Papirløse flyktninger?

I går skjedde det som aldri burde ha skjedd. Skulle til veterinæren med Noomi for vaksine (vi er litt sent ute for 12 ukers vaksina), og mens jeg lastet hundene inn i bilen, la jeg mappa med alle papirene til hundene på taket. Og glemt ble de. Kjørte avgårde, og det lå ikke noe mappe der da jeg kom fram. Fikk sendt ut guttungen hos husverten til leting, men han fant ikke noe. Og jeg var to turer langs kjøreruta mi for å finne den (og irriterte mange billister pga lav hastighet. 😛 ), men borte var den. Ikke lå den i postkassa mi da jeg kom hjem, og ikke en eneste SMS om at den er funnet. Så jeg antar at de er borte for godt. Skal henge opp noen lapper i nærmiljøet her med en grei dussør på, og se om det frister folk til å levere den tilbake. Boka inneholdt alt. Stamtavler, pass, startbok, startkort og kvittering på at jeg har betalt medlemsavgift.

Jeg blir superparanoid når jeg mister noe med navnet mitt på. Og jeg har klart å spille av scenarioer allerede med at folk prøver å omregistrere hundene til sitt navn og så påstå at jeg har stjålet de… Da jeg trudde jeg hadde mistet en bilnøkkel, så kjøpte jeg hengelåser til burene til hundene, rattlås til bilen og forlot aldri bilen med hundene i uten å ha rygget de inntil en vegg, satt bilen i revers og satt på rattlås… Den gangen jeg mista ID kortet mitt på jobb, så kjørte jeg hjem på natta for å sjekke at alt var bra. Welcome to my world liksom. 😛 Det er en grunn til at jeg er forsikret mot ID tyveri. 😉 ID kortet mitt kom forøvrig aldri til rette, så jeg har ikke så stor tiltro til at papirene til hundene kommer til rette… Så får jeg heller bare bli overrasket om de er funnet av en ærlig sjel.

Nå har jeg sagt til Noomi at selv om hun er papirløs flyktning fra Sverige nå, så får hun hverken skrive bok eller holde demonstrasjoner foran Stortinget. Men så veit man jo at litt avistid gjør at hun får være i landet, så kanskje hun burde gjøre det fram til hun har alle papirene i orden igjen? Men nå er det å gå igang og skaffe alt på nytt igjen. Startboka til Vida og den svenske stamtavlen til Noomi er vel de to verste å erstatte, selv om den sistnevnte ikke er et must. Samt at jeg ikke får fylt på alle vaksinene deres. Bekreftelse på at jeg er medlem i Stovner Hundeklubb har jeg fått, og jeg har etterlyst nytt startkort nå. Så skal jeg ordne nye pass i morgen, og så tar jeg og drar innom NKK neste friuke og ordner med nye stamtavler og starbøker. Så gårsdagen kan man trygt si at ikke var noen spesiell høydare.

Noomi veide forøvrig 14 kg igår. Hun var flink hos veterinæren, og prøvde å tygge i stykker et par hundefigurer og rive ned ting fra veggene. Hun protesterte høylytt som forventet på å bli stukket i nakken, så det har hun ikke noe sansen for. Hyggelig var det å treffe igjen veterinærassistenten som var så trivelig da jeg satt der knust og oppløst i tårer for snart ett år siden. Så fikk hun hilse på nyanskaffelsen. Veterinæren har jeg ikke sånn supersansen for, men han fungerer til vaksiner og småting. Uansett fant han ingen feil med superhunden min, men det var jo ikke forventet heller. 😛

Jentene kose seg sammen, og leker mye. Vida synes at Noomi tidvis er litt slitsom, men så klarer hun ikke å unngå å leke med henne heller. Det er litt diskusjoner ang tyggebein, men det går bedre og bedre. Noomi mener at det å tygge tyggebein er en sosial ting, og vil gjerne at jeg skal holde beinet eller at Vida skal tygge på andre enden. Hun liker å få klapp og kos, men ikke type ligge inntil slik som Vida er. Men det holder egentlig med en hund som ønsker å sitte oppå en 24 timer i døgnet…

I dag blir det en tur til Drammen for trening, og senere møte i brukskomiteen. Får mer hundemat også idag, siden Noomi spiser som en hest. Så da er jo kvelden booket inn med veiing av mat. Så med tanke på antall timer med urolig søvn i natt, så blir det nok ikke noe oppdatering om treningen før i morgen. Internettet mitt er i tillegg meget ustabilt for tiden, så jeg har manglet det en god del i det siste…

6 Responses to “Papirløse flyktninger?”

 1. Ingrid Says:

  Och inga foton heller?…;-)

 2. Mikkel Says:

  Noomi var redd for å bli gjenkjent og eksportert rett over grensa med en gang! Hun er her jo for å jobbe, og da vet man at man ligger tynt an om papirene ikke er i orden. 😛

  Men skal få tatt nye bilder i morgen om været er bra. I dag har vinteren kommet tilbake. 🙁

 3. Eva & Elda Says:

  härligt att läsa om Noomi,,,,jag kollade nu hur mycket Elda väger 11 kg,,,,kommer ni till valpträffen

 4. Mikkel Says:

  Vi kommer på valpetreffet ja. Regner med at dere kommer også?

 5. Eva & Elda Says:

  ja även vi kommer,,,ska bli kul att se hundarna igen

 6. Mikkel Says:

  Så bra. 🙂

  Gleder meg til å treffe dere, og se lille Elda igjen.

Leave a Reply