Appellcup

I dag var det andre delen av apellcupen, og eneste jeg har mulighet til å være med på. To går i arbeidsukene mine, og en mens jeg er i Sverige. Så vi var nå med mest for å få gjennomkjøring…

Ikke den største kvaliteten på hverken Vida eller meg. Det var mye smårusk hele veien synes jeg, og jeg gjorde et par store feil også. Det må jeg ta på min kappe. Men det jeg er fornøyd med er at Vidas nivå på lydigheta på en dårlig dag ligger akkurat over marginen til certet. I tillegg er hun glad og fornøyd når vi holder på.

Karrakterer og plasseringer bryr jeg meg aldri om på treningskonkurranser. Det er gjennomkjøringen jeg har i fokus. 🙂 Jeg tar også og nuller i øvelser om det er noe jeg vil fikse på, belønner og slike ting.

Fri ved fot: Hans hadde lagt opp en fantastisk morsom fri ved fot! Jeg digger det når det skjer noe på den, uten at den stresses. I elite med Nirm en gang så brukte vi kanskje 1/3 av en liten ring til fvf, og slike ting ønsker jeg ikke. Jeg vil ha blanding av lengre strekker og at det skjer noe på en god fvf.
Vida hadde et meget flott fokus idag. Enkelte detaljer var jeg også veldig fornøyd med, som venstre/høyre holdt fra marsj (lønner seg å trene). Forflytninger og vendinger var jeg ikke fornøyd med, hun klenget og hadde noen trege holdter. Saktemarsjen klenget hun veldig og sperret meg faktisk. Springmarsjene hennes var jamne idag, selv om de ikke går voldsomt fort. Ikke noen Nirm man sprinter avgårde med, og det savner jeg…

Innkalling: Min første store feil, jeg gjør feil i rutinene mine og glemmer noen kommandoer før jeg går i fra henne. Hun blir usikker på første kommando, og kommer veldig sakte og stopper. Gir en ny innkallingskommando og da kommer hun som et olja lyn, men hadde to dårlige momenter. Ikke akkurat gårsdagens rå innkalling. 😛 Note to self: Jeg MÅ gjøre ting riktig i starten… Planene var å belønne denne idag om den ble helt rå, men siden det ikke ble det, så kjørte vi igjennom hele konkurransen bare.

Fremadsending: Denne var jeg kjempefornøyd med idag. Første sending gikk flott. Supert taktskifte, men holder litt høyere fart enn ønskelig. Flott og rask innkalling, så vi fikk jo gå lang fvf før vi snudde. Her fikk vi vendingen vår oppå en kjegle bokstavelig talt, så jeg måtte ta en liten u-sving rundt den. 😛 Andre sending så kommer ikke taktskiftet der det skal være, og jeg går inn med en DK for å fortelle henne at hun skal skifte ned. Noe hun gjør og. Så da har vi nok fått en kommando for å kunne redde øvelsen på stevner også. Hun ligger lovlig nær 25 meteren, men er ikke over. Må få ned fart på travet, men sliter litt med at det fungerer ikke når jeg setter det sammen, men hun går jo flott når vi trener momentet trav (kanskje spørre disse svenskene om tips om to uker. *se uskyldig ut* ).

Kryp: Man kan ikke annet enn å le. Den er ikke god, det blir den aldri og det må jeg leve med. Var fornøyd med høyrevinkelen da. På slutten startet hun å trenge meg noe voldsomt. Så jeg bestemte meg for at de skal hun ikke få lov til. Plasserte beina slik at hun måtte vike litt, og da endte hun med å legge seg på siden. *ler* Dommer kommenterte at hun burde ha ryddigere avslutning. Kan ikke skjønne hva han mente med det. 😛

Hals: Bruker lang tid på å starte og slutter før tiden på første halsgivning. Andre var bra. Noe tull hun har startet med i det siste…

Apportering av metall: Ja da. Den som bare kunne kaste! Det positive er at apporten ikke henger i taket nå, men faktisk kom ned likevel for jeg var faretruende nær ved å legge den oppi foringsautomatene. Apporteringen ble ikke som den skulle. Men det tar jeg ikke så voldsomt tung akkurat. Vida fortjener en fører som ikke bruker taket som blink…

Apportering av 4 kg: Her går det som det skal og Vida apporterer i fin Vida stil. Avslutningen vår er ikke den beste, så det må vi jobbe mer med.

Hopp: Hun toucher hinderet visstnok, noe jeg ikke selv hørte. Sitten fungerte veldig bra idag, og hun setter seg uten kommando. Så der har vi fått en løsning på det problemet ser det ut som.

Stige: Nølende ned. Eneste å si noe på, så vi får jobbe litt med den biten nå.

Fellesdekk: Tregt neddekk. Normalt for henne å være. Syntes hun snuste litt for mye idag (hadde et vindu å se igjennom).

Avsluttet med en treapportering til «beste apportør» konkurransen, og det var en utmerket apportering!

Noomi har ikke fått trene noe fornuftig idag. Bare vært sosial og lekt litt.

Da vi kom hjem, gikk vi rett i skogen og tok med oss kameraet. Gikk til lysningen, og så fikk hundene leke og kose seg der mens jeg tok litt bilder. Og det så nå ut som de hadde det veldig moro sammen. Ellers har vi klippet klør idag med lille monster også og fortalt småjentene som ikke tok noe hint sist at nei, de får ikke gå tur med hundene mine. De skulle nemlig starte med gratis hundeservice idag, og lurte virkelig på om jeg egentlig hadde lyst til å gå tur med Vida selv… Og så fikk de beskjed om å ikke komme å banke på for å klappe hundene men å heller stoppe oss på tur.

Dagens footoshoot. Noen kom i skyggen, og de ble litt mørke. Men jeg tar de med for det… Venstre øret hennes falt ned i går bare. 😮 Det som stod så fint… 🙁


Noomi starter å lære av Vida, men starter med strå i stede for trær…


Gærne partysvensker….


Krokodillebitt på Vida. Ikke rart hu tilsnakk til tider…


Endelig står hu litt stille, og da er det seffe i skyggen…


Fine øret som datt ned. 🙁

Vida er forøvrig meldt på to sporkonkurranser i Sverige nå. Så får vi se om vi kommer med. Enda en stund til fristen går ut, men likevel var det rundt 30 stykker begge dager… Men den som ikke melder på, kommer i hvert fall ikke med.

2 Responses to “Appellcup”

  1. Ingrid Says:

    Är lite avundsjuk på att ni kan träna hela elitlydnaden inne måste jag säga. Men snart är våren här och det är vår tur..;-).

    Skrattar när jag ser Noomi hoppa upp och ta strået. Noomis mormor var rena skogshuggaren på promenaderna. Hoppade hög upp i träden och slet ner grenar. Så det kanske inte bara är Vida som lärt henne…;-)

  2. Mikkel Says:

    Det er veldig deilig ja, men vi gleder oss til å flytte ut selv. 😉

    Ha ha. Da kommer hun garantert til å bli slik, når hun først har en mormor som gjorde slikt og så lærer av å se på Vida.

Leave a Reply