Bursdagsfeiring

I kveld ble det trening i stede for foredrag. Hadde overhode ikke lyst til å sitte inne i det fine været. Vi var nok inne i går på treningene + kurset. I tillegg så har jo Vida bursdag, og hun har nok mer lyst til å trene enn å sitte og vente i en bil…

Vida takker forøvrig for gratulasjonene, og sier hun har hatt det bra i dag. Fått trene, gå tur og spist både strupe og «oksens gledesstang. 😛 Nå sover hun søtt ved siden av meg i sofaen, mens urokråka har tatt kvelden på soverommet…

Var førstemann framme, og da la jeg ut et lite spor til Noomi på gresset. Veldig kort, var vel bare sånn ca 20 meter. Leken i enden, siden vi ikke har jobbet noe med pinner. Krysset det bare, og hun tok det opp med en gang og fulgte det. 😀 Så det var vi glade for. På lørdag skal hun få gå et litt lengre spor i skogen.

Vida fikk trene på fri ved foten, apporteringer, hals og skritt-delen i fremadsendinga. Og hun var vel egentlig veldig flink jente idag.

Fri ved foten så hadde jeg ball synlig idag samt la den ut flere ganger og så gikk fri ved fot. En veldig stor forstyrrende effekt på Vida. Nirm var helt anderledes med ekstern belønning, og jobbet veldig bra for det, siden det å løpe til den var belønning nok i seg selv. Mens for Vida er det hardt å konsentrere seg om jobben sin dersom hennes favorittleke ligger synlig. Men det er godt å trene på ting som er vanskelig!

Apporteringene idag så trente jeg mest på farten. Kastet ut apporten mens jeg holdt i halsbåndet og hetset henne. Siden hun er en lydløs liten frøken, så går det utmerket å dra henne opp så mye. Får opp fart både fra meg og tilbake igjen på den måten. Og hun synes det er moro.

Halsen gjorde jeg som jeg har gjort i det siste. Først halse i front med synlig ball, for så å repetere i posisjon. Hoppet ut av posisjon første gangen, men da avbrøt jeg henne og startet på nytt. Og da satt hun i ro.

Etter pausen hennes så var det trening på litt fremadsending. Og hun går virkelig sakte nå. Det er så vidt det rører seg fremover til tider. 😛 Men det er positivt! 😀 Har noen planer ang hvordan få ned tempoet etter taktskiftet, så det skal bli spennende å sette i praksis etter hvert.

Noomi var også ute for to økter med lydighet. Vi trente på leksene våre fra valpekurset, minus vær så god treningen. Jeg må forandre litt på hvordan gjøre det for å ikke få frustrasjon i henne.

Vi har startet å legge på kommando på sitten. Og hun er flink og kommer og setter seg igjen med en gang hun har spist godisen sin. Så trente vi på noen dekker. Hun har fine neddekk, men her kan det komme litt lyd av og til. Da bryter jeg henne av, og trekker henne ut av posisjon med sela. Så trente vi innkallinger med håndtarget, og det er full fart med gallopp til meg. Greit å vite at hun gjør det utendørs, så står jeg over løping på betonggulvet på kurset. Trente også på kontakt og det å gå etter meg. Og hun var kjempeflink!

Så skjedde det som ikke skal skje med små valper. Hun ble knøvla av en annen hund på treninga idag. Hun er 16 uker, og skal være slike episoder foruten. Jeg ble veldig satt ut, for jeg hadde ikke forventet at slikt skal skje på en trening. Nå kommer jeg nok ikke til å ha Noomi ute lengre når den er ute, i hvert fall ikke uten en løs Vida i nærheten… Heldigvis var Noomi såpass i lekemodus og tåler en trøkk, men det skal være så unødvendig å sjekke ut om en valp tåler slik behandling eller ikke…

2 Responses to “Bursdagsfeiring”

 1. Ingrid Says:

  När jag ringde hem och var förtvivlad för att jag gjort något fel i hundträningen, så sa alltid min pappa: En bra hund tål ett och annat misstag.
  Jag tror det gäller om de blir påhoppade av en dum hund också. För jag antar att Noomi var sig lik efteråt?;-)

  Vad duktig du är med dina hundar. Roligt att Noomi spårade:-)

 2. Mikkel Says:

  Takker. 🙂

  Hun var seg selv ja, så har nok ikke tatt så stor skade av det. Men jeg blir irritert på slikt. En annen gang er det en valp som ikke tåler slikt…

Leave a Reply