Noomi norsk statsborger

Da var lille Noomi blitt norsk statsborger. Hun er nå registrert i NKK også, så da er vel stamtavle på vei i posten straks. Aner ikke om jeg får den svenske tilbake, glemte å spørre om det… Litt irriterende er det at de ikke har registrert HD og AD status på foreldrene. Men det står jo i Hunddata, og alle med litt vett i hodet veit jo at man finner MYE mer opplysninger i den databasen… Hun kommer jo også til å ta mentaltestene sine i Sverige også, uansett om hun får løpetid mens kullet skal testes eller ikke, så blir jeg å reise over slik at Ingrid kan få se henne. Hun har forøvrig beholdt sitt svenske registreringsnummer.

Men selv om hun nå er norsk statsborger, så kommer hun til å være min lille partysvenske. Hun går under navnet «norskan» i Sveige da, men kjært barn har mange navn. Ellers har hun fått navnene Nom, Nom-Nom og selvfølgelig skal hun ha et Harry Potter navn. Foreløpig så har det bare blitt lille gnom, siden det rimer på Nom. Men hun må da ha noe skikkelig noe…

Vida er en flott oppdrager her. Skulle tidvis tru at hun er mammaen hennes, og Noomi prøver av og til å leite etter pupp hos Vida. I går lekte Noomi med en ball med snor. Vida gikk og tok den i fra henne, la seg i senga og passet på den. Noomi fikk ikke røre. Etter at hun var blitt rolig, så inviterte Vida henne til å dra i andre enden. De lå også og koste i Biabedden da jeg våknet i morges. Håper virkelig at de blir så gode venner som voksne også!

I dag ble det trening i Kløftahallen. Hadde halve hallen helt for meg selv, og heldigvis ikke for mange på agilitybanen. Stoppet innom Ikea på vei opp. Dere vet det stedet som har en haug med ting man ikke ante at man hadde behov for, men nå er overbevist over at man ikke kan leve uten… Trengte en skohylle til å putte inn i ene skapet mitt, så jeg får litt mer orden på sko siden jeg har en skotyv i hus nå… Men orden skader aldri. Og så fant man selvfølgelig en hel masse annet rart man trengte…

Fri ved fot: Vida fikk «gjennomgå» på fri ved foten igjen. Vi pirket og pirket og pirket på disse venstrevendingene og bakparstkontroll, og det endte med at Vida snurret baklengs rundt meg noen ganger. Målet er at hun skal dra rumpa si mer innover i vendinger nå. Og det går framover. Men det er mye pirk til lite å hente poengmessig sånn sett. Vi synes det bare er veldig moro begge to.

Innkalling: Ikke plass til å kjøre full øvelse, siden det bare var sånn ca 40 skritt strekke. Og det synes jeg blir for kort å kjøre begge momenter på. Så deler opp og kjører først ståmomentet og så setter jeg henne i fra meg stående for å kjøre dekkmomentet. Egentlig skal man vel baklengskjede slike ting, men for Vida fungerer ikke baklengskjeding på denne øvelsen. Så jeg får gjøre det som passer Vida, og ikke tulle med ting unødvendig. Litt for god fart idag, så det gikk litt utover momentene. Dekkmomentet var tregt, men jeg kjøper alle for tiden som er dekk på første kommando siden vi har slitt med dobbeltkommando der. Jeg trur hun egentlig hadde planer om å bli stående, men det så ut som hun tenkte seg over et sekund, og så la seg.

Fremadsending: Fine sendinger fra fot. Fine taktskifter. Fin økt med bare travet etterpå.

Hals: Flyttet på rumpa en gang. Avbrøt henne. Så fin hals med helt musestille stilleperioder

Kryp: Fokus på bakbeina her. Brukte litt targetstick for å se om hun kunne holde retning litt bedre mens jeg fokuserte på bakbeina, men det gikk ikke så bra. Litt for mye for meg å holde styr på rett og slett. 😛

Hopp: Jobber på samme måte enda med frivillig sitt, og det går veldig mye bedre! 😀 Det har blitt en så mye penere øvelse nå synes jeg.

Stige: Ene veien gikk utmerket. Tok med alle trinn. Andre veien hoppet hun over det siste. Feilet henne og gikk på nytt og da tok hun det med seg. Men må jobbe litt med fokuset før stigen, for da er hun litt for fokusert på den og ikke meg. Fort gjort å stikke fra da.

