Fredagsavhandling…

I og med at vi hadde avtalt trening på kvelden idag, så fikk man jo hele dagen for seg å holde på med. Med det fine været vi har nå, så skulle jeg gjerne kunne gått lange turer. Men det kommer.

Gikk bare i skogen her, men det er moro nok det for hundene. Dessverre kan vi ikke gå der på natta noe mer, siden rådyrene har startet å være der natterstid. Litt irriterende når de har så utrolig mye skog å ta av i Østmarka, så skal de absolutt trøkke seg oppi «min» lille skogflekk…

Trur Vida var litt våryr idag, for hun hadde masse innestengt energi som måtte ut idag. Og hun løp som bare det. Den hunden mosjonerer seg selv helt utmerket på tur. Men ingen av mine hunder har vært av typen som trasker etter meg, men løpt rundt og utforsket verden. Noen vil sikkert si at de er stressa som løper rundt, men om de hadde gått etter meg, så hadde noen konkludert med at de var for usikre til å tørre å løpe rundt garantert. 😛

Det er vel helt normalt å tilbringe en fredagskveld i en gammel kalkunhall for å trene hund? Heldigvis er man ikke den eneste som synes det, så det var jo noen på treninga idag. Agilityen var som vanlig, full av masse gneldrebikkjer. Dessverre er det ingen regler som sier at bråking på banen skal gies feilpoeng på. Hadde det vært det, så hadde de også garantert klart å få hunder som kan oppføre seg på en normal måte…

Vida fikk pirketrening idag igjen. Morsomt er det, og jeg ser hun blir bedre på det. Det er bittesmå deltaljer vi jobber med, og totalt unødvendig i bruksen, men vi trives jo med det begge to.

Fri ved fot: Stegforflytninger, vendinger og bakpartskontroll. Der ligger fokuset vårt for tiden. Fordelen er at intensiteten også går opp når vi jobber på denne måten, og Vida synes det er moro.

Kryp: Jobber med disse bakbeina, og jeg synes det går framover. Hun har en litt bedre teknikk nå, og har færre av disse «totakt» forfytningene (først foran så bak…).

Hals: Dårlig, dårlig, dårlig. Kunne ikke lage en lyd idag visstnok… Fikk en timeout på det, og nytt forsøk. Bedre da, men selve halsen var dårlig idag. Lurer litt på hvorfor det skjer… Om det er noe jeg gjør forskjell der eller ikke…

Hopp: Idag var sittene veldig raske og fine! Veldig fornøyd med denne øvelsen idag.

Stige: Det hjelper å jobbe. Bedre fokus på meg, stikker ikke av like mye før vi når fram til stigen. Ellers god fart over

Så fikk hun herje med bitepølse. Det er noe vi gjør alt for sjeldent i følge Vida. Hun storkoser seg da rett og slett.

Noomi er en flink liten jente. Hun har forventninger til hallen nå, og har det travelt med å komme seg inn. Står og logrer på yttersiden og drar skikkelig i båndet for å komme seg inn.

Vi trente på sitt, dekk og stå. Gå etter meg, leke og så startet vi med stigen. Og så kjørte vi noen innkallinger der jeg legger fra meg litt godis på bakken og går i fra. Så kommer hun som et olja lyn.

Sitt går veldig bra. Dekken blir hun fort litt utålmodig på, og kan komme med lyder. Så jeg bryter når hun kommer med lyd. Stå går sånn ikke halvgalt, men hun setter seg rimelig raskt om jeg ikke belønner tidlig nok. Så hun er overhode ikke stødig i det enda. Men det kommer.
Hun synes det er veldig morsomt å gå etter meg, og logrer som et uvær da. Og innkallinga er moro og. Det er kjekt med en liten valp som synes det er så moro å være sammen med meg og jobbe allerede 11 uker gammel. Trur nok hun blir en liten arbeidsnarkoman.

Hun blir mer og mer konsentrert, og lar seg mindre forstyrre. Agilityen og bråket derifra påvirket henne heligvis ikke. Hun er veldig ivrig og glad når vi holder på også.

Leken blir bedre og bedre også, og hun biter hardere og holder bedre. Hun er veldig glad i den nye ballen hun fikk av Helene. Den er visst überkul, så vi jobbet litt mer å levere den idag, noe som ikke er like enkelt, siden man tydeligvis ikke klarer å gå oppreist over lengre strekker med den ballen i munnen, men faller over ende da. 😛 Vi jobber også mye med slippen. At hun skal bytte mot godis.

