Spor, felt og lydighet

I dag ble det «full pakke» treningsmessig på jentene mine. Både lydighet, spor og felt.

Vi startet med lydighet på badeplassen her i nærheten. Litt vel vått og surklete gressmatte der nå, men det går da an å gå litt.

Vida fikk trene fri ved foten, innkalling, fremmadsending og kryp. Og jeg var vel fornøyd med alt, unntatt retningen og taktskiftet på tilbakeveien på fremadsendingen. Så der har jeg noe å jobbe med framover. Ellers var farta etter taktskiftet på første veien veldig bra. Bråstopp og så sakte videre…

Noomi fikk trene sitt, dekk og litt apport. Vi hadde en hel trening uten et eneste pip på dekken faktisk! Apporten har hun ikke den store interessen for, i tillegg til at jeg synes det er vanskelig å shape inn den øvelsen. Så utrolig lett for å klikke for å spytte den ut i stede… Jeg trur vi må jobbe med den inne der det ikke er like mye forstyrrelser en stund til.

Så har de fått gått både spor og felt idag.

Vida fikk to av følgende oppgave:


Se bort fra mine dårlige tegnekunnskaper, og at det ikke blir så proporsjonalt og rett og fint. Men det sorte er sporet jeg gikk, og det røde hvor jeg sendte henne. Planen var at dersom hun tok baksporet, så skulle hun få følge det og se at hun bare havnet på start igjen.

Første sending, så tok hun baksporet. Fulgte det, og havnet på start og så litt overrasket ut. Sendte henne litt mer til høyre da, og da valgte hun rett vei. Leke etter kort tid. Grunnen til at jeg valgte å bruke leke, er at jeg da kan bryte henne av sporet tidligere enn med pinner uten at hun føler at det er en korreksjon.

Samme oppgave gang nummer to, og da valgte hun søren meg bakspor igjen. Jeg slapp lina for å la henne frispore litt med den på slep, og hun valgte å snu faktisk etter en liten stund og så spore alene til leka.

I og med at jeg har en misstanke over at hun bevisst velger bakspor nå for tiden, så har jeg planer om å kjøre noen slike oppgaver framover og så la henne spore på egenhånd slik at jeg ikke styrer henne i lina. Leke etter kort tid. Så kanskje hun erfarer at bakspor ikke fører noe som helst sted. I tillegg så må jeg få opp motivasjonen hennes igjen i skogen. Jeg glemmer fra hvert år at hun trenger en liten motivasjonsboost når sesongen starter hvert år…

Feltet til Vida kjørte vi bare motivasjon på. Anne gikk ut med to gjenstander og gav henne masse påvirkning. Såpass at det kom lyd fra lille Vidasen! Og fart var det på tøtto ut i feltet. Ingenting å si noe på det idag. Så skal kjøre noen rene motivasjonsfelt på henne nå, og prøve å huske til neste år at jeg må gjøre det samme da. 😛

Noomi fikk et spor som var ca 70 korte skritt med to leker og det ble en time gammelt. Litt nyskjerrig på ting og tang, men når hun først sporer, så går hun nøye og fint. Tok litt tid før hun tok opp igjen etter første leka da, men gjorde nå det og fikk kravlet seg over disse trestammene jeg måtte passere. Men veldig fornøyd med henne!

Så var det felt. Hun får være med ut og se jeg legger en gjenstand, og så går jeg tilbake til start med henne. Hadde tre forskjellige gjenstander, og la de ut en og en. Første var vel på kanskje 15 meter, andre på ca 25 meter og siste gangen på rundt 40 meter trur jeg. Og hun løp fint ut alle gangene, og hadde det supertravelt med å komme tilbake! 😀 Ikke dårlig at hun har høyere tempo tilbake igjen allerede nå! 😀

Fikk tatt noen bilder av Noomi idag. Sola var så sterk, så de ble ikke så fine… Men men. Sånn ser hun nå ut for tiden…

Hun kler virkelig navnet sitt, for hun er både vakker og lykkelig liten valp! 😀

I morgen blir det påskehandling og mer trening! Det er ikke bare bare og skal legge om kosthold bestandig, og så har jeg planer om å lage en god del nye retter for å utvide mathorisonten min litt. I tillegg til at min «ikke-spise» liste inneholder ganske mye mat som jeg skal unngå i et par uker nå… Men trur det kan bli god mat for det!

2 Responses to “Spor, felt og lydighet”

  1. Ingrid Says:

    Fina lilla Noomi. Häftiga öron. Och jag slipper ge dig en ny valp..;-)

  2. Mikkel Says:

    He he. Det gjør du ja. Men hun har skikkelig parabolører da! 😛

Leave a Reply