeg laget den av det jeg hadde (manglet et par ingredienser) og gav med litt vom i. Samme fikk hun til middagen sin. Trur jeg skal gi henne det til kvelds også, og se hvordan natta bærer hen.

Noen dårlig fysisk form er hun derimot ikke. Det er full fart for det, så fant ut at vi tok turen i hallen likevel. Det er veldig deilig å være der på dagtid når det er så stille og tomt der, så det kommer nok til å bli mer treninger da på oss, og så får vi heller være ferdige når fellestreningene starter og være litt sosial da. Det er trangt om plassen der, og jeg ser ikke det som et helt heldig sted å jobbe med en liten valp.

Vida fikk kjørt igjennom det meste av klasse A øvelsene idag.

Fri ved fot: Her priket jeg veldig mye detaljer idag, og jobbet mye med bakpartskontroll. For å få bedre venstrevendinger, bedre to skritt til venstre og bedre vendinger når man får «venstre om marsj» fra holdt. Snakk om å prike, men Vida digger faktisk å bli pirket på. Og det er moro når man får resultater på det.

Innkalling: Siden det var plass idag, så fikk jeg kjørt en på ca 60 skritt med både stå og dekkmoment. Tyvstart på første forsøk. Minus med lange innkallinger er at det er så sabla langt å gå tilbake for å legge ned hunden. 😛 Helt greit ståmoment, godt dekkmoment.

Fremadsending: Fikk trent på både sending fra fot, travet og innkalling. I tre momenter. Veldig fornøyd med sendingene fra fot. Gode, stabile taktskifter, om enn litt overivrig i starten. Fremadsending er nemlig gøy, og da har man det travelt. Travet er det å pirke og pirke og pirke på at hun skal gå sakte nok. Eneste minus er at hun alltid holder høyere fart der når vi trener på innkallinga, så der må jeg ta tak i det neste gang om at hun SKAL gå like sakte da også.

Kryp: Fokuserer på bakbeina og at hun skal finne en god rytme der. Går framover.

Hals: Ikke helt fornøyd annet enn at hun satt i hvert fall stille. Heldigvis kommer denne såpass ut i programmet at da er hun gjerne litt ivrig og halser lettere.

Hopp over hinder: Rask frivillig sitt idag. Veldig fornøyd. Snakket med en bruksdommer, og han bekreftet at man faktisk ikke må si sitt på andre siden, så lurer på om jeg skal ha den på frivillig basis bare…

Stige: Jobbet en del med å gå fram til stigen uten å stikke ifra. Selve stigen er ikke noe problem. Belønner fokus mot meg og fri ved foten til stigen.

Veldig fornøyd med jenta mi idag. 😀

Så var det lille knøttet som var full i fart idag. Jeg er egentlig litt overrasket over at hun klarer å henge med såpass mye som hun gjør. Hun er ivrig og har stor glede i å holde på allerede.

Vi startet på et par nye ting idag også, i tillegg til at hun fikk leke litt med en annen person.

Foukus under baklengsmarsj: Dette startet vi med på idag. Siden det var såpass tomt at jeg hadde mulighet til å holde på uten å måtte kollidere med andre. Det gikk over all forventning, og Noomi syntes det var veldig moro og logret hele tiden. Både vanlig og springmarsj fikk vi til.

Sitt foran fører: Dette går veldig bra. Hun har sitt veldig høyt oppe på frivillig atferd nå. Tilbyr dette fort etter hun har fått godis.

Stå foran fører: Denne er verre siden sitten litter så høyt oppe for henne. Men prøver å fange de så godt jeg kan.

Bli sittende: Startet på denne idag, og hun er ganske flink. Bare snakk om noen få sekunder, eller et par bittesmå skritt vekk. Men det er en start. 🙂

Innkallinger: Hun har skjønt greia nå, så jeg får jo ikke løpt lange biten før hun er på full fart ettter. Det går så fort de små beina hennes bærer henne. Og like glad når hun kommer til meg.

Hun lærte også idag at bare man klatrer på noen kompostgrinder, så velter de alle sammen. 😛 Ikke akkurat så mye redd av seg… Vida er lett der. Bare sette et pr kompostgrinder foran en dør, så går ikke hun igjennom den.

Ellers så har hun vært litt dårlig til å si ifra at hun må på do idag, og hatt noen uhell inne. Høyre øret har stått en del idag, men vipper nå på slutten av dagen. Nå sover hun på ryggen i sofaen og har starter å lære seg luksuslivet her i Norge. 😀

One Response to “Happy Valentines”

  1. Ingrid Says:

    Jag tror att bruksdomaren har fel vad gäller att kommandot sitt ska komma innan hunden är över. Det fanns såna misstolkningar i Sverige också ett tag. Men det säger nästan sig själv att det är fel. Hunden ska ju åtlyda varje kommando omedelbart (eller så fort som möjligt) och om man säger sitt innan hunden landat så kan den ju inte sätta sig. Dessutom kan man vilja att hunden fortsätter ett antal galoppsprång innan man sätter den. I de nya reglerna i Sverige står: » Hunden ska från utgångsställning på kommando hoppa fritt över hindret. Hunden ska sedan, med eller utan kommando, sätta sig på andra sidan och sitta kvar till dess föraren kommenderat återhopp..»

Leave a Reply