Stigen ja. Nå mener jeg at man ikke skal starte med stigen før valpene er litt eldre, men det er bare en ting vi har startet med. Kunne stå på nederste trinn, være rolig og få godis der. Det er en øvelse jeg vil ha mest mulig ro i, så vi kan jo starte så smått med det på den måten. Det er leeeenge til hun skal gå over den.

Hadde et par småjenter på døra idag og ville låne hundene å gå tur med. Noe som ikke er aktuelt overhode. For det første så skal ingen barn i den alderen ha ansvar for fremmede hunder alene, og i hvert fall ikke en valp og en som dreper katter. Det kan fort bli traumatisk både for barn, valp og de to-tre kattene som bor her i strøket. De fikk klappe de da, så Noomi får i hvert fall ikke «arve» mine forhold til barn. 😛 Hun liker de nemlig…

Hundemøter går greit nå med Noomi. Hun overfalte en border collie og en hollandsk gjeterhund idag. Så det skulle ikke mange hundemøtene til for å få det til å gå seg til. Hun gjorde jo et skikkelig førsteinntrykk på meg da jeg hentet henne, med å skjelle ut Inouk. Det er noe av det verste jeg veit på hunder. Utagerende drittbikkjer. 😛 Så jeg måtte jo le litt da.

Ellers er jeg superfornøyd med lille partysvensken min. Hun er en håndfull, og det skjer mye rundt henne når hun er våken. Hun stjeler, biter, plager Vida og er høyt og lavt. Men hun er ikke noe mer enn forventet sånn egentlig. Nå har jeg ikke hatt bruksschäfer valp før, men jeg hadde jo Nirm…

Hun er tørr de fleste nettene nå, og har sjeldent uhell inne så sant ikke jeg er treg med å få henne ut (vanskelig å se henne gå til døra om jeg står i dusjen eksempel). I natt får jeg regner med uhell, siden siste måltidet kom så sent pga treninga. Hun får bare tre ganger om dagen allerede, siden jeg ikke får det til å gå opp med fire ganger siden vi farter så mye. Og det er litt mer prosjekt å pakke V&H, enn tørrfôr sånn sett. Men ingen problemer med det for henne virker det som. Hun spiser allerede 600g V&H, så hun ligger jo foran Vida i mengden allerede. 😛 Men nå er Vida straks 8 år og kastrert, så da bruker man ikke så mye energi bare ved å være til…

Ellers blir det en aktiv helg på oss. Trening i morgen, og søndag er det apellcup. Skal starte i klasse A med Vida da siden jeg likevel må oppover dit for arrangementet skyld.

Jeg skriver virkelig avhandlinger for tiden i bloggen min, men så kan alle trøste seg med at straks blir det tilbake til den vante bloggingen her. Siden jeg dessverre starter å jobbe til mandag. Det har vært utrolig deilig med ferie. Det har jo ikke vært så mye av det de siste årene, annet enn en langhelg her og en langhelg der. Men siden jeg gikk sykemeldt i sommer, så følte jeg liksom ikke helt at jeg trengte ferie… Skal man først bli sykemeldt, skal man søren meg gjøre det på sommeren så man kan nyte det pene været. 😛

3 Responses to “Fredagsavhandling…”

 1. Ingrid Says:

  Med din miljöträning tror jag inte att risken för en «utagerende drittbikkjer»..;-). Och hennes föräldrar är ju goda förebilder.

  Oj, är din ledighet redan slut? Vad fort tiden har gått. Hoppas att du hunnit allt det du hade planerat och att det ska fungera bra även med de rutiner du har när du jobbar.

 2. Mikkel Says:

  He he. Nei jeg trur nok hun blir en fin hund med andre hunder, men det var bare litt komisk at hun startet med å skjelle ut Inouk. 😛

  Ja, det er bare to dager igjen. Men enda er det to uker igjen før Noomi må være med i hverdagsrutinene. Har fått gjort alt jeg ønsket med henne, og nå er det jo bare å fortsette på samme måten med mer miljøtrening. De er jo formbare selv om det påstås at sosialiseringsvinduet stenger ved 12 uker.

 3. Ingrid Says:

  Jag tror inte att socialiseringsprocessen tar slut vid 12 veckor, men fram till 12 veckor kan man definitivt lägga en bra grund.

Leave a Reply