Trening på Trandum

I dag var det trening på Trandum.

Vida har fått gått to oppsøk, et felt og litt lydighet. Noomi felt og lydighet, det blåste for mye til at jeg ville legge spor for henne idag.

Feltet til Vida var bra. Hun var ivrig, og hadde ikke ro til å sitte og vente mens jeg fikk påvist feltet. Slo fort på en gjenstand som lå oppå en stubbe, men etter å ha letet en stund rundt der, så dro hun videre. Kallet henne inn og ba henne søke en gang til der, og da fikk hun løsning på det. Så ble hun en erfaring rikere idag. Hentet inn to andre gjenstander fint, og da gav vi oss der.

Noomi fikk også løpe litt i feltet, og hente tre ting. En og en enda. Fant noen brødbiter ved tredje sending som hun fikk i seg et par av, og da var gjenstanden glemt. Skulle ut og vise på nytt, men da kom hun plutselig på den og løp avgårde og hentet den. Fineste valpen min det!

Sporoppsøkene gikk ikke bra. Bakspor på første, fulgte til start og så tok henne av. Var uvillig til å gå ut også. Andre oppsøket så trur jeg det hadde gått noen i det, for hun fulgte et spor ganske nøye ut. Ropte henne tilbake etter hvert, og da slo hun på riktig spor på vei tilbake. Så jeg lurer på om jeg har en hund som bare går til venstre i sporoppsøk nå. 😛 Det er det hun har gjort på alle oppsøkene hittil i år. I morgen skal jeg kjøre påvirkning for å få mer ønske om å gå ut på oppsøkene. Og de skal gå til høyre!!

Lydigheta til Vida startet ekstremt dårlig…. Og hun gjorde en av de tingene som er utilgivelig for meg, og da kjefter jeg faktisk på henne. Japp, kjempedårlig klikkertrener i den situasjonen. Men på de 6 årene jeg har hatt Vida, er det andre gangen jeg har blitt skikkelig sur på henne. Fikk rettet opp feilen noe, og satte henne i bilen. Og jeg ble en erfaring rikere.

Etter litt pause fikk Noomi komme ut. Trente litt på sitt og sittkommando. Så trente vi frivillige dekker, og hun sa ikke et eneste pip denne gangen heller. Så snart skal jeg legge på kommando der og. Litt ståtrening og litt innkalling. Tenkte jeg skulle droppe å kampe med henne til tannfellingen var over, men det lar seg ikke helt gjøre. 😛 Får hun ikke leke å kampe i, så kamper hun i meg…

Ny økt på Vida, og den gikk bra. Vi fikk løst opp i ting, og gått igjennom noen øvelser. I slike stunder som dette, er jeg glad for at jeg har en hund til. Men jeg veit jo at sist jeg tenkte den tanken, så slo hun ganske god til plutselig. 😉 At Vida er ujamn, er ikke uvanlig. Man bare glemmer det fra gang til gang, siden det skjer så sjeldent nå…

Så var det middag hos ei i klubben. Siden jeg har mitt matprosjekt pågang, tok jeg med egen mat. Men det var selvfølgelig den en av de få personene som hadde kunne laget mat til meg. 😛 Fikk lånt et par kokebøker av henne med spennende oppskrifter, både vegetariske og veganske. Så det skal bli spennende å prøve seg på bl.a. rødbethummus.

Leave a Reply