Noomi 3 mnd

I går var Noomi 3 månder. Pga manglende fotovær, så fikk vi ikke tatt noen bilder, men det ble da et par idag på ettermiddagen. Så sånn ser øra hennes ut nå. Liten gremlin er hun, og til tider så er hun fôret etter midnatt virker det som. 😛

Det var trening i hallen idag. Var der litt før fem, men ble pratende litt for med noen, slik at vi ikke kom igang før halv seks. Noomi fikk komme inn først, siden det var forholdvis lite hunder da. Det gikk for det meste i lek, og innkalling. Prøvde ut metoden som Eva Bodfält beskrev i sin blogg etter treningen med Drive. Og det gav god respons! Vi jobber også med å komme tilbake med leke. Jo mer leken blir styrket i verdi, så øker også ønsket om å beholde den selv. Heldigvis er hun veldig sosial, så kommer så fort jeg løper vekk i fra henne.

Hadde henne også inne en tur på fellestreningen, for å få litt forstyrrelser når vi leker. Og det gikk helt utmerket om å være konsentrert om leken mens det var hunder rundt. Hun fikk hilse på to hunder idag. Nirms eks-beiler kelpien Matti (som er en hannhund, men som var veldig forelsket i Nirm) og groenendaelen Ida. Ida og Noomi fant hverandre med en gang, og ville gjerne bare orme på hverandre og leke. Trur de kan bli veldig gode venner egentlig, med så lik måte å leke på. Da vi satte igang med leken etterpå, så var det full fokus på meg. Har startet å belaste henne litt i leken nå også, og det synes hun er moro. Hun har fått bedre bitt, henger bedre på og er mye mer intens. Me likes! 😀

På slutten av dagen, fikk hun og være en tur inne. Da lekte vi igjen, jobbet med å komme tilbake med leken og starter å sette kommando på sitt nå! Litt moro er et å gjøre slikt.

Vida fikk og trene selvfølgelig.

Trente en del på fri ved foten som vanlig. Vi starter med å pirke på rumpa hennes, noe hun synes er veldig gøy. Er visst den beste oppvarmingen man kan få mener Vida. Så kjørte vi litt mer vanlig fri ved fot, og jeg var ekstremt fornøyd med venstrevendingene hennes idag. Hun jobber godt med bakparten nå! 😀

Så jobbet vi med halsen. Starter med henne i front for tiden, siden hun er mer letthalsende da. Så belønner jeg den noen ganger, før jeg tar henne inn i utgangsstilling og belønner for at hun starter med en gang. Og var veldig fornøyd med henne idag. Eneste med å ha henne i front, er at det er litt viktigere å klare å legge henne i riktig «modus» da, ellers kan hun noen ganger bli sittende å bare smelle med tenna uten å lage en lyd.

En veldig kort kryp så. Belønner for at albuer er nede, og så får hun gjøre som hun vil med bakbeina nå.

Slutten av dagen var det fremadsending. Den startet ikke så bra idag, med dårlig utsending fra fot. Så hadde hun en bra utsending, men prøvde å gå mellom figurantene til høyre og ikke i midten. Feilet henne på det, og startet på nytt. Så gikk det veldig bra. Fint taktskifte, og ganske grei fart videre. Andre veien kom takskiftet for sent, så jeg kommanderte rolig der. De neste to sendingene kom taktskiftet der jeg ville ha det. Så jobbet vi med travet. I stede for å klikke og belønne hos meg nå, så stoppet jeg henne og gikk fram med godiser. I tillegg til å stryke en del på henne før vi gikk slik at hun skulle være roligst mulig. Og det var veldig positivt dette! Så bare å jobbe på.

I morgen setter vi kursen mot Sverige, og det gleder jeg meg til. Vida skal få årets første spor på lørdag, i tillegg til at jeg har planer om la Noomi få prøve seg også på lørdag. Det kan bli spennende. Har lyst å prøve noe annet med henne, enn jeg har gjort med tidligere valper, så får vi se om det fungerer eller ikke.

Men er her 3 mnd bilder av Noomi, så Ingrid ikke får absinenser selv om hun ser henne i morgen allerede. 😛

Som dere ser så står øra mer og mer, selv om det venstre henger om kvelden når hun er trøtt da. Da blir visst ørene trøtte også…

6 Responses to “Noomi 3 mnd”

 1. Ingrid Says:

  Åhh tack!! Jättefin hon är. Vi ses i morgon!!! Yes!!

 2. Mikkel Says:

  Hun er kjempeskjønn.

  Det gør vi! 😀

 3. Carina Says:

  Hun er sååå fin! Det tror jeg Ida også syn. 😛 Og «kjempestor» hadde hun blitt. 😀

 4. Eva & Elda Says:

  så ljuvlig Noomi är

 5. Bjørg Eva Says:

  Oj, hun har vokst mye på en mnd 🙂 Fin er hun!

 6. Tone Cecilie Says:

  Så stor hun er blitt! Håper dere koser dere i Sverige:)

Leave a Reply