Enduro = utholdene = Noomi

Aller først må jeg starte med en stor gladnyhet. Wolf er kommet til rette. Han ble funnet idag, noe tynn, men ellers i bra form. Det er så utrolig deilig å vite at han er tilbake nå!

Akkurat nå føler jeg at lille valpetass kler kennelnavnet sitt godt. For hun skal ikke akkurat anklages for å ikke være utholdene… I tillegg så mistet hun ikke intensiteten da hun ble sliten, men konsentrerte seg bare enda bedre om meg. Det er en egenskap jeg likte veldig godt å se! Og jeg håper at hun beholder den. Jeg digger rett og slett valpen min!!! 😀

Det har vel kanskje blitt sånn ca 2 timers trening på henne idag. Hun har vært i hallen i Drammen idag, pluss valpekurs. Mellom treninga i Drammen og valpekurset, så stoppet jeg innom Sandvika Storsenter. Aldri vært der før, så det var jo kjekt. De hadde utrolig hygeniske toaletter der! 😀 (de som kjenner meg, skjønner hvilken glede jeg har av slikt. 😛 ), en diiiger bokhandel og to steder med vegetariske, glutenfrie middager. Så da vet jeg hvor jeg skal spise middag de neste tre onsdagene, samt før valpekurset. Bedre å reise litt tidligere hjemmefra og spise der, enn å stampe i kø ut av Oslo…

Rett før kurset skulle jeg lufte hundene. Fant en liten flekk med noen trær og som gikk ned til vannet. Og det var jo kjekt for de å løpe litt på, få gått på do og vasse litt. Men Noomi klarte å få sin første svømmetur idag. Vasset litt for langt, og så kunne hun plutselig ikke stå noe mer. Men svømte bare tilbake uten problemer. Ikke noe panikk eller vill plasking. Så får håpe hun blir like svømmeglad som Vida. Ypperlig mosjon sommerstid det.

I hallen så lekte vi en del og trente på småting. Som å tilby sitt, dekk og stå. Gå litt etter og kontakt. Er på tide å starte å sette på litt kommandoer her og der trur jeg. Sitter og lurer på om jeg skal starte skikkelig med fri ved foten på et kurs i august, og kanskje maile instruktøren og spørre hva hun ønsker jeg skal ha av grunnleggende ting inne.

På valpekurset gikk vi igjennom mye grunnleggende. Som kontakt, værsågod øvelser, lek, håndtarget og litt starten på innkalling. Noomi var veldig flink, og var også litt demohund noen ganger siden instruktørens hund er skadet. Jeg jobber også en del med passitivtet på henne, at hun skal kunne sitte mellom beina mine og slappe av og være rolig. Det er ikke å ha henne i aktivitet som er det vanskeligste… Hun har også totaltforbud om å hilse på de andre valpene, siden mye av grunnen til at vi går er også er å trene rundt litt andre hunder enn det vi til vanlig gjør. Siden det er hunder hun aldri skal ha noe med å gjøre, så trenger hun heller ikke å bli kjent med de. Hun har veldig god av og påknapp. Hun er intens og ivrig når vi jobber, og så roer hun seg helt ned når vi tar pause.

Det meste gikk bra, untatt værsågod treninger. Der har hun litt lite tålmodighet, og ble fort litt frustrert. Og da kommer det lyd. Men ellers er hun helt stille. Så jeg må tenke litt, og forandre litt på den treningen for at hun ikke skal bli frustrert. Legge lista enda lavere for at hun skal lykkes.

Vida fikk trene også idag. Som jeg har nevnt før, så trives hun ikke spesielt godt i hallen i Drammen. Det skjedde etter jeg presterte å kaste ballen hennes i beina på Inga. Men på et punkt idag så var vi bare to hunder inne, og da fungerte hun utmerket. Så det er rett og slett at det blir for trangt hun blir usikker. Mens det var mye folk inne, trente vi mest på tricks og slikt. Mens vi fikk gått igjennom en del annet mens det var nesten tomt. Og trur jeg skal gjøre det den siste ganger vi er der også for sesongen. Det føles litt teit å trene inne i det fine været, men det kunne også både ha bøttet ned og vært snø og minusgrader idag. Og har man bestilt og må betale, så kan man likegreit trene der også.

Fri ved foten så har hun fått veldig bra posisjon i det siste synes jeg. Den har blitt mye bedre etter jeg har terpet så mye på venstrevendinger, så det var tydeligvis tingen for Vida. Vendinger til venstre blir bedre med en hund som ikke går alt for langt fram.

Innkalling belønnet jeg kun fart på en strekke idag. Og det var godt og eksplosivt.

Fremadsending hadde hun flott taktskifte. Og så terpet vi på noen runder med å gå sakte. Og hun går virkelig sakte nå. Det å få «verktøyet» at hun kan stoppes og gå fram og belønnes nå har vært veldig kjekt. Trur jeg skal prøve å stoppe henne helt rett etter temposkiftet, belønne det og så trave videre for å se om jeg får ned farta ytterligere der.

Halsen var starten bra. Hadde først en økt foran meg med synlig leke, og så i fot. Flytter seg ikke. Sluttet litt tidlig en gang idag, men ellers bra hals.

Krypen var kort, men veldig bra!

Hoppet er ikke noe å klage på. Hun setter seg godt og sikkert med frivillige sitter på andre siden, og sitter der til ny kommando.

Til slutt kom vi oss hjem, etter å ha vært på farten nesten siden vi stod opp. Nå sover hundene godt, og virker fornøyde med dagen idag.

Har jeg fortalt at jeg er superfornøyd med valpen min forresten? 😉

3 Responses to “Enduro = utholdene = Noomi”

 1. Ingrid Says:

  Bra att Noomi gör skäl för namnet. Det vore ju ett misslyckande för varumärket om hon var slö och ingenting orkade.

  Förresten så är simträning ypperlig motion även vintertid…om man har tillgång till bassäng;-).

  Roligt att du är nöjd med din valp. Lite avundsjuk är jag. Det var ju 6 år sedan jag hade en egen valp och jag har lärt mig massor, som jag vill praktisera på nästa valp, sedan dess.

 2. Ingrid Says:

  Glömde kommentera att den lilla skygga hunden kommit till rätta. Så himla skönt att höra!

 3. Mikkel Says:

  Hun lever opp til tre av betydningene allerede. Utholdene, lykkelig og vakker. Så er det bare å se om hun blir episk i tillegg. 😛

  Tenkte å få sjekket med noen basseng til høsten igjen, slik at jeg også får med meg noen som kan lære meg litt øvelser og slikt også. Nå er det jo straks svømmetemperaturer ute her…

  En stund til du får valp nå, så skjønner du er litt misunnelig. Særlig når disse er så supre! 😀

Leave a Reply