Noomi 14 uker


Foto: Ann-Marget Andreasson

Tenk at Noomi har blitt 14 uker allerede! De vokser og gror disse valpene. Glemte kameraet på tur, så 14 ukers bilder får komme i morgen i stede. Nå er det ikke noe særlig med sol å ta bilder i… Kom nemlig på at hun var 14 uker i dag midtveis i turen. 😛 I stede får dere nyte et av bildene som Ann-Margret tok i helgen. 🙂

Akkurat nå er jeg veldig glad i SBKs Tävlingskalender. De har nytt system fra i år, og det gjør det utrolig mye enklere å melde på fra Norge. Særlig med tanke på betaling, nå som det er kortbetaling. I tillegg er det superenkelt å finne stevner til egen hund, siden man kan velge kun å se den klassen ens egen hund starter i. Og da er det bare å sitte med Eniro.se og se hvilke stevner som er i kjørbar avstand fra meg. Jeg har en grense på ca 5 timers kjøring om jeg har mulighet for å overnatte, noe man som oftest har. På planene mine ser det jo ut som vi ikke har noe annet å gjøre enn å reise rundt på konkurranser, men så må man huske at det ikke er like lett å komme med i Sverige som i Norge. På de to stevnene jeg hadde meldt meg på til neste helg, så er det over 30 påmeldte begge dager, og 15 spor…

Så nå har jeg trålet gjennom alt som er mulig å melde seg på i Sverige fram til 30.6. Så får man se hva man kommer med på. Det er en av de geniale tingene med det nye systemet. Kommer man ikke med på et stevne, så får man tilbakeført penger og kan betale neste stevne med det man har på «konto» der. Så er det bare å håpe på at jeg får med meg en god poengsum fra Sverige, og en til fra Norge også før den magiske datoen…

Noomi fikk trent litt mer på å gå pent i bånd både i går og idag, og det gikk veldig bra. Vi kan gå ganske mange meter nå med slakt bånd, og hun har ikke vist tendenser til å ville trekke avgårde i det overhode enda. Vida sitter tålmodig på trappa og venter mens vi trener. Da vanker det både godis og skryt på henne, og det sier hun aldri nei takk til.

Nå nyter vi at våren har kommet. Nekter å tru at det kan komme mer snø nå. Det starter å bli ganske bart i skogen, mens det tar litt tid før stiene er smeltet også. Deler av skogen «vår» var opptatt igår, men heldigvis er det mulig å gå litt andre steder der. Så hundene fikk kost seg veldig igår. Til friuka, så får vi dra og miljøtrene litt mer igjen. Nå har vi jo fartet så mye i det siste, at det har vært nok i seg selv. Det blir vel også en tur i sporskogene regner jeg med. Med Vida så får jeg fortsette å jobbe med oppsøkene våre, siden de ofte er vår svakeste del av sporet for tiden.

Noomi skal få vente litt til før hun får forsøke seg på noe mer spor, og modnes litt mer i hodet sitt først. Så skal jeg starte på dekkmarkeringene hennes. Er så fornøyd med å ha passive markeringer på Vida, at det skal jeg også ha på Noomi.

I dag har det høyre øret stått ganske mye også. Enda myke flipper, men det går jo framover. Hun får noen digre blekker ser det ut som. 😛 Kanskje hun til og med slår Vida med sine parabolantenner?

Leave a Reply