Rygglinje på 11 ukers valper

Jeg er sjeldent tilhenger av å poste et eller annet bilde av en schäferhund og rope opp hvor ille et det er med eksteriøret dens. Ofte finner folk bilder av hunder som er oppstilt helt forferdelig, ekstremvarianter og amerikanske show schäfere. Ofte går diskusjonen i sirkler over at det kun er oppstillingmåten som gjør utslaget på hvordan rygglinjen til en hund ser ut.

I dag tok Inga følgende bilde av Noomi:

Jeg skygger over deler av overlinjen her, men om dere ser etter, så ser dere hvor den går. Så googler jeg litt for å se om jeg finner 11 ukers gamle valper å sammenlikne med, bare for å se hvordan hun ligger an ekteriørmessig. Og jeg kommer over denne:

Dette er en valp etter en VA hannhund. For dere som ikke er inne i schäferhundens tittelrekker, så er det den høyeste utmerkelsen en schäferhund kan få i Tyskland på utstilling. Altså «kremen av kremen». Personlig så synes jeg ikke bakbensvinklingen på denne valpen er så ekstrem. Men se forskjell på ryggen. Det virker rett og slett som at ryggsøylen på den nederste valpen er konstruert på en helt annen måte enn hos Noomi. Jeg synes det er noe betenkelig at man allerede ser såpasse fysiske forskjeller hos de i den alderen.

Nå skal det sies at jeg kan dra fram gode og dårlige hunder eksteriørmessig sett fra begge linjene, det er ikke bra med for lite av vinkler heller. For dårlig ekstriør begge veier er en belastning for en hund. Særlig når den brukes ganske hardt. En hund som bare går rusleturer og aldri trenes hardt fysisk, vil jo sjeldent få problemer med at den har et for dårlig eksteriør. Men vi som driver aktivt med hundene er avhengig av at de holder med fysisk også og da vises evt svakheter mye mer.

Leave a Reply