Trening, igjen…

I dag har høsten kommet. Det regner, er isete og ikke så veldig trivelig vær. Men heldigvis betyr det kanskje at vinteren tar slutt om ikke alt for lenge… Overlever å tørke hundelabber om det betyr at snøen går snart…

På slike dager så er det veldig deilig å ha en kalkunhall å trene inne i. Tørt, kunstgress i stede for is og det blåser ikke det i det minste, selv om det ikke er den varmeste hallen. Men veldig flott tilbud, og gjør jo mulig å holde en hund i form appellmessig hele vinteren. Ellers har det ofte vært dødperioder for oss når været blir som det er nå, med masse isete underlag.

Begge hundene fikk trening, og masse lek på Noomi. Hun fikk en ball av en treningsvenninne idag også, som hun syntes var veldig morsom. Kjekt var det, for den passer så fint i Noomis lille munn, at hun faktisk kommer tilbake med den, så vi får byttet litt med godis.

Vida fikk følgende trening idag:

Fri ved fot: Pirke, pirke, pirke. Vi jobber mye med bakpartskontroll nå. Og det går veldig bra. Er veldig fornøyd med hvordan hun er på venstrevendiger på stedet og venstre om marsj fra holt nå. Så da er det venstresvingene å ta tak i. Vi priket en del på forflytninger også idag.

Innkalling: Føler at dette starter å bli en veldig sikker øvelse. Svakheten er enda ståmomentet som kan være alt mellom helt rått til mindre bra. Men det er langt innenfor tillatt lengde å stoppe for. Men jeg vil gjerne ha det rått hver gang. Må kjøre en del lange innkallinger nå og få full forventing på stå og bryte opp i deler selv på lange strekker. Det er litt forskjell å stoppe 15 meter ifra og 50 meter ifra…

Kryp: Teknikken var ikke aller verst idag, men farten blir litt høy av og til og da blir hun litt for luftig under. Irriterende at det skal være såpass vanskelig egentlig… Men Noomi skal jeg jobbe for å få en mye bedre teknikk fra starten av.

Hals: Noen ganger så vil hun bare ikke bjeffe på første kommando. Heldigvis så kommer denne øvelsen et stykke ut i programmet, og da er hun mer letthalset. Ellers er det en øvelse jeg er ganske fornøyd med for tiden. Mye trening og terping på å sitte i ro gir resultater.

Stige: Fokus på meg før start er hovedmomentet vårt. Samt alltid å være nøye med å få med siste selvfølgelig.

I tillegg fikk Vida leke seg med noen agilityhindre. En bom, et hjul og mønet. Kjekt å gjøre litt andre ting også.

Noomi fikk leke MASSE idag. Helene lekte litt med henne (og gav henne den nye ballen hennes). Veldig kjekt at hun får leke med mange forskjellige. Noomi liker å herje. Virkelig herje. Hun er i sitt ess når jeg deltar skikkelig i leken. Ikke bare står og drar litt i andre enden av en leke. Det er tydeligvis at leken i seg selv er den viktigste for henne, og ikke lekene. Det at vi holder på sammen. Og det er utrolig deilig. I tillegg fikk hun gå over balansebommen til agilityen idag, og det fikset hun uten problemer. Holder godt fast i selen hennes slik at hun ikke vil falle ned selv om hun tråkker litt feil. Det var mye forstyrrelser idag med en del nye raser, trass i at vi ikke var så mange. Men når folk går inn for å forstyrre under trening med andre hunder, så er det ikke lett for en valp å ikke bli forstyrret. Så det ble en del sitte å se på alt som skjedde, og så bare belønne når hun tok kontakt med meg. Hun lar seg ikke påvirke av forstyrrelsene annet enn at hun følger med.

Innkalling: Anne hjalp til og holdt henne idag. Og hun kommer i full fart. Lyd den ene gangen siden hun mente at Anne ikke slapp henne fort nok.

Sitt: Dette går veldig bra, og hun er flink og tilby ny sitt når hun får godisen. Så vi har krysset av for «godt i gang» på skjemaet vårt nå.

