Trening i Fetsund

I dag var vi på Hvaltjern og trente, og der hadde det blitt bart nok for både spor, lydighet og felt. Og jentene mine fikk trent en del idag.

Lille Noomi er 4 månder i dag faktisk. Og jeg synes hun faktisk er veldig flink som orker og har lyst til å trene så mye som hun gjør. Hun synes det er kjempemorsomt rett og slett!

I feltet idag var Vida sitt gamle jeg. Stor motivasjon og vilje for å søke, og hentet inn tre gjenstander. Den fjerde lot jeg ligge, siden hun hadde jobbet godt for å finne en plastikkting bak en rot på et veltet tre.

Sporet idag var bare motivasjon for å løpe ut på sporoppsøk. Dvs det var egentlig ikke spor overhode, men på henne er jeg ikke redd for å gjøre slike sprell for å få opp motivasjonen hennes. Anne var «hare» og så sendte jeg henne ut rett etterpå i full fart. Full fart ut dit Anne hadde vært, og full fart videre. Ikke direkte sporing da, men jeg trur ikke Vida tar så stor skade av akkurat litt slik trening. 😛

Lydigheta fungerte fint idag. Fikk jobbet litt med taktskiftet på andre sending på fremadsending, fri ved foten, innkalling, kryp og apportene.

Noomi fikk et spor på ca 50 meter og med to leker i som vanlig. Hun sugde seg fast i sporet med en gang vi krysset det og jobbet godt. Hun er vant til at sporet går for det meste rett fram, men i dag fulgte jeg terrenget litt mer og hun var tydelig å lese når hun gikk litt av sporet. Da var det å prøve å finne det igjen så fort som søren! Nå synes jeg hun er sporsugen nok til å gå lengre spor, så nå skal vi øke lengden. Liggetiden er jo på 1 time allerede, så den er det ikke så hastverk med å øke akkurat.

Lydigheta startet vi å legge kommando på dekk og stå idag. Noomi får samme stå-kommando som Nirm og Vida av enkelthetens skyld. Gammel vane etter å ha brukt det i 10 år, i tillegg til at jeg bruker «stå» så mye i hverdagen uansett. Litt apportering ble det også. Jeg er sabla dårlig på å shape inn den øvelsen må jeg innrømme, så jeg brukte samme metode som på Vida idag. Kaste den avgårde rett og slett. 😛 Og Noomi hentet uten problemer… Så får vi ta innsitt og avlevering senere.

I feltet idag fikk hun tre helt nye gjenstander, og hun var flink og løp og hentet de. Og full fart tilbake med de! Hun har et veldig naturlig «sug» med å komme til meg med tingene hun finner. Og det gjør jo ting «noe» enklere i forhold til en viss Ikea-schäfer som stakk av med de…

Så har det rett og slett blitt en rolig kveld idag. Jeg har lekt litt på kjøkkenet igjen, og det ble en meget vellykket middag om jeg får lov til å si det selv.

Det er visst like greit å melde på flere stevner i Sverige ser det ut som. Har fått svar fra tre av fire påmeldte stevner i Sverige om 14 dager. Ett er jeg kommet med på, ett som nummer 2 reserve (de går søndagen) og stevnet på lørdagen er jeg 5. reserve… Mangler svar på ett da, og så skal vel et par påmeldinger sendes igjen nå…

Leave a Reply