Grunnen til at jeg ikke trener apporteringer, er at jeg har jinxet de. Pratet med Ingrid om det, og jeg sa at jeg ikke har problemer med fart innendørs på de øvelsene på Vida. Men etter å ha kjørt noe apporteringer der det har vært litt for mye folk rundt, så har jeg akkurat fått det. Så da står vi over det til evt vi har hele hallen for oss selv og kan kjøre noen lange strekker med mye fart…

Noomi måtte jo trene litt og selvfølgelig. Lille rampen min! Det var litt hardt å konsentrere seg når det var så mye som skjedde på agilitybanen. Hun er veldig nyskjerrig av seg, men det kommer å gå seg til.

Sitt: Hun er flink og setter seg med en gang hun har spist godis nå. Raske fine sitter også.

Innkalling: Denne starter å bli håpløs å trene alene nå. For hun sluker godisene fort som søren for å løpe etter i full fart. Logrer og koser seg veldig.

Stå: I dag fikk vi til dette, og hun var veldig flink.

Targetstick: Her var timingen min helt elendig, og jeg endte med å klikke for at hun gapte skikkelig over den. Men vi fikk noen fine nesedutter på den til slutt.

Håndtarget: Hun dutter fint her, men jeg ville hatt noe mer kraft i duttene da. Men det kommer nok med tiden. Vida var ikke akkurat den ivrigste til å dytte hardt med nesa i starten…

Gå etter med fokus: Hun var skikkelig flink idag og travet så fint etter meg. Både når jeg går sirkler, buer og løper.

Etter avsluttet økt, så hadde vi en skikkelig heftig lekestund, og det var noe hun satte virkelig pris på! Her skal det visst ikke smålekes, men klaskes til med leka, dytte på henne og virkelig herje. Hadde henne i bånd slik at vi kunne løpe litt også mens hun hadde leka, noe hun syntes var veldig moro. Men tar ikke lange tiden før hun kommer tilbake til meg for å kampe mer. Det er det som er moro. Ikke bare stå med den selv. Så vi får ha noen heftige lekerunder sammen nå framover, siden det var så tydelig at dette syntes hun var supergøy!
Har startet å bytte leke mot godbiter også da, for å få en slipp som skal være bra. 🙂 Vi kjenner jo til hunder som ikke gjør det alltid. 😉

Vi fikk et hundemøte som jeg ikke helt satte pris på. Skulle inn i hallen og plutselig dukker det opp et menneske med en hund rundt en bil. Og i stede for å holde igjen hunden sin, så sa hun bare «oppsann» og slapp en innpå. Kjenner overhode ikke vedkommende eller hunden hennes, og de fleste hundene i den rasen i klubben er ikke trivelige hunder. Hadde det skjedd noe der, så hadde Noomi vært trengt inn i en vegg. At folk ikke tenker mer til tider er litt utrolig. Jeg tar den lette måten, og løfter opp valp. Så får folk bare ha sin mening om hvor teit jeg er som gjør det. Jeg trur nemlig at Noomi har mye bedre av å bli løftet ut av en situasjon som kan bli alvorlig, enn å få bank. Om jeg må gjøre det til stadig, så er det jo noe i veien med de hundene jeg omgås med, men dette hører nå til sjeldenheten… Om hun kommer til å bli redd hunder av den grunn? Etter min mening vil hun få mye større konsekvenser av å bli flydd på, enn at jeg tar henne på armen en sjelden gang.

I morgen får det bli sosialisering og miljøtrening på oss. 🙂 Og helgen trur jeg vi får kanskje dra til sentrum å kjøre trikk og buss. Da kjører de jo gratis.

2 Responses to “Noomi norsk statsborger”

 1. Ingrid Says:

  Ett tips vad gäller bakdelskontroll och som Josefina använde på Bolt efter kurs hos Eva Bodfält. Och är det något Bolt är duktig på så är det att vika in bakdelen i vänstersvängar: Gå fot i cirkel i vänstervarv. Till att börja med en ganska stor cirkel som du sedan gör mindre och mindre. Man brukar då få fram att hunden står still med framdelen och jobbar in med bakdelen. Direkt man ser bakdelsförflyttningen klick – belöning. På en klickerklok hund går det ganska snabbt att få dem att förstå att det är bakdelsförflyttningen som belönas – om man gör det med hyfsad timing förstås;-).

  Kul att Noomi kommer tillbaka med leksaker. Sånt gillar jag också när de har det naturligt.

  Hoppas du hittade bra saker på IKEA och ha en riktigt bra helg på dig:-).

  //Ingrid

 2. Mikkel Says:

  Vi kjører litt slike sirkler også. Selv om jeg synes det har vært mest effektivt på Vida å terpe på å vri rumpa bak meg. Litt mer freestyle aktig til slutt. I tillegg klikker jeg ofte for korrekte bakbeinsbevegelser der jeg klarer å se de (som på to skritt til høyre, der er det jo lett å følge med beina).

  Det er veldig deilig med en hund som vil leke med meg og bare med lekene. 🙂

Leave a Reply