Noomis første bytur

I dag fikk Noomi sin første bytur til Oslo sentrum. Hun må jo oppleve den delen av verden også synes jeg, selv om det blir nok litt mindre å ha med hund ned dit med to enn med bare Vida. Vida liker seg i sentrum, og alt hva det har å by på av folk, lyder, lukter og inntrykk. Hun kan være med meg over alt, og var med under rosetoget som var etter 22. juli. Da var det anslått å være rundt 200 000 mennesker i sentrum, og det var tjukt med folk over alt. Vida var storfornøyd, fordi det bare betydde at det var mer oppmerksomhet og kos på henne. Jeg ønsker at Noomi også skal kunne takle større folkemasser, selv om det forhåpentligvis er once in a lifetime man har behov for å dra på en rosemarkering. Men så er det greit med en hund som ikke freaker ut selv om det blir mye folk, som kan taes med på tbanen midt i rushen og som kan slappe av midt i sanda på SM fordi eier er for opptatt med å snakke med potensielle oppdrettere. 😛

Kjørte ned til sentrum siden jeg trur hun ville blitt for trøtt til å ta tbanen og at hun da ikke orket å gå noe rundt etterpå. Parkerte i Dronningensgate og gikk derifra via Karl Johan og ned til Oslo S. Gjennom Oslo S bar det også. Så tok vi trikken fra Jerbanetorget og opp til Tullinløkka hvor vi gikk ned til Spikersuppa og så Karl Johan ned igjen til bilen. Aner ikke hvor lang tid det tok, men vi var ute en stund. Det går ikke akkruat fort med henne og mye å se på.

Noomi har på den turen opplevd mye. Mennesker i alle aldre og forskjellige nasjoner. Barnevogner, elektriske rullestoler og trillekofferter. Folk på krykker. Narkomane. Flere forskjellige underlag fra rullefortau (var et som stod så vi lurte oss opp det, folk var utrolig forståelsesfulle for at vi gikk gale veien), sprinkeltrapper, noe metallunderlag som man spikrer fast i treplater på byggeplasser, glatte gulv, vifter, ventilasjonanlegg, speaker, musikk over høytaler, saksofonspiller (som hun hadde lyst å løpe bort til), trekkspill, duer, kråker, skøyteløpere, folkemasse (glemte jo at det er snowboard VM her i byen nå…). Så har hun sett biler, busser og trikk. Det eneste hun reagerte på var trikken på andre siden av holdeplassen da vi ventet på vår. Da trakk hun seg litt mot meg og ville sitte inntil. Men hun reagerte ikke på da vår trikk kom.

Flere kommenterte hvor søt hun var (det er jeg helt enig i), noen har stoppet og klappet og noen kommenterte at de synes det var utrolig flott å se noen ta ansvar for hundene sine og trene til å takle miljøer (garantert hundefolk eller tidligere hundefolk tenkte jeg. 😛 ). Så hilste hun på to narkomane. De er som kjent glad i hunder ofte, og en liten valp er magnet på mange. Og godt med folk som tar seg god tid til en liten valp, ikke bryr seg om at hun hopper, biter og slikker. Slik var nemlig valper kommenterte de.

Trikkekjøringen gikk ganske greit. Nå er trikker grufult varme av en eller annen merkelig grunn, så selv jeg syntes det var ubehagelig der. Pep litt, men stoppet å pipe før Tullinløkka, så vi fikk gått av der. Om ikke hadde vi bare måtte bli med opp til Marjorstua. 😛 Godt å gjøre slikt når man har tid til å bli med en stund, for hun får ikke gå av om hun piper. Må være stille for at vi skal gå av.

Hun ble jo sliten etter hvert, og ønsket å bli bært litt av og til. Vi herjet litt på en rullestol rampe av metall. Hun kunne tilby å sitte på den mens jeg hoppet opp og ned på den… Hun jaget blader og papir som fløy, lekte med Vida (tar litt tid å lære henne at man ikke leker å bånd, særlig når Vida mer enn gjerne trekker henne opp på slikt…).

Nå sover hun søtt og er nok sliten av alle inntrykkene. Og det er forståelig for en liten valp. Men jeg er stolt av henne at hun takler det så utrolig fint. Fine, fine partysvensken min!

3 Responses to “Noomis første bytur”

 1. Eva & Elda Says:

  oj så duktiga ni är härligt att läsa om norskan

 2. Ingrid Says:

  Fina lilla «Strimma», bland allt folk på Oslos gator. Men vad i herrans namn är en trikk? Är det spårvagn som norskan åkt kanske?

  Mycket värdefullt att miljöträna henne. Och ja, jag kommer i håg hur vi stod med Vida, Allt-I och Säpo mitt i «gröten» av folk och pratade. Och det jag främst kommer i håg var att du först ville ha en tispe och när jag sa att det var stor efterfrågan så skulle du ta och fundera. Du kom så småningom fram till att du skulle ha en hund;-).

 3. Mikkel Says:

  Trikk er spårvagn ja. 🙂

  He he. Ja. Det viktigste var et avkom av Allt-I og Säpo. Men så fikk jeg jo min lille grå tispe som jeg ønsket mest også… <3

Leave a Reply