Stå: Dette går bedre og bedre også. Timing er viktig for meg her, ellers setter hun seg om hun blir ventet ut litt for lenge. Sitt ligger naturlig nok høyere oppe for henne enda.

Følge etter mens jeg går baklengs: Hun er ivrig og synes dette er gøy. Litt morsomt er det at hun er mer fokusert på klikkeren en godisene.

Dekk: Vi trente denne også idag, og stor framgang nå. Særlig siden at jeg fikk raske plaskedekker idag.

Det høres kanskje ut som om vi trener mer enn det vi gjør. Alt ligger jo på hennes nivå med tanke hva vi gjør. Man krever jo aldri noe av en 10 ukers valp, men leker inn og har det moro. Vi leker mest, trener noe og koser oss masse. Sitter en del på fanget og koser mens vi ser på de andre hundene og slike ting.

Idag har vi hatt besøk, og det syntes både Noomi og Vida var veldig kjekt. Noomi terroriserte gjestene litt og beit og lugget litt, men såpass må de overleve. Av og til blir det litt for mye, og satte henne i bånd slik at hun hadde seng + gulv å ligge på. Og roet seg på to strakser da og sovnet så fort hun kjente etter hvor trøtt hun egentlig var.
Vida storkoste seg med gjester idag. Få ligge i midten i sofaen og få kos i alle kanter. Litt ekstraservice for de gamle er bare rett og rimelig. Det er ikke til å unngå at det blir mye oppmerksomhet hos valpen, siden valper er søte og alt det der. Så av og til så fotjener hun den lille ekstra oppmerksomheten å kunne få all kosen uten Noomi blander seg inn.

Lusen vert var jeg idag og. Dagen har gått i ett siden jeg stod opp. Med vasking av resten av huset, trening og å sitte fast i kø på vei hjem fra trening. Rakk butikken samtidig som besøkende mitt var der, og måtte rydde senger på plass etc etter de kom. 😛 Ikke lagde jeg middag til de heller, men bestilte pizza som de endte med å måtte betale fordi jeg fant ikke lommeboka mi. 😛 Og så ble de servert av plastglass og papptallerkner, siden jeg ikke orket mulighetene for at ting gikk i guvet med vilter valp i hus. 😛 Men jeg håper folk kommer for å besøke meg og hundene mine, og ikke tingene mine. 😛

Renslighetstreningen har gått litt tilbake her, og hun har blitt sløv med å gå til døra og gjør fra seg inne på natta av og til. Etter jeg var ferdigvasket idag, så slapp jeg de inn fra gangen. Og hva gjør Noomi med en gang hun kommer inn? Jo tisser på stuegulvet mitt… Håpløs valp!!!

I tillegg så har venstre øret stått i hele dag. Jeg trudde det høyre øret skulle reise seg først, men så plutselig bare spratt det venstre opp. Men hun er veldig søt med ene øret på snei da.

Dessuten har jeg fått bekreftelse på at Noomi ikke bryr seg om ulyder. Hun LIKER nemlig at jeg synger til henne. Her snakker vi om en sangstemme som har fått en hund til å legge seg på ryggen da jeg sang til han, og en annen til å forsøke å legge seg over munnen min. Mens Noomi bare skakker på hodet og synes det er fint at jeg synger… Partysvensker er rare….

3 Responses to “Trening, igjen…”

 1. Ingrid Says:

  Haha! Du har en härlig humor du;-)

 2. aase Says:

  He he, morsomt å lese:) Ser ut til at dere har kommet godt i gang med både øvelser og lek. Blir nok en superekvipasje! (Men hvordan gjorde Morten det da han hadde valp??? hi hi)
  Dere kan jo være demoekvipasjen på valpekurset.
  Stå på!

 3. Mikkel Says:

  Kom på at den som la seg på ryggen også var svensk… Så det er nok Noomi som er sterk på ulyder. 😛

  Vi har kommet et lite stykke på vei ja Aase. Og har jo satt flere kryss i skjemaet vårt! 😀 Og ja, hva gjorde Morten??? Det burde jeg jo visst. o.O Jeg har jo nå til og med truffet han hele tre dager på rad! 😮

Leave a Reply