Noomi 11 uker

Tenk at hun er blitt 11 uker allerede! Synes enda hun er bitteliten, om enn noe tyngre å bære da. Hun har nok ikke helt formeninger om hvor stor hun kommer til å bli, å synes det er utmreket å sitte på armen om man blir litt sliten. Det er en fin måte å «måle» hvor sliten hun er på tur, for første gangen hun kommer for å be om å bli bært litt, så er hun ikke kjempesliten. Så vi kommer oss hjem igjen uten å tømme henne for energi. Det er min tommelfingerregel når det kommer til valp og aktivitet. De skal alltid ha mer å gå på, og aldri være helt tømt for energi.

Trening i Drammen idag. Det ble vel egentlig ganske lite trening på meg, og mer tid brukt på Noomi på forskjellige ting.

Vida fikk litt trening idag, men hun var daff synes jeg. Ikke likt henne overhode å være slik. Vi kjørte bare noen enkle øvelser. Litt bakdelskontroll, en innkalling og en vei fremadsending. Ikke helt fornøyd med henne idag, men men. Slike dager får man vel, og det er sjeldent hun er sånn.

Noomi ble brukt mer tid på i hvert fall. Det var ikke mye trening på henne. Litt sitt, litt dekk og litt stå. Ellers fikk hun hilse på flere hunder, gått en liten tur sammen med Anya og Inga (og Vida). Så lekte jeg en del med henne, og Inga fikk leke litt med henne. Greit at hun lærer seg med en gang at leke skal man kunne gjøre med alle. I tillegg fikk hun løpe litt mellom Inga og meg og spise godiser. En liten start både med tanke på budføring og rundering.

Hundemøter går greit nå, og hun gleder seg over å treffe nye og hilse på de. Nå har hun truffet mange raser også. Alt fra papillon til golden retriever.

Mennesker går jo veldig greit. Vi fikk låne et lite barn idag også for å snakke med det (jeg trur egentlig jeg trenger mest sosialisering på så små barn…). Og så ble hun lempet litt rundt til folk for å sitte på armen, og satt på fanget til ei i rullestol. Jeg har også startet trening med tanke på å bli løftet opp og ned på ting (som et bord eksempel). Hun er liten og lett å holde nå, men uansett så er hun så avslappet når jeg løfter henne, at det ikke blir noe problem regner jeg med.

Jeg vil si at jeg har lagt et godt grunnlag i henne med tanke på sosialisering og miljøtrening. Hun har kjørt trikk, tbane og bil. Hilst på mennesker i alle aldre, med annen hudfarge og narkomane. Hun har gått på masse forskjellige underlag, i flere typer trapper, sett mye rare ting, hørt mange rare lyder. Og hun har hilst på flere hunder av forskjellige raser nå. Det sies at sosialiseringsvinduet stenges ved ca 12 ukers alderen, så det vil si at vi har en uke igjen. Men med tanke på hva hun har møtt, gjort og sett, så trur jeg vi har fått gjort det hun trenger å gjøre. «Rule of 12» gir jo et lite pekepinn på hva man skal la valpene oppleve, uten at man skal se seg blind på det og overdrive også. Jeg trur Noomi skal klare å være med på forskjellige transportmidler, selv om hun bare har kjørt tre forskjellige…

Inga fikk ta litt bilder for oss, siden det er håpløst å gjøre det selv til tider.


Fineste favorittmudien det! Som er en kryssning av tog og giraff. 😛


Litt DZ på dekken prøver vi oss på og!


Drakamp er gøy!


Full fart tilbake med leka!


Staselig liten valp dette!


Sitte pent kan hun også!


Sitt første oppstilte foto


Ikke akkurat avlet for en karriere med å løpe venstresvinger. 😛


Ikke jeg heller… 😛

5 Responses to “Noomi 11 uker”

 1. Tone Cecilie Says:

  Haha! Det siste bildet var fantastisk! Søteste Noomi, ser at ørene ikke helt har bestemt seg for hvor de skal være enda:)

 2. Inga Says:

  ha ha må si det ble en ganske grei fotoshoot til slutt. Fine oppstillingsbilder da, av både hund og eier;)

 3. Ingrid Says:

  Men herregud, det är ju lite exteriör i den valpen!! Vad har jag gjort för fel?…;-)

  Så många fina foton, du får gärna skicka över de 6 första på Noomi i oförminskat format…:-)

 4. Mikkel Says:

  Det er faktisk det! Hun blir nok ikke seende så halvgal ut. 😛

  Bilder er straks på vei bare de får lastet seg opp…

 5. Eva & Elda Says:

  Noomi e ju en vacker flicka….hon va även min favo

Leave a Reply