Båndtvangen har startet

Av og til ønsker jeg at båndtvangen var en dårlig aprilspøk. Det er og blir en kollektiv avstraffelse fordi enkelte hundeeiere ikke har mer enn to hjerneceller i hodet sitt. De fleste kommunene har alt for dårlige tilbud til å få ha hundene løse, og fleste slike plasser blir jo bare brukt til møljelek med diverse rare hunder. Nå er jo jeg våken til rare tider av døgnet, så jeg kan jo bruke de områdene så sent på kvelden at ingen andre er der uansett. Bøter og advarsler er det jo også gitt i denne byen. Det verste er jo at det er tilfeller hvert bidige år med hunder som jager og dreper bufe. I tillegg til at det garantert er uoppdagede saker med hunder som dreper og forstyrrer vilt… Og de hundene man som oftest treffer på løse i skogen om sommeren, er nettopp de som drar langt avgårde og oppsøker vilt. Nemlig jakthundene. Nå er det jo kommet ulv i Østmarka, så nå vil kanskje et par jakthundeiere tenke seg to ganger før de slipper hundene løse. En hund har blitt drept, og en visstnok jaget (siden det var en politiker som påstår dette, så tar jeg ikke alt for god fisk. 😛 ).

Kloklipping her i huset har virkelig gått på frammarsj hos enkelte små valper med sterke egne meninger. Første gangen jeg klippet klørne på henne, så var det utrolig mange protester. Nå kunne hun ligge enkelt og fint i sofaen mens jeg klippet klørne hennes. Kanskje ikke helt «klikkersk» å bare holde henne fast og klippe, men men. Ikke har hun blitt kjeftet på, ikke korrigert fysisk eller noe. Bare holdt fast enkelt og greit. Vida derimot legger seg jo på siden med en gang hun ser klotanga til tider.

Vi har forøvrig kommet oss med på første sporstevnet i år i Sarpsborg. Så sesongsart blir 15. april i en arbeidsuke. Men det får gå. Hva man ikke gjør for å konkurrere til tider. 😛 Men gjort det før, og vet at det går. Ser at det er flere kjente som skal starte den helgen, så jeg vurderer å bare reise fra stevnet med en gang jeg er ferdig og høre om de kan ta med papirene tilbake for meg. Så får jeg sovet mest mulig før jobb.

En natt igjen til fri. Jeg har forresten sagt opp jobben min nå, siden jeg har planer om å studere fra høsten av. Det er med forbehold om at jeg kommer inn på studiet, noe arbeidsgiveren min har godtatt. Så fra høsten av starter jeg forhåpentligvis på en bachelorgrad i teologi ved Menighetsfakultetet. 😀 Det gleder jeg meg veldig til! 😀

4 Responses to “Båndtvangen har startet”

 1. Ingrid Says:

  Teologi? Jag hade ingen aning om att du var intresserad av det. Så nu gäller det att jag vaktar min tunga och inte svär så mycket då?..;-). Men jag förstår dig. Det är ett väldigt intressant ämne.
  Hoppas att du kommer in. Det är fantastiskt roligt att studera.

 2. Carina Says:

  Ja, det skal du ha meg til å tro. *ler*

 3. Mikkel Says:

  Du glemte å se på datoen Ingrid. 😉 Så blir nok ingen teologistudier på meg fra høsten av, og ikke har jeg sagt opp jobben. 😛

 4. Ingrid Says:

  Haha, där lurade du mig allt! Man vet ju inte riktigt vad man ska tro när det handlar om en vegan som aldrig dricker en droppe starkt..;-)

Leave a Reply