Noomi 12 uker

Da hadde Noomi rukket å bli 12 uker faktisk. Stor jente visstnok, men jeg ser det jo ikke så godt at hun vokser da… Annet enn at hun er tyngre å løfte, og jeg må spenne ut sela med jamne mellomrom. Spiser som hest gjør hun også, og vi øker matmengden jamnt.

I mangel på noe skikkelig 12 ukers bilde, så får dere heller et som Jannice tok om søndagen. Det meste av lyset er jo borte nå, og jeg vekker ikke valp for å ta bilder. 😉 Hun sovnet ganske raskt etter jeg stod opp idag. Da hadde hun både vært på tur og alt. Ørene ser helt lik ut enda. Og jeg synes det er på tide de kommer seg opp nå. Men de er så ufattelig myke synes jeg…

Når jeg legger meg om morgenen, så er Noomi nesten som en liten drittunge. Og holder med labbene i kompostgrinen og rister den fram og tilbake. 😛 Men akkurat nå er det deilig å få en uke med skikkelig søvn før man neste arbeidsuke nok på beregne litt mer oppdelt søvn igjen. Hun er også veldig glad når jeg våkner da, og kommer hjem fra jobb. Og det synes jeg veldig moro. 🙂

Vida har igjen blitt dronningen av tyggebein. Hun trenger visst litt konkurranse for å være så tyggete som hun er nå, men da går det til gjengeld ganske mye av slikt. Hun kan knerte et stort hvitt et på et par dager når hun er på sitt verste. Så beinet som har vært dørstopper siden Nirm døde, er straks spist opp…

Noomi skal vaksineres senere denne uka. Jeg starter litt tidlig på jobb et par dager denne uka, og da blir det mye stress å reise bortover siden jeg blir stående fast i rushen tilbake. Men trur nok at et par dager forsinket skal gå helt greit. Så starter vi på rabiesen etter hvert når hun blir gammel nok til det. Alltid greit å ha det i orden, særlig når Vida er fullvaksinert også. Plutselig så får man tilbud om noe spennende i utlandet, som et kurs jeg fikk for noen år siden i Danmark. Og da hadde jeg glemt å re-vaksinere Vida…

Traff på en av områdets ikke alt for ille oppdratte hunder. Denne har vi passert på tur nå i 2.5 år, og eieren har aldri vist noen interesse for å slippe den bort til Vida. Men nå skulle han selvfølgelig slippe den bort mot Noomi med kommentaren «kan de hilse?». Hilsing i nabolaget her er ikke greit av forskjellige grunner, men enkelte har litt vondt for å lære og trur at hilsing med ny hund er greit. Vida er nemlig i følge noen her veldig farlig, siden de ikke får slippe bort alt av drittbikkjer til henne. 😛

Har laget et lite album med alle bildene av Noomi fra bloggen i februar månde. Så lett å finne og se. 🙂

Får en del spørsmål ang Noomi. Både med tanke på treningsmetoder og faktisk om jeg blir å sende henne tilbake «hvisomatte» ditt og datt. Hengeøre er visst grunn nok til å kvitte seg med en hund. Så er det selvfølgelig hva om hun ikke lever opp til mine forventninger, hva om hun får leddfeil, hva om det ene og hva om det andre. Veldig kort oppsummert. Noomi kommer kun til å sendes tilbake dersom jeg blir så syk at jeg overhode ikke er i stand til å ta vare på henne for godt. Mye merkelig folk lurer på…

Så kommer det til treningsmetoder. Og ja, Noomi klikkertrenes. Det er en treningsmetode jeg liker, som jeg er komfortablel med og som jeg synes også er effektivt. Det passer meg mye bedre. Jeg har trent hunder ganske tradisjonelt, og jeg ser på mine resultater hva jeg lykkes mest med. Nå kan det selvfølgelig henge sammen med hundemateriellet også, de to jeg har nå er eksempel milevis bedre i kvalitet enn de to utstillingsschäferne som jeg hadde på 90 tallet (som også var syk og svak og dårlig bak….).

Men det er to ting man må forsvare i livet sitt. Og det er at man klikkertrener og er vegetarianer… 😛

3 Responses to “Noomi 12 uker”

 1. Ingrid Says:

  Haha! Stackars Mikkel. Två saker som ska försvaras och två saker som du håller på med:-).

  Jag som är bastard kan bara konstatera att av de 100 % operant klickertränade hundar jag sett så har ingen lyckats. De har fått in väldigt fina detaljer, men det är inte tillräckligt effektivt. Hunden hinner helt enkelt ta slut fysiskt innan den har kommit något vart. Å andra sidan så vet jag heller inte en enda som kör 100 %traditionellt som har något att göra i de högre divisionerna. Så det är säkerligen det sämsta alternativet. Klickerträning är bra, men man kortar ner inlärningstiden med astronomiska procentsiffror om man även korrigerar, dvs inte bara jobbar enligt principen «gömma nyckel» (är det fisk, fågel eller mittemellan?)Klick, klick (det bränns, det bränns). Nu vet jag inte om ni leker «gömma nyckeln» i Norge, så denna jämförelse kanske var helt obegriplig…;-).

  Vad gäller öronen så ska du vara fullständigt lugn. Om de fortfarande inte kommit upp när hon är 5-6 månader, så kan både du och jag börja oroa oss. Men fasen inte nu!!

 2. Eva & Elda Says:

  ja tiden går fort redan 12 veck….hon e så söt Noomi

 3. Mikkel Says:

  Skal slutte å bekymre meg for øret! 😛

  Og så skal vi prøve å bli klare for D spor før hun fyller 10 da. 😉

Leave a